Tarragona

Totes les opinions

Jordi Fortuny

Falten recursos humans a recursos humans

Lluny en el temps queda aquella aproximació a uns departaments de recursos humans de quan el capatàs a les 5 del matí deia qui treballava aquell dia i qui amb el farcellet podia tornar cap a casa, des de la Plaça dels Carros.   Els departaments de Recursos Humans de qualsevol institució o empresa han esdevingut en els últims anys un element fonamental per a la incentivació de la competència professional de les persones i de la competitivitat de l’empresa o la institució.

Pau Ricomà i Vallhonrat

Sobre el mercadet dels dimarts i els dijous

És una idea molt compartida que la dignificació de la Rambla Nova, el passeig més emblemàtic de Tarragona, necessitava l’alliberament del mercadet dels dimarts i dels dijous. Aquesta mesura necessària no crec que sigui suficient. Cal un major zel en la neteja, en la conservació del mobiliari i l’enjardinat públic, una major exigència sobre els propietaris dels locals buits  i un pla d’usos per no reconvertir també la Rambla i la nova zona per a vianants que pivotarà a l’entorn del Mercat en un monocultiu de bars i terrasses.

Jordi Fortuny

Restringim el pas de camions per l’A7!

Jordi Fortuny i Guinart

Les restriccions de la circulació de vehicles pesats per la N-340, des d’Alcanar fins a l’Hospitalet de l’Infant i des d’Altafulla fins a Vilafranca del Penedès, és fruit d’una llarga reivindicació dels municipis de la demarcació. L’accidentalitat dels últims anys i l’increment de la circulació fa que aquesta mesura sigui necessària des de fa temps. Com a mínim cal assenyalar una preocupació real per la seguretat viària i la comoditat en la conducció, que cal traduir també al pas per Tarragona.

Xavi Puig

No són polítics presos, són presos polítics

El debat terminològic sobre la denominació que han de tenir els activistes, els artistes i els membres del govern de la Generalitat empresonats els darrers mesos no és innocu i, per tant, cal afrontar-lo. La categoria a la qual pertanyen no és només nominal i té rellevants conseqüències morals, polítiques i pràctiques que afecten la seva llibertat i la de tots els conciutadans de l’Estat espanyol.

Pau Ricomà

Inversió a Tarragona. Més enllà de les males maneres

L’Ajuntament de Tarragona fa anys que no pot fer inversions a crèdit. L’endeutament va arribar a nivells gairebé descontrolats per culpa de decisions estratègiques –segurament hauríem de dir “poc estratègiques”- i de la mala gestió crònica. La sostenibilitat no ha estat mai un paràmetre d’actuació dels alcaldes tarragonins. A l’herència del pàrquing de Jaume I,  del cost de les polítiques clientelars, de l’intent de creixement especulatiu a Terres Cavades, l’alcalde actual hi ha contraatacat amb tenir la Tabacalera i el Banc d’Espanya tancats, ha continuat amb el clientelisme i ha substituït Terres Cavades per La Budellera, amb els mateixos actors-promotors com a protagonistes.

Mònica Alabart

Ja arriba l’estiu... què farem amb els nens?

Ben aviat arribaran les vacances d’estiu. És un temps imprescindible pels nens per desconnectar del seu dia a dia, per oblidar-se de les rutines escolars i per gaudir d’un merescut temps de descans. Aquesta necessària aturada sovint comporta dificultats en l’organització familiar. És innegable que la conciliació de la vida laboral amb la familiar és, en l’actualitat, un equilibri molt difícil de mantenir, sobretot per aquelles famílies amb especials dificultats o per les famílies, tant abundants en el nostre territori, que treballen en el sector serveis i tenen més feina a l’estiu que a l’hivern.

Pau Ricomà

Tarragona, ciutat de festivals

Amb l’arribada de la primavera es dóna inici a alguns dels festivals consolidats de la ciutat i és quan les colles castelleres inicien la seva temporada d’actuacions i quan, a les portes de l’estiu, es preparen pels últims impulsos la resta de festivals i les representacions de cultura popular. Explicat així pot donar la impressió que estem davant d’un moviment cultural febril que transforma Tarragona cada any.

Jordi Fortuny

Quan Roma crema, renova l’autobús

Aquesta setmana teníem notícia de l’incendi i explosió a Roma d’un autobús urbà. L’incendi s’atribueix a la falta de manteniment dels vehicles i a la seva antiguitat, superant de llarg els 15 anys de servei. Una ciutat com Roma, referent mundial pel turisme i patrimoni de la humanitat, no es pot permetre disposar d’uns serveis públics com els que reflecteix la notícia. Durant el 2017 s’hi han incendiat més de 20 autobusos urbans.

Pau Ricomà

El poder judicial despullat

La sentència de l’Audiència Provincial de Navarra sobre la violació col·lectiva d’una jove de 18 anys per part d’un grup d’homes que s’autoanomenen “La Manada” ha posat la justícia espanyola davant del mirall. Una estructura de poder que ha respost airada, sentint-se atacada, perquè amplíssims sectors de l’opinió pública han mostrat la seva indignació per una sentència. És normal que la judicatura s’enfadi perquè mai abans havien sentit tal reacció pública.