Tarragona

Totes les opinions

Pau Ricomà

Una fiscalitat al servei dels ciutadans

Quan falten pocs dies per passar els pressupostos pel tràmit de discussió i votació en el plenari municipal, és oportú explicar les mesures fiscals que els acompanyen.   Comencem pel principi. Tarragona necessita actuacions en profunditat, de xoc i també estratègiques, si tots plegats volem passar la fase de la queixa per la seva devaluació a l’orgull pel seu progrés. Per fer aquest salt és imprescindible que els pressupostos 2020 s’aprovin i que s’apliquin les mesures fiscals d’acompanyament, que en  absolut representen una pressió afegida pel ciutadà.

Xavi Puig

Els pressupostos del canvi a Tarragona

Xavi Puig, Puig,

El pressupost és la caixa d’eines i recursos amb que afrontarem el canvi que Tarragona necessita per millorar la vida de la seva gent. Es tracta d’una proposta que vol sumar complicitats per encarar el futur amb la ciutadania com a protagonista i el rumb de dues grans premisses: la cohesió i la sostenibilitat. Sumem més compromís social perquè aquest és un pressupost d’esquerres. Comencem pel nostre futur, l’educació.

Laura Castel

25-N, la lluita continua en ple segle XXI

Laura Castel, Castel, Laura, ERC Tarragona

Avui commemorem, com cada 25 de novembre, el Dia Internacional contra la violència envers les dones. En ple segle XXI. Sí, en ple segle XXI, ens toca recordar, fer visible i manifestar, el rebuig cap a qualsevol violència masclista i erradicar aquesta vulneració de drets humans, contra la meitat de la població de la terra. Sembla mentida que, en ple segle XXI, ens trobem en aquesta situació, no només de desigualtat, sinó de dominació en les relacions humanes.

Jordi Fortuny

Jo votaré als 3 senadors Republicans: Aubà, Castel i Rufà

A la demarcació de Tarragona tenim tres senadors d'ERC. Tres senadors independentistes. Tres senadors que van plantar cara al 155. Tres senadors fidels al poble de Catalunya. El diumenge 28-A tornen a presentar-se per continuar defensant el territori, per continuar liderant iniciatives que han servit i serviran a Tarragona. Els tres senadors d'ERC han aconseguit, sobretot, una cosa que semblava totalment descartada: utilitzar el senat per a fer coses útils, concretes i tangibles pel territori, per Tarragona.

Xavi Puig

Votaré el profe Jordi

Totes les eleccions que tenim per davant són de vital importància. A un país on posar les urnes i votar ha costat tant de sacrifici, cada cop que en tenim l’oportunitat hem de plantar una majoria. Una majoria contra la presó per motius polítics, una majoria pel retorn dels exiliats i una majoria en favor de la llibertat. Una victòria d’Esquerra Republicana a Catalunya suposa un potent missatge a Madrid, i té l’efecte d’impedir un govern del 155 entre PSOE i C’s; amb altres paraules, obliga els socialistes a virar cap a l’esquerra i cap a Catalunya.

Jordi Fortuny

Les colònies de gats a Tarragona

Roma ha esdevingut un referent de la gestió de les colònies de gats. Allí es coneix com la gattara a la persona que alimenta i té cura dels gats. La cèlebre actriu Anna Magnani era una il·lustre gattara, i va donar rellevància en el seu moment a aquesta activitat. Ara a Roma la gattara ha esdevingut ecogattara, perquè segueix un decàleg de bones pràctiques que l’Ajuntament romà ha establert per la cura i alimentació de les colònies de gats.

Pau Ricomà

Es pot saber què queda pendent de pagar dels Jocs?

Al grup municipal d’Esquerra Republicana ens han arribat queixes d’entitats i particulars que diuen tenir factures dels Jocs del Mediterrani pendents de cobrar. Els imports d’aquestes factures són considerables. Amb un exercici de prudència elemental, vam demanar a l’alcalde el contrast d’aquesta informació. Ho vam fer de la manera reglamentaria. En aquest sentit, el dia 13 de febrer vam presentar unes preguntes per a què, seguint el que disposa el Reglament d’Organització Municipal, en el ple de dos dies després ens donés resposta: 1.

Mònica Alabart

La nova caiguda de l'imperi romà

Tarragona té un patrimoni històric incomparable. L’any 2000 va ser reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat. La nostra és de les poques ciutats catalanes que tenen aquest reconeixement– juntament amb les obres de Gaudí i Domènech i Muntaner a Barcelona i els conjunts arquitectònics de les esglésies romàniques de la Vall de Boí i del Monestir de Poblet-. La nostra història, el nostre patrimoni, és la nostra carta de presentació.

Pau Ricomà

Regeneració i creixement ordenat, el futur de Tarragona

L’habitatge és un element clau perquè les ciutats esdevinguin un marc de convivència, on les persones puguin desenvolupar els seus projectes vitals.  Les ciutats són l’espai més idoni per desenvolupar la sociabilitat i, com a conseqüència, el desenvolupament personal. Sortosament, l’urbanisme actual ha deixat enrere algunes delirants visions futuristes, pròpies del segle XX, tornant a situar la persona com a centre de la seva preocupació.