Tàrrega

Totes les notícies

Òscar Amenós: "Som l'equip que capgirarà la vella política i donarà un nou impuls a Tàrrega"

La candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d'Esquerres (ERC-MES) a l'Ajuntament de Tàrrega ha fet aquest divendres l'acte central de la campanya de les eleccions municipals i europees del proper 26 de maig. L'alcaldable Òscar Amenós ha presentat als diversos integrants de la candidatura i ha explicat que "som l'equip que capgirarà la vella política i donarà un nou impuls a Tàrrega". Amenós ha exposat que "som nova gent, amb noves idees per fer possible un nou govern a Tàrrega", pel cap de llista republicà "Tàrrega necessita una nova manera de governar oberta, transparent i participativa, escoltant la gent i les entitats". A l'acte celebrat a la sala de plens diversos membres de la candidatura han exposat alguens propostes del programa electoral: del comerç a la gestió de residus, passant per les polítiques de patrimoni i cultura a les esportives. La número dos de la candidatura, Alba Pijuan, s'ha referit a la nacessitat de fer "una veritable variant de la C-14 que vagi de Verdú a Altet, i no el projecte actual que serà només un pedaç que no resoldrà els problemes de mobilitat al centre de la ciutat". Per la seva part, Ivonne Pont, número tres a la candidatura s'ha referit a la necessitat de "defensar el patrimoni, tant el material com l'immaterial, de la ciutat i ha assenyalat que hi ha edificis que cal recuperar i donar-los un ús com la Farinera Balcells, d'important valor patrimonial, o la Casa de Cultura, que és utilitzada com a magatzem", ha lamentat.   La resta d'integrants de la llista electoral d'ERC-MES s'han referit a que "acutalitzarem les polítiques de dinamització comercial", així com a la necessitat de "fer República des del municipalisme i treballar des de Tàrrega per la independència de Catalunya". També han esmentat que "facilitarem i simplificarem els tràmits adminsitratius amb l'Ajuntament a les entitats", la importància de tenir "uns carrers en bon estat de manteniment i neteja" i han destacat que ERC va fer possible la conversió de l'antic escorxador en l'actual Oficina Jove, però que ara "cal dotar-la de contingut".

Òscar Amenós: “Farem polítiques d’habitatge valentes incorporant els pisos buits de les entitats bancàries a la borsa de lloguer social”

La candidatura d’Equerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres (ERC-MES) ha fet públiques avui les propostes en matèria d’habitatge. L’alcaldable Òscar Amenós ha lamentat que “amb la crisi econòmica, molts habitatges a Tàrrega van quedar en construcció i altres van ser acabats però van passar a mans d’enitats bancàries i han quedat abandonats”. Per al republicà “és necessari que l’Ajuntament prengui mesures per identificar quins són els pisos buits en mans d’entitats bancàries per tal que siguin incorporats a la borsa de lloguer social”. Amenós ha valorat que “no té cap sentit que sigui tan complicat trobar un pis de lloguer a Tàrrega mentre n’hi ha tants que han quedat desocupats i que no s’utilitzen”.   El cap de llista d’ERC-MES ha explicat que “farem polítiques d’habitatge valentes incorporant els pisos buits de les entitats bancàries a la borsa de lloguer social”. “Cal que els grans tenidors compleixin la llei i mobilitzin els pisos que portin més de dos anys buits”, ha assegurat Òscar Amenós. Sara Bailac felicita la Societat Ateneu de Tàrrega a l'acte d'entrega de les Creus de Sant Jordi La senadora electa Sara Bailac ha felicitat la Societat Ateneu de Tàrrega que ha estat distingida amb la Creu de Sant Jordi en motiu del centenari de la seva creació i que és "una de les entitats culturals més antigues i de referència de la ciutat", ha valorat Bailac. La senadora electa -acompanyada per la segona candidata d'ERC-MES, Alba Pijuan- ha felicitat els membres del Consell Central de la Societat Ateneu per aquesta distinció a l'acte d'entrega de les Creus de Sant Jordi celebrat aquest vespre a Barcelona.

La candidatura ERC-MES vol reforçar la capitalitat de Tàrrega i treballar per la República Catalana

El cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres (ERC-MES) a l’Ajuntament de Tàrrega, Òscar Amenós, ha explicat que la formació republicana planteja “una proposta renovada per fer avançar Tàrrega en tots els àmbits. Volem una ciutat activa, participativa, amb visió de futur, que consolidi la capitalitat de Tàrrega”. L’alcaldable d’ERC-MES ha exposat que “vivim, treballem i ens relacionem en un àmbit més ampli que el del propi municipi” i que a la nostra ciutat “hi viuen, hi treballen, hi estudien... persones de diverses procedències ”. “Tàrrega ha de mantenir aquesta capitalitat del pla de Lleida a nivell comercial, educatiu i laboral i cal també potenciar Tàrrega com una ciutat de referència cultural i turística”, ha exposat Amenós. Per al cap de llista, “Tàrrega ha d'obrir-se als pobles de la comarca i de més enllà, i ha de reivindicar les infraestructures de mobilitat, comercials, socials i culturals que comporta assumir aquesta capitalitat”.  Òscar Amenós ha remarcat també que “des de Tàrrega i des dels municipis és des d’on construirem la República Catalana”. Per l’alcaldable d’ERC-MES, “el 26 de maig tenim l’oportunitat d’enviar un missatge clar de suport a la independència de Catalunya i per la llibertat de les persones preses polítiques i exiliades” i ha valorat que a “Catalunya no té lloc en un Estat espanyol centralitzador, uniformitzador i antidemocràtic”. “L’1 d’octubre a Tàrrega va ser una fita , que va marcar un abans i un després en les mobilitzacions ciutadanes a la ciutat”, Amenós s’ha compromès en aquest sentit “a treballar des de Tàrrega, al costat de les institucions catalanes, per fer possible la República Catalana”.

