Tàrrega

Totes les notícies

Òscar Amenós: “Calen polítiques actives per incentivar la qualitat de vida i el repoblament dels pobles del municipi deTàrrega”

Ahir dissabte i avui diumenge l’alcaldable Òscar Amenós, acompanyat de membres de la candidatura d’ERC-MES-AM i de la senadora electa Sara Bailac, ha visitat dos dels pobles agregats de Tàrrega per parlar amb els veïns sobre com atendre adequadament les necessitats que periòdicament plantegen a l’Ajuntament.   La candidatura considera que els pobles de la Figuerosa, Altet, Claravalls, Santa Maria de Montmagastrell i l’EMD del Talladell han de millorar la relació amb el consistori i els serveis que els dóna l’ajuntament. Els pobles tenen mancances en serveis tan bàsics com la fibra òptica i la depuració de les aigües residuals. També cal una millora en els accessos i les infraestructures per garantir una qualitat de vida digna als pobles. Entre les mesures a implantar, proposen la de bonificar les taxes i els tributs locals, la d’incentivar la implantació del turisme rural, el menjador escolar gratuït i resoldre el servei del transport públic al pobles. Una qüestió pendent dels pobles amb l’Agència Catalana de l’Aigua és la depuració de les aigües residuals, així com la qualitat de l’aire, del paisatge i de l’entorn natural dels quals gaudeixen. L’alcaldable Òscar Amenós ha declarat que: “El nostre medi agrícola i rural no pot convertir-se en un gran abocador de residus de tota mena”. La candidatura de ERC-MES-AM vol que sigui sostenible, atractiu i fàcil viure als pobles, i per fer-ho possible, “calen polítiques actives per incentivar la sostenibilitat, la qualitat de vida i el repoblament dels nostres pobles agregats”, ha valorat Amenós. Aquest dilluns la candidatura es desplaçarà al Talladell i el dimarts a Altet.  

La candidatura ERC-MES presenta les seves propostes esportives en una caminada pels barris de Tàrrega

Aquest matí de dissabte, la gent de la candidatura d'Esquerra Republicana - MES, acompanyats per altres ciutadans de Tàrrega, han fet una caminada republicana pels barris i carrers de la ciutat amb un triple objectiu: conèixer la història i l'evolució històrica i urbanística de la ciutat; comprovar l'estat i el manteniment dels carrers, voreres, jardins i zones verdes de la ciutat; i conèixer les mancances de mobiliari urbà, papereres i parcs infantils que fan falta arreu de la ciutat. En Jaume Ramon Solé ha explicat l’evolució històrica de Tàrrega i per la seva experiència com a regidor d'Urbanisme ha exposat el disseny urbanístic de Tàrrega fet a partir del primer planejament de Pla Florensa als anys 1930. Al migdia l’alcaldable d’ERC-MES, Òscar Amenós, i altres membres de la candidatura així com la senadora electa Sara Bailac s'han desplaçat fins a Claravalls per trobar-se amb els veïns i escoltar les seves queixes i necessitats. Troben a faltar una presència i una interlocució dels responsables municipals al pobles, així com una manca d'atenció i resolució dels problemes de tot tipus que els afecten. Des de la candidatura d'Esquerra Republicana - MES s'han compromès a escoltar i atendre les seves demandes.  El programa electoral de la candidatura també fa èmfasi en les necessitats de les entitats esportives ciutadanes de disposar d'un espai cobert polivalent, gran i espaiós, amb facilitat d'aparcament gratuït, que permeti alliberar els equipaments municipals existents, quan es realitzen activitats festives i firals a la ciutat.  ERC-MES també es compromet a construir la pista d'atletisme i a promoure l´ús per l’esport escolar, amateur i competitiu, i garantir el millor servei a la piscina coberta perquè persones usuàries i entitats puguin utilitzar les instal·lacions en les millors condicions. En un altre punt afirmen que faran campanyes per fomentar la pràctica esportiva entre les dones, per tal que les noies no deixin de practicar esports abans que els nois.

Òscar Amenós: "Som l'equip que capgirarà la vella política i donarà un nou impuls a Tàrrega"

La candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d'Esquerres (ERC-MES) a l'Ajuntament de Tàrrega ha fet aquest divendres l'acte central de la campanya de les eleccions municipals i europees del proper 26 de maig. L'alcaldable Òscar Amenós ha presentat als diversos integrants de la candidatura i ha explicat que "som l'equip que capgirarà la vella política i donarà un nou impuls a Tàrrega". Amenós ha exposat que "som nova gent, amb noves idees per fer possible un nou govern a Tàrrega", pel cap de llista republicà "Tàrrega necessita una nova manera de governar oberta, transparent i participativa, escoltant la gent i les entitats". A l'acte celebrat a la sala de plens diversos membres de la candidatura han exposat alguens propostes del programa electoral: del comerç a la gestió de residus, passant per les polítiques de patrimoni i cultura a les esportives. La número dos de la candidatura, Alba Pijuan, s'ha referit a la nacessitat de fer "una veritable variant de la C-14 que vagi de Verdú a Altet, i no el projecte actual que serà només un pedaç que no resoldrà els problemes de mobilitat al centre de la ciutat". Per la seva part, Ivonne Pont, número tres a la candidatura s'ha referit a la necessitat de "defensar el patrimoni, tant el material com l'immaterial, de la ciutat i ha assenyalat que hi ha edificis que cal recuperar i donar-los un ús com la Farinera Balcells, d'important valor patrimonial, o la Casa de Cultura, que és utilitzada com a magatzem", ha lamentat.   La resta d'integrants de la llista electoral d'ERC-MES s'han referit a que "acutalitzarem les polítiques de dinamització comercial", així com a la necessitat de "fer República des del municipalisme i treballar des de Tàrrega per la independència de Catalunya". També han esmentat que "facilitarem i simplificarem els tràmits adminsitratius amb l'Ajuntament a les entitats", la importància de tenir "uns carrers en bon estat de manteniment i neteja" i han destacat que ERC va fer possible la conversió de l'antic escorxador en l'actual Oficina Jove, però que ara "cal dotar-la de contingut".

