Tàrrega

Totes les notícies

Tàrrega homenatja el president Companys en el 77è aniversari del seu afusellament

La ciutat de Tàrrega ha tornat a retre homenatge aquest diumenge 15 d'octubre al president Lluís Companys assassinat per les forces feixistes fa 77 anys. La Comissió Lluís Companys de la ciutat, formada per partits i entitats de la capital de l'Urgell -entre les quals hi ha Esquerra Republicana de Catalunya-, ha organitzat de nou una marxa de torxes que ha sortit de la plaça del Carme a les 6:30 de la matinada i ha avançat fins l'esplanada del Castell. Des de l'esplanada del Castell de Tàrrega una ciutadana, Vanessa Castellana, ha donat lectura al manifest, i seguidament s'han llençat les salves d'honor en memòria del president i la seixantena de participants han entonat Els Segadors.   MANIFEST Ja és un clàssic aquesta trobada matinal del 15 d'octubre. Però aquest any te unes connotacions especials. És possible que sigui la darrera vegada que es faci sota domini borbònic. El moment és delicat, però malgrat els entrebancs que ens posa "El Gobierno de España", que fa ja molt de temps ha perdut tot sentit de racionalitat política, és només qüestió de temps la implantació de la República Catalana. I si hem arribat a on som, hi té molt a veure la figura del President Companys. Ell i d'altres com ell, amb la seva lluita i el seu sacrifici, varen obrir el camí de la llibertat del poble català. L'Estat espanyol segueix ancorat en uns valors que la història ha superat. L'esperit dels Tercios de Flandes, l'integrisme religiós i les successives guàrdies pretorianes, unit tot això a la corrupció de dimensions inabastables, justifiquen en escreix la nostra desconnexió. I, just és que ho diguem, un estat que ordena carregar contra una població pacífica, tal com va succeir l'1 d'octubre, no és realment un estat democràtic. Tot plegat ha fet que la nostra Nació hagi emprès el camí de la independència que Lluís Companys i Jover, President de la Generalitat republicana, va contribuir a obrir vivint i morint per Catalunya. Visca Catalunya Lliure

Anna Simó: ‘Ens vam comprometre a posar el futur del país en mans de la gent i ho farem malgrat el PP i el PSOE’

La diputada i secretària primera de la Mesa del Parlament de Catalunya, Anna Simó, ha participat avui en una xerrada informativa de la campanya pel Sí al Referendum d’Esquerra Republicana de Catalunya que s’ha dut a terme a Tàrrega. En l’acte, que s’ha realitzat en ple carrer del Carme de la capital de l’Urgell, l’han acompanyat el també diputat al Parlament i alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, la presidenta de la secció local de Tàrrega, Sara Bailach, i el membre de les Joventuts de la formació Republicana, Adrià Cañellas.   Preguntat per les traves jurídiques que esgrimeix l’estat espanyol a l’entorn del procés, Solé, s’ha mostrat taxatiu a l’afirmar que ‘la única legalitat que hi ha és els drets humans i en aquest cas el dret que nosaltres defensem és que l’1 d’octubre tothom pugui exercir el seu dret democràtic a votar'. De la mateixa manera ha afirmat que malgrat que és cert que en els darrers dies la pressió exercida pel govern central és cada cop més forta, ‘per una altra banda la determinació de tot un poble que vol votar cada vegada és més forta i més convençuda i nosaltres, al capdavant del procés, amb el suport de les entitats que aglutinen aquest moviment, estem cada més forts que mai i sobretot més determinats a que l’1 d’octubre puguem decidir i tinguin l’oportunitat d’expressar la seva opinió sigui a favor del Sí o a favor del No’.   Per la seva part, Simó, ha qualificat totes les decisions judicials i incursions policials dels darrers dies com un intent ‘de posar por als treballadors públics, als alcaldes, als treballadors i treballadores dels mitjans de comunicació, a les empreses de comunicació i a tothom que vulgui senzillament complir amb la seva funció, sigui informar o vetllar pels drets de la ciutadania. A banda d’això a nosaltres el que ens pertoca és allò a que ens vam comprometre: posar el futur del país a les mans del país i això es fa amb un referèndum’.

Miquel Àngel Estradé visita el mercat de Tàrrega

El senador Miquel Àngel Estradé ha visitat aquest dilluns el mercat setmanal de Tàrrega on ha participat de la parada informativa organitzada per Esquerra Republicana conjuntament amb els altres partits i entitats pel Sí de la ciutat. Acompanyat per regidors del grup municipal ERC-MES i membres d'ERC Tàrrega ha conversat amb les persones que s'han atansat al punt informatiu. ERC ha realitat parades informatives al mercat de Tàrrega durant les darreres setmanes per poder parlar de tu a tu amb la ciutadania i exposar-los els arguments per votar favorablement al referèndum del proper 1 d'octubre. Estradé ha valorat molt positivament l'acollida a la capital urgellenca i ha pogut comentar la tasca que fa al Senat espanyol.

Anna Simó farà campanya a Tàrrega pel Sí al referèndum

La diputada i secretària de la mesa del Parlament de Catalunya, Anna Simó, participarà el proper dimarts 19 de setembre en un acte de campanya d'Esquerra Republicana a Tàrrega. L'acte que tindrà lloc a les 19.00 hores al carrer del Carme donarà el tret de sortida a la campanya pel referèndum a la ciutat de Tàrrega durant la qual també tindran lloc actes unitaris dels partits que opten pel Sí.    Simó ha estat investigada, com la resta de membres de la mesa, per haver permès votar la resolució sobre el referèndum i per aquest fet ha estat acusada de desobediència i prevaricació. Avui mateix Anna Simó ha rebut la notificació del TSJC informant de la querella que ha interposat la fiscalia als membres de la mesa per la llei del referèndum. La diputada estarà acompanyada pel també diputat i alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, així com per la presidenta de la secció local del partit a Tàrrega, Sara Bailac, i el membre de les JERC, Adrià Cañellas.