La candidatura ERC-MES proposa potenciar l’Oficina Jove de Tàrrega i comptar amb la participació d'infants i joves

La candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres (ERC-MES) a l’Ajuntament de Tàrrega ha fet públiques avui les seves propostes per al jovent i la infància. L’alcaldable republicà, Òscar Amenós, ha plantejat avui que cal “potenciar l’Oficina Jove perquè sigui un veritable espai de trobada generador d’activitats per al jovent i un centre d’orientació i assessorament en els temes que preocupen com l’habitatge, la feina, els estudis o l’oci”. “A Tàrrega tenim un jovent dinàmic i actiu que ha de poder canalitzar les seves inquietuds a través d’un espai com l’Oficina Jove, que ha de ser un punt de referència”, ha exposat Amenós, que també ha concretat que aquest nou impuls a les polítiques de joventut s’ha de fer mitjançant “un replantejament de les polítiques per a les persones adolescents i joves”. En aquest sentit, ERC-MES proposa per fer un debat obert a tots els i les joves de Tàrrega cada quadrimestre perquè puguin proposar i ser part activa en l'organització de les activitats que els interessaria que portés a terme l'Oficina Jove. Els republicans també han proposat “renovar i mantenir els parcs infantils a tots els barris i pobles del municipi i fer-ne de nous”, ja que molts d’ells es troben en mal estat, són molt vells o no s’hi ha fet cap tipus de manteniment des de fa temps. El cap de llista d'ERC-MES ha explicat que han rebut amb molt interès un document de propostes realitzades pels nens i nenes de Tàrrega que han recollit les entitats Càritas Parroquial, CAU (Agrupament Escolta), Centre Obert, Creu Roja i Quàlia, "compartim amb les entitats de la Xarxa Infància Tàrrega la inquietud per millorar la vida dels infants de Tàrrega", ha explicat. Òscar Amenós ha valorat també que "es poden fer polítiques d'infància incorporant la participació dels infants per respondre a les seves necessitats des de totes les regidories", com és el cas dels pobles i ciutats que tenen un consell d'infància on s'escolta periòdicament la veu dels més petits.

Òscar Amenós: “Volem una Tàrrega on les dones visquin amb tots els drets”

La candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres (ERC-MES) a les eleccions municipals de Tàrrega ha exposat avui la seva proposta respecte les polítiques per garantir els drets de les dones. Així, el cap de llista republicà, Òscar Amenós, ha plantejat que “volem una Tàrrega on les dones visquin amb tots els drets”. La número dos de la candidatura, Alba Pijuan, ha assegurat que “encara hi ha molts àmbits on són evidents les desigualtats entre dones i homes i ens cal treballar per eliminar-les”. “Des de la bretxa salarial que afecta les treballadores, però també a les pensionistes, el suport diferent cap a l’esport femení, fins a les situacions de violència masclista també als espais d’oci”, ha explicat Pijuan, “cal treballar des de la prevenció però també des de l’abordatge de les situacions de desigualtat i violència”. Per a Pijuan “cal reconèixer el paper actiu que tenen les dones a la societat targarina i el pes de les reivindicacions del 8 de març” i “és necessari que totes les regidories incorporin de manera transversal la perspectiva de gènere”.

Òscar Amenós: “Tàrrega ha de ser una ciutat agradable i accessible”

La candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres (ERC-MES) a les eleccions municipals a Tàrrega ha fet pública avui la seva proposta en relació a l’espai públic. L’alcaldable republicà, Òscar Amenós, ha explicat que “en el darrers mesos hem tingut ocasió de parlar amb moltes persones i enitats, i un dels temes que més preocupen és l’estat dels carrers”. Així Amenós ha concretat que “la neteja i el manteniment de places i carrers és una qüestió que preocupa a la ciutadania i que creiem que és possible millorar”.  ERC-MES s’ha proposat “intensificar la neteja i el manteniment de l’espai públic” ja que, en ocasions, la falta de manteniment dels carrers pot suposar un risc per als vianants, com en el cas de les voreres en mal estat. “Tàrrega ha de ser una ciutat agradable i accessible i cal tenir especial cura del paisatge urbà, els jardins, les façanes, les places i els carrers”, ha explicat Amenós. Pel que fa al manteniment dels carrers, la candidatura d’ERC-MES considera que cal fer una priorització d’aquelles reparacions més urgents. Amenós ha explicat “que el mateniment i reparació dels carrers i voreres en mal estat s’ha de planificar anualment i s’ha de portar a terme al llarg de tota la legislatura”.