Òscar Amenós: “Farem polítiques d’habitatge valentes incorporant els pisos buits de les entitats bancàries a la borsa de lloguer social”

La candidatura d’Equerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres (ERC-MES) ha fet públiques avui les propostes en matèria d’habitatge. L’alcaldable Òscar Amenós ha lamentat que “amb la crisi econòmica, molts habitatges a Tàrrega van quedar en construcció i altres van ser acabats però van passar a mans d’enitats bancàries i han quedat abandonats”. Per al republicà “és necessari que l’Ajuntament prengui mesures per identificar quins són els pisos buits en mans d’entitats bancàries per tal que siguin incorporats a la borsa de lloguer social”. Amenós ha valorat que “no té cap sentit que sigui tan complicat trobar un pis de lloguer a Tàrrega mentre n’hi ha tants que han quedat desocupats i que no s’utilitzen”.   El cap de llista d’ERC-MES ha explicat que “farem polítiques d’habitatge valentes incorporant els pisos buits de les entitats bancàries a la borsa de lloguer social”. “Cal que els grans tenidors compleixin la llei i mobilitzin els pisos que portin més de dos anys buits”, ha assegurat Òscar Amenós. Sara Bailac felicita la Societat Ateneu de Tàrrega a l'acte d'entrega de les Creus de Sant Jordi La senadora electa Sara Bailac ha felicitat la Societat Ateneu de Tàrrega que ha estat distingida amb la Creu de Sant Jordi en motiu del centenari de la seva creació i que és "una de les entitats culturals més antigues i de referència de la ciutat", ha valorat Bailac. La senadora electa -acompanyada per la segona candidata d'ERC-MES, Alba Pijuan- ha felicitat els membres del Consell Central de la Societat Ateneu per aquesta distinció a l'acte d'entrega de les Creus de Sant Jordi celebrat aquest vespre a Barcelona.

La candidatura ERC-MES vol reforçar la capitalitat de Tàrrega i treballar per la República Catalana

El cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres (ERC-MES) a l’Ajuntament de Tàrrega, Òscar Amenós, ha explicat que la formació republicana planteja “una proposta renovada per fer avançar Tàrrega en tots els àmbits. Volem una ciutat activa, participativa, amb visió de futur, que consolidi la capitalitat de Tàrrega”. L’alcaldable d’ERC-MES ha exposat que “vivim, treballem i ens relacionem en un àmbit més ampli que el del propi municipi” i que a la nostra ciutat “hi viuen, hi treballen, hi estudien... persones de diverses procedències ”. “Tàrrega ha de mantenir aquesta capitalitat del pla de Lleida a nivell comercial, educatiu i laboral i cal també potenciar Tàrrega com una ciutat de referència cultural i turística”, ha exposat Amenós. Per al cap de llista, “Tàrrega ha d'obrir-se als pobles de la comarca i de més enllà, i ha de reivindicar les infraestructures de mobilitat, comercials, socials i culturals que comporta assumir aquesta capitalitat”.  Òscar Amenós ha remarcat també que “des de Tàrrega i des dels municipis és des d’on construirem la República Catalana”. Per l’alcaldable d’ERC-MES, “el 26 de maig tenim l’oportunitat d’enviar un missatge clar de suport a la independència de Catalunya i per la llibertat de les persones preses polítiques i exiliades” i ha valorat que a “Catalunya no té lloc en un Estat espanyol centralitzador, uniformitzador i antidemocràtic”. “L’1 d’octubre a Tàrrega va ser una fita , que va marcar un abans i un després en les mobilitzacions ciutadanes a la ciutat”, Amenós s’ha compromès en aquest sentit “a treballar des de Tàrrega, al costat de les institucions catalanes, per fer possible la República Catalana”.

La candidatura ERC-MES proposa potenciar l’Oficina Jove de Tàrrega i comptar amb la participació d'infants i joves

La candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres (ERC-MES) a l’Ajuntament de Tàrrega ha fet públiques avui les seves propostes per al jovent i la infància. L’alcaldable republicà, Òscar Amenós, ha plantejat avui que cal “potenciar l’Oficina Jove perquè sigui un veritable espai de trobada generador d’activitats per al jovent i un centre d’orientació i assessorament en els temes que preocupen com l’habitatge, la feina, els estudis o l’oci”. “A Tàrrega tenim un jovent dinàmic i actiu que ha de poder canalitzar les seves inquietuds a través d’un espai com l’Oficina Jove, que ha de ser un punt de referència”, ha exposat Amenós, que també ha concretat que aquest nou impuls a les polítiques de joventut s’ha de fer mitjançant “un replantejament de les polítiques per a les persones adolescents i joves”. En aquest sentit, ERC-MES proposa per fer un debat obert a tots els i les joves de Tàrrega cada quadrimestre perquè puguin proposar i ser part activa en l'organització de les activitats que els interessaria que portés a terme l'Oficina Jove. Els republicans també han proposat “renovar i mantenir els parcs infantils a tots els barris i pobles del municipi i fer-ne de nous”, ja que molts d’ells es troben en mal estat