Tarragona

Totes les opinions

Pau Ricomà

L'Ajuntament ha de liderar les polítiques d'habitatge

La setmana passada va tenir lloc una taula rodona, convocada per la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV, en la que els diferents partits vam poder explicar el nostre model de ciutat i les propostes concretes sobre habitatge. És de justícia començar per felicitar al director de la Càtedra, Sergio Nasarre i al seu equip, no només per l’organització de la trobada, sinó sobretot per la qualitat del treball que desenvolupen.

Xavi Puig

De qui és la ciutat?

Cada cop són més les persones que ens pregunten als consellers d’Esquerra sobre el polígon d’autobusos que el govern Ballesteros vol posar a Battestini. Volen saber quines intencions té el govern PSC-PP i per quines raons ens hi oposem els republicans. D’això va aquest article. Tot parteix del suposat bus gratis -que no és gratis-, aquella promesa desesperada que només s’explica pels mals auguris electorals de l’actual alcalde.

Pau Ricomà

Per a què volem la participació ciutadana?

Un dels mantres més repetits pels grups polítics municipals és la participació, un terme que desprèn alegria, però que no s’hauria d’utilitzar alegrement. La participació és un instrument imprescindible per apoderar el ciutadà, per fer-lo protagonista de la gestió de l’espai ciutadà en el que es mou i per aprofitar el seu coneixement quotidià i el seu talent per fer avançar la ciutat.

Pau Ricomà

Per un eixample millor, no al dipòsit d'autobusos a Pere Martell

La pretesa “revolució del bus” de Ballesteros, que de moment s’ha quedat en la reducció d’alguns tipus d’abonaments, duu associades algunes conseqüències indesitjables. Per començar, l’autobús no és gratis i l’hem de pagar d’una manera o altra. Com que els tarragonins ja paguem els impostos més alts de totes les capitals de l’estat i l’ajuntament no els pot apujar, haurà d’invertir menys en coses molt necessàries.

Mònica Alabart

Res és gratis

A tots ens agrada quan trobem una cosa gratuïta. Quan ens arriba un missatge on clicant on botó ens ofereixen algun regal sense cost sempre ho trobem d’allò més atractiu. La veritat, però, és que aquest regal acaba no arribant mai, perquè la veritat és que no hi ha res que sigui gratis. El mateix passa amb els diners públics. Quan alguna cosa es paga des de l’administració ens en alegrem perquè ens sembla que no ho estem pagant nosaltres de la nostra butxaca.

Xavi Puig

L'Espanya real i el judici a la democràcia

El ministre de propaganda, Josep Borrell, acaba d’iniciar una campanya publicitària que es diu This is the real Spain amb l’objectiu de demostrar al món que Espanya és una democràcia. Haver de pagar per explicar que ets quelcom tan bàsic és la prova fefaent que el món no et percep com tu voldries. Algú s’imagina un anunci narrant que el Canadà respecta els drets humans o que el Regne Unit és un sistema democràtic? A l’espot hi apareixen algunes personalitats conegudes –com la Sra.

Mònica Alabart

La Tarragona de les tres B: Bona, Bonica... i Bruta

A finals del mes de gener, en un ple extraordinari de l’Ajuntament es va aprovar la modificació del contracte de la brossa de la nostra ciutat. Desafortunadament no era la primera vegada que es parlava d’aquest tema.   Fa anys que parlem de la brossa, de l’estat de neteja, o de brutícia, en què es troba Tarragona. El problema de la brutícia de la nostra ciutat és un tema recurrent, una de les principals preocupacions dels tarragonins.

Pau Ricomà

Davant l'extrema dreta, valors democràtics

Sóc un ferm convençut que els valors determinen l'avenç de la societat. També que els valors no són les idees ni les conviccions. Els valors poden ser compartits més enllà de les creences de cadascú. El respecte per l'opinió de l'altre i la capacitat per posar-se en la seva pell ajuda a conformar una societat de valors. Al contrari, identificar als altres com enemics i voler excloure'ls de la participació social és la negació dels valors que ens han de fer créixer socialment.

Mònica Alabart

L’alletament matern, un dret de mares i nadons

Des del grup municipal d’ERC-MES defensem el dret de les mare a alletar i dels nadons a ser alimentats de manera natural. Defensem el dret a decidir com alletar, on fer-ho i quan fer-ho. Alletar  és també part de les reivindicacions dels dret de les dones a decidir sobre el seu cos en general, sobre els seus pits i sobre la criança dels seus fills.  Cal que empoderem a les dones des de la importància de decidir sobre la criança dels seus nadons.