Tarragona

Notícia

ERC denuncia que el govern del PSC i el PP té barris de Tarragona a les fosques

  • Sant Salvador
  • Bonavista
Els republicans donen veu a les queixes dels veïns de Bonavista, La Floresta i Sant Salvador.

El portaveu d’ERC a Tarragona, Pau Ricomà, lamenta la manca d’il·luminació a diversos barris de Tarragona, un fet que preocupa els veïns que han fet arribar aquesta queixa als republicans. ‘El PSC i el PP tenen barris de Tarragona a les fosques’, denuncia Ricomà qui adverteix que ‘els carrers amb il·luminació insuficient generen inseguretat als veïns i perjudica clarament el comerç’.

Esquerra exigeix al govern que solucioni la manca de llum que es produeix en diferents barris. ‘A Bonavista hem pogut comprovar que hi ha, almenys, 22 faroles que no funcionen arreu del barri i algunes d’elles estan concentrades en un mateix carrer. Només al carrer 22 hi ha 10 fanals fora de servei’, relata Ricomà. També a Ponent, els veïns alerten de l’existència de molts punts foscos a altres barris. Es el cas de la Floresta on no hi ha llum al pont que connecta amb la Granja i a la plaça i a la rambla del barri hi ha pocs fanals i molts no funcionen. ‘No pot ser que un barri tingui a les fosques el seu pont d’accés, la seva plaça principal i la seva Rambla’.

Les queixes arriben també dels barris del nord de la ciutat. En el cas de Sant Salvador, Ricomà explica que ‘aquesta setmana els veïns ens han expressat el seu malestar perquè el barri té zones completament a les fosques i les avingudes principals tenen una il·luminació insuficient’.  I és que les llums que hi ha instal·lades en aquestes avingudes són fanals de carretera pensats per la circulació de vehicles. ‘Són fanals molt alts que no il·luminen les voreres, no s’entén que s’opti per aquests models. Les actuacions als barris s’han de fer pensant en les persones’ afirma Pau Ricomà.

El líder dels republicans reclamen que s’arreglin tots els fanals que no funcionen i que es substitueixin els que no compleixen amb la seva funció. Alerta també que ‘aquestes deficiències en il·luminació es poden estar produint en molts altres indrets de la ciutat i cal plantejar seriosament un anàlisi de quins són els punts foscos de Tarragona per posar-hi remei’. Pau Ricomà es mostra convençut que ‘no podem permetre que augmenti la percepció d’inseguretat per manca de fanals, és inadmissible. Cal prioritzar aquelles accions que milloren substancialment la vida quotidiana de la gent de Tarragona’.