Tarragona

Notícia

L'esport a la ciutat es defensa amb responsabilitat

María José López
Mary López, María José López
María José López, consellera d'Esports

Hem pres la decisió valenta i responsable de rebutjar ser seu del mundial femení d'handbol, convençuts que és el més adequat per no sumar una nova hipoteca per la ciutat. Han tardat poc els socialistes a sortir a acusar-nos de covards, una acusació plena de cinisme venint de qui va ser incapaç de ser valent enfocant les prioritats esportives de Tarragona.

Responsabilitat és treballar per l'esport base i no girar l'esquena als que necessiten que milloris les instal·lacions esportives que utilitzen cada dia. Només cal fer un tomb pels diferents barris per veure com estan després de 12 anys de govern de Ballesteros. La seva prioritat van ser uns Jocs del Mediterrani que van costar més de 12 milions a les butxaques dels tarragonins, la prioritat d'ERC és el suport a l'esport base. Potser no omplirà titulars arreglar banquetes, calefaccions o tanques dels camps municipals, però aquestes petites accions que hem anat impulsant tenen un efecte real en el dia a dia dels que practiquen esport.

Ser subseu del Mundial d'Handbol Femení costava prop d'un milió d'euros, entre la logística i la fase de grups. La "valentia" que ens demanen alguns és la que no van tenir ells per firmar el conveni que els reclamava l'organització del Mundial, i que suposava pagar ja al 2019 un 20% de l'import. Organitzar un esdeveniment d'aquesta magnitud requereix planificació i previsió i és absolutament irresponsable demanar que Tarragona s'embarqui en una aventura que no s'ha treballat quan tocava.

Quan vam entrar a govern ens vam trobar amb una situació similar: el 3x3 sense pressupost i el centre de tecnificació sense quantificar. Com era d'esperar, les coses tampoc estaven ben fetes. Ballesteros es va comprometre a acollir-les però no va reservar cap partida pressupostària. Un nou exemple de la irresponsabilitat de dir que sí a tot i no tenir previst res.

Tant el tema del bàsquet com el de l'handbol es van plantejar durant els anys 2017 i 2018. Com és que no hi havia cap partida per començar a treballar-hi? Per què no es van començar a buscar patrocinis? Per què es van limitar a donar titulars i fer anuncis sense tenir res planificat ni lligat? La política de vendre fum a la que ens tenien tan acostumats s'ha acabat.

No hem d'oblidar el camp de rugbi. Van enganyar a l'equip i també als ciutadans. Van prometre que tindrien un camp a l'Anella Mediterrània i es va fer un camp de patates, un espai sense gespa esportiva. On és el projecte? Una altra mostra de menyspreu que estem intentant revertir.

Tarragona no es quedarà sense competicions importants, es quedarà sense gestions irresponsables. Tenim esdeveniments ja tancats i treballem per a organitzar-ne de nous en l'àmbit internacional. Això s'ha de fer amb responsabilitat, amb cap i no pensant en omplir portades de diaris. Perquè el que fa mal de veritat a la imatge de Tarragona és aquest mal costum de fer grans anuncis que després queden en res.