Tarragona

Notícia

ERC denuncia l’existència d’abocadors il·legals a l’entorn de Sant Pere i Sant Pau

abocadors sant pere i sant pau
abocadors sant pere i sant pau
Pau Ricomà, portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona, denuncia l’existència de diversos abocadors a l’entorn natural del barri de Sant Pere i Sant Pau i alerta de la presència d’amiant en algun d’ells. ‘Hem pogut comprovar sobre el terreny la gran quantitat d’abocadors il·legals a l’entorn natural de Sant Pere i Sant Pau, alguns dins els límits de l’Anella Verda. I el més preocupant és que en alguns punts s’hi poden trobar grans quantitats d’uralita que conté amiant’, relata el republicà.

Els republicans recullen així el malestar de diversos veïns de la zona que asseguren que molts d’aquests abocadors existeixen des de fa molt temps i denuncien l’immobilisme de l’Ajuntament de Tarragona. ‘Compartim la preocupació dels veïns que veuen com a l’entorn natural de casa seva s’hi acumulen deixalles i productes perillosos des de fa anys’, afirma Ricomà. El líder republicà insta l’equip de govern a actuar de forma immediata per recuperar aquesta  zona verda compresa entre el barri de Sant Pere i Sant Pau en direcció a la Vall del Llorito per una banda i al Pont del Diable per l’altra. ‘No ens podem permetre tenir els boscos de l’entorn de l’Anella Verda i la Vall del Llorito en aquestes condicions ni obviar el risc mediambiental que suposa’. Ricomà remarca que ‘aquesta zona està molt freqüentada per veïns que surten a passejar en família i tenen tot el dret a gaudir d’un entorn natural cuidat’.

Des d’ERC denuncien també la manca de neteja periòdica a l’entrada de la urbanització de Viladegats on hi ha dos contenidors desbordats de residus que acaben generant un abocador descontrolat. ‘Els veïns ens expliquen que l’ajuntament triga setmanes en buidar els contenidors, cal actuar-hi d’urgència i netejar-ho periòdicament’. Ricomà demana també que en aquesta zona s’hi instal·lin abocadors de recollida selectiva.

El portaveu d’ERC denuncia novament la deixadesa de l’equip de govern del PSC-PP amb els abocadors il·legals que proliferen arreu del terme municipal i reclama actuacions urgents per eradicar-los. ‘Un indret brut es converteix en pol d’atracció de brutícia. Si abandonem la ciutat creix l’incivisme’, conclou Ricomà.