Òscar Amenós: “Les entitats s’han de tractar reforçant la confiança mútua i el diàleg”

L’alcaldable de la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres (ERC-MES), Òscar Amenós, ha participat aquest migdia de la Vermutada organitzada per l’associació Agrat conjuntament amb la número dos, Alba Pijuan Vallverdú, i altres membres de la candidatura. Amenós s’ha mostrat partidari de reforçar els vincles entre l’Ajuntament i les entitats targarines, actors actius de la ciutat, i ha assegurat que, en la seva opinió, “les entitats s’han de tractar reforçant la confiança mútua i el diàleg”. Per l’alcaldable republicà s’ha de reconèixer i potenciar el paper dinamitzador de la ciutat que tenen les entitats i ha valorar que “el consistori ha de ser facilitador i impulsor d’aquelles iniciatives que des de l’àmbit associatiu contribueixen a millorar la vida cultural i social de Tàrrega”.  Amenós s’ha compromès a “dialogar, donar suport i cooperar, amb transparència, coresponsabilitat i compromís, amb totes les associacions i entitats de Tàrrega”. Així mateix, ha reconegut i agraït la tasca que fan les persones voluntàries durant tot l’any i en diversos àmbits i que els dies de Festa Major es fa encara més evident. “Volem una societat activa, organitzada i mobilitzada, en favor de la cultura, del progrés social, dels esports, i en qualsevol altre àmbit”, ha assegurat el cap de llista d’ERC-MES.

La candidatura ERC-MES proposa museïtzar la casa de Manuel de Pedrolo

En el marc de la Festa Major de maig de Tàrrega, la candidatura d'ERC-MES ha donat a conèixer les seves propostes en l'àmbit cultural. En paraules de l'alcaldable d'ERC-MES, Òscar Amenós, "la cultura ha de ser entesa com una eina de transformació social a l'abast de tothom". Amenós ha exposat també que "la cultura ha de fomentar el pensament crític i impulsar la creativitat en totes les seves formes d'expressió" i ha aprofitat per "desitjar una molt bona Festa Major de maig als targarins i targarines". Entre les propostes culturals plantejades pels republicans, destaca la reivindicació de la figura de Manuel de Pedrolo. "Cal promocionar el llegat de Pedrolo i fer possible l'esperada museïtzació de la seva casa pairal al carrer Major de Tàrrega", ha exposat Amenós, que també s'ha compromès a "promocionar el seu llegat". La candidatura republicana, d'esquerres i independentista s'ha proposat també "senyalitzar la ruta del Mecanoscrit del segon origen arreu de la ciutat". Amenós també ha explicat que "cal preveure els usos futurs d'espais municipals com Cal Trepat o la Farinera" on podrien ubicar-se "un centre de memòria història i d'interpretació de la Guerra Civil, així com l'espai de paleontologia dels fòssils del Talladell del Museu de Tàrrega", ha reblat. L'alcaldable d'ERC-MES també ha volgut tenir un reconeixement cap a les entitats culturals de la ciutat que són moltes i molt actives, pel paper important que tenen en la preservació del folklore targarí i català i pel seu dinamisme i innovació.

ERC-MES comença la campanya electoral amb la força d'haver guanyat les eleccions estatals a Tàrrega

Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d'Esquerres (ERC-MES) ha donat el tret de sortida aquesta nit a la campanya electoral de les eleccions municipals del 26 de maig a Tàrrega. La candidatura encapçalada per Òscar Amenós ha fet a la plaça del Carme la tradicional enganxada del primer cartell. Els republicans comencen la campanya electoral amb la força d'haver guanyat les eleccions del 28 d'abril a Tàrrega, amb 2.879 vots, a 1.000 vots de distància de la segona força.  L'alcaldable, Òscar Amenós, ha explicat que la proposta que planteja ERC-MES a Tàrrega és "un projecte ciutadà, renovat, obert, participatiu, progressista, independentista i republicà" que es planteja com a objectiu "augmentar la representació al consistori targarí i ser la principal força progressista i independentista de la ciutat". Amenós ha valorat que "Tàrrega necessita un gran canvi. ERC-MES som un equip que canviarà el govern de Tàrrega i farà el possible per fer efectiva la República Catalana". L'equip d'ERC-MES està format per "ciutadanes i ciutadans implicats amb Tàrrega des de visions i experiències diferents", ha explicat Amenós, que ha afegit que "estem a punt per capgirar la vella política i impulsar un nou govern a la ciutat".  ERC-MES portarà a terme una campanya de proximitat, en què es preveuen realitzar actes a Tàrrega i als pobles, a més de parades informatives i de trobades amb un format més informal. L'acte central de la campanya d'ERC-MES a Tàrrega serà el divendres 17 de maig a les 20.30h a la sala de plens de l'Ajuntament de Tàrrega.