ERC anima tothom a votar el dia 1 d'octubre

Com és habitual, Esquerra Republicana hem participat a l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Tàrrega a la plaça Rafael Casanova. En la seva intervenció, el portaveu del grup municipal d'ERC-MES a l'Ajuntament de Tàrrega, Jaume Folguera, ha animat a tothom a votar massivament el dia 1 d'octubre per assolir la desitjada llibertat de Catalunya.

ERC anima els targarins i targarines a mantenir la mobilització

A la marxa de torxes per la independència que ha tingut lloc a Tàrrega el diumenge 10 de setembre, des d'Esquerra Republicana hem recordat que els propers dies continuarem defensant la democràcia i que, ignorant les seves provocacions, el dia 1 d'octubre anirem a votar amb un somriure. Durant la seva intervenció al final de marxa, la presidenta de la secció local de Tàrrega, Sara Bailac, ha animat a tothom a mantenir la mobilització i participar dels propers actes que tindran lloc tant en motiu de la diada com de la campanya pel referèndum. Durant la marxa s'ha fet visible la unitat de les entitats i partits de Tàrrega que compartim el Sí a la independència i que farem un acte conjunt com a cloenda de la campanya.

Xavier Eritja: "És l'Estat qui té por, aquí la gent estem més convençuts que mai"

La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Tàrrega ha continuat aquest dilluns donant a conèixer els motius pel Sí al referèndum de l'1 d'octubre en el marc de la campanya "Construir una nova república" al mercat setmanal dela capital urgellenca. El diputat al Congrés, Xavier Eritja, ha assegurat avui a la parada informativa que "és el Govern espanyol qui té por i incertesa, aquí a Catalunya la gent estem més convençuts que mai". "Es nota que és l'Estat qui s'està posant nerviós", ha valorat el diputat. Del seu pas per la parada informativa a la capital urgellenca, el republicà n'ha volgut destacar que "a Tàrrega es copsa que la gent està animada i que està esperant que arribi l'1 d'octubre" i també ha recalcat que "la gent ens esperona i ens dóna ànims, ens demanen que seguim endavant". Els independentistes tenen previst realitzar diverses accions a la ciutat de Tàrrega entre les que destaquen les parades informatives al mercat setmanal que fa setmanes que realitzen, com ha estat el cas d'aquest dilluns on han participat membres de la secció local del partit acompanyats pel diputat al Congrés, Xavier Eritja, membres de les JERC i altres càrrecs electes comarcals. Les darreres setmanes, la formació republicana ha portat a terme una tasca de difusió dels arguments pel Sí a la independència al mercat de Tàrrega on han participat els diputats de Junts Pel Sí, Bernat Solé i Montse Fornells, el senador Xavier Castellana i el diputat al Congrés, Xavier Eritja. Des d'ERC Tàrrega han fet una crida a la ciutadania a implicar-se en les accions que el partit té previstes per les properes setmanes inscrivint-se com a voluntaris a través del correu tarrega@esquerra.cat o mitjançant les xarxes socials de la formació a Tàrrega. També han avançat que dilluns vinent tornaran a ser presents al mercat amb una parada informativa i que també preveuen fer altres tipus d'accions que concretaran les properes setmanes.

Xavier Castellana: "La gent vol votar i nosaltres ho garantirem"

La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Tàrrega ha continuat aquest dilluns donant a conèixer els motius pel Sí al referèndum de l'1 d'octubre en el marc de la campanya "Construir una nova república" al mecat setmanal dela capital urgellenca. El senador republicà Xavier Castellana ha assegurat avui a la parada informativa que "la gent vol votar i nosaltres ho garantirem". Castellana ha valorat que "hi ha mitjans de comunicació, poders fàctics, alguns partits polítics, l'Estat espanyol, entre altres, que volen impedir que votem" però ha exposat que "nosaltres garantirem que es pugui votar, tant els que donaran suport al Sí, com els que votaran que no". La diputada de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya, Montserrat Fornells, ha exposat que "la gent passa per la parada a informar-se, a demanar més informació sobre el referèndum del proper 1 d'octubre" i ha recalcat que "la gent ens demana que no aflueixem i no ho pensem fer". Fornells ha valorat positivament l'acció informativa en el marc d'un "mercat molt concorregut". En aquesta ocasió, els republicans han aprofitat per convidar la ciutadania a participar a l'acte del proper dimecres 19 de juliol "Garanties per la democràcia" organitzat per Tàrrega per la Independència - Assemblea Nacional Catalana on el diputat de Junts pel Sí, Bernat Solé, presentarà les garanties de la Llei del Referèndum. L'acte en què també col·laboren Òmnium Cultural Segarra-Urgell, AMI - Associació de Municipis per la Independència i l'Ajuntament de Tàrrega tindrà lloc a les 19:30 a la Sala de Plens de l'Ajuntament. Els independentistes tenen previst realitzar diverses accions a la ciutat de Tàrrega entre les que destaquen les parades informatives al mercat setmanal com ha estat el cas d'aquest dilluns on han participat membres de la secció local del partit acompanyats per la diputada al Parlament, Montserrat Fornells, i el senador Xavier Castellana, i altres càrrecs locals com el portaveu d'ERC-MES a l'Ajuntament de Tàrrega, Jaume Folguera.