Tarragona

Totes les opinions

Jordi Fortuny

La Sra. Floria tergiversa les conclusions de l’informe de l’EMT

Llegeixo amb estupor les declaracions de la Sra. Begoña Floria, presidenta de l’Empresa Municipal de Transports, en relació a les conclusions de l’informe sobre l’ús de la targeta de crèdit de l’antic gerent. La Sra. Floria fa afirmacions als mitjans com: “El dictamen conclou que a la targeta de l’EMT no hi ha despeses personals” o “....que no hi ha cap pagament en conceptes que fossin aliens a l’activitat de l’empresa o que no tinguessin res a veure amb la seva representació”.

Pau Ricomà

El nou Joan XXIII: una gran oportunitat

Totes les qüestions que afecten la salut són de gran importància per la seva repercussió immediata en la vida dels malalts i en el seu entorn. Hem viscut uns anys de retallades i alguns casos de mala gestió i presumpta corrupció que han posat en dubte un sistema que fa una dècada no es qüestionava.   Tarragona no s’ha escapat d’aquesta sensació de desengany, expressada a través de les queixes del personal sanitari i de les persones afectades, respecte a l’allargament de les llistes d’espera i a la mancança d’inversions.

Mònica Alabart

El declivi del carrer Unió, el declivi del centre

​Any rere any anem veient com algunes de les principals artèries de la ciutat, aquelles que ens donaven personalitat  pròpia, es van quedant sense vida. El carrer Unió és una mostra paradigmàtica d’aquest fet. El carrer que era un dels principals eixos comercials de la nostra ciutat progressivament es va buidant. Actualment ja hi podem trobar prop d’una vintena de locals buits i aquesta realitat, desafortunadament, va en augment.

Pau Ricomà

El dret a viure en una ciutat digna

Una de les competències de l’Ajuntament és tenir una ciutat endreçada, que ofereixi oportunitats vitals a les persones, amb un nivell de serveis digne, equilibrada socialment i que sigui respectuosa amb el medi ambient. És oportú parlar d’això arran d’un nou dret, fins ara no recollit a la Declaració Universal dels Drets Humans, i esgrimit per la portaveu del PSC a l’Ajuntament de Tarragona, que duu un títol molt explícit: “el dret a viure al costat del mar”.

Jordi Fortuny

L’EMT i el GSW, benefici per Tarragona?

El joc de sigles del títol resulta tan enigmàtic com la seva relació. L’EMT, Empresa Municipal de Transports de Tarragona que presenta un dèficit anual de 9 milions d’euros (ja se sap que garantir la mobilitat és deficitari, i més a Tarragona), ha finançat despeses per assistir al Global Summit of Women.   Què és el Global Summit of Women, també rebatejat com el “Davos de las dones”? El GSW és, segons diu el Ministerio de Asuntos Exteriores del Gobierno de España, “una reunión de carácter periódico, que reúne a un colectivo de mujeres emprendedoras que desempeñan puestos de responsabilidad en el mercado laboral.

Pau Ricomà

Protegim la nostra gent gran

Una característica dels temps que corren, és la longevitat. Cada cop les persones viuen més anys. No fa massa, quan una persona arribava als 100 anys era una mena d’esdeveniment. Cada vegada és més normal. Els avenços científics i els bons hàbits nutricionals fan que tot sovint tinguem notícia que, en un entorn relativament pròxim, hi ha alguna persona que ha arribat a centenària. L’allargament de la vida no és, òbviament, una tendència passatgera sinó que s’incrementarà de manera continuada.

Xavi Puig i Andreu

El carril bici educatiu

Per paradoxal que sembli, la bicicleta és un símptoma d'avantguarda i civilitat. D'ençà el seu invent, és perennement moderna. De vegades busquem l'exemple a seguir en les ciutats del nord d'Europa, i tenim bones raons per fer-ho. Però també tenim el model a casa, fa 100 anys, quan el seu ús era bastament estès. A la 27a Bicicletada Popular milers de persones van mostrar l'estima que molts tarragonins sentim per aquesta emblemàtica eina d'esport i transport.

Pau Ricomà

Turisme: Tarragona a la cruïlla

L’anunci de canvi de titularitat de l’Hotel Imperial Tarraco i el seu tancament provisional coincideix en el temps amb un debat al carrer respecte als inconvenients del turisme. Amb el poc espai que m’ofereix un article no podré fer altra cosa que apuntar algunes qüestions. - Qualsevol activitat productiva comporta beneficis però també conseqüències no desitjades. Això passa amb la indústria, la logística, el turisme.

Mònica Alabart

La vergonya dels Teatres de Tarragona

Tarragona acull, en un espai central de la ciutat com és la Rambla Nova, un dels teatres més especials de Catalunya. El teatre Metropol, un petit teatre modernista amb més de 100 anys d’història que deixa embadalits a tots els que hi entren per primera vegada. Però no és aquesta l’única joia teatral que tenim. L’auditori del Camp de Mart, emmarcat per les muralles amb dos mil anys d’història, ofereix un marc idíl·lic per gaudir de la cultura.