Tarragona

Notícia

ERC demana un front comú per deslliurar Tarragona del trànsit de trens de mercaderies

Esquerra Republicana a Tarragona vol un front comú per instar el Ministeri de Foment a impulsar la plataforma ferroviària per mercaderies des del nus ferroviari de Vila-seca fins a Castellbisbal. ‘Hem de deslliurar la ciutat de Tarragona i altres poblacions del transit de mercaderies, més encara quan algunes són de matèries perilloses’, afirma el portaveu d’ERC Pau Ricomà. Des d’ERC aposten perquè la millor solució seria ‘la creació d’una plataforma viària per mercaderies, possiblement paral·lela a l’actual via de l’AVE entre Vila-Seca fins a Castellbisbal eliminant l’impacte sobre la costa i les diverses poblacions’.

Els republicans presenten al plenari del 18 de març una moció en aquest sentit, destacant que ‘la solució actual del tercer fil entre Castellbisbal i Tarragona no ens dona cap garantia que sigui provisional’ i expliquen que ‘diverses dades alerten de la saturació d’aquesta via al voltant del 2025 amb una previsió de circulació de més de 200 combois diaris’. Des d’ERC reclamen una solució definitiva per l’interior del territori i destaquen que en altres trams ferroviaris ha quedat palesa la insuficiència del tercer fil com a solució . ‘Hem vist com el caos ferroviari en el  tercer fil entre València i Castelló ha obligat a projectar una doble plataforma d’ample internacional. Aquesta és la solució idònia i si es pot fer per 60 km a València també s’ha de poder fer pels 80 i escaig entre el Camp de Tarragona i Castellbisbal’, afirmen els republicans.

Des d’ERC alerten que la solució de recuperar la línia Reus-Roda també comporta molts inconvenients, ‘com el coll d’ampolla pel gran nombre de combois que haurien de conviure en aquesta via i l’impacte de la circulació de mercaderies per la Rambla del Vendrell, l’Arboç o Vilafranca’. Ricomà reclama ‘solucions definitives per a una necessitat flagrant del territori’ i lamenta que ‘el Ministeri de Foment va iniciar fa més de 10 anys un estudi per la doble via per mercaderies que, inexplicablement, va aturar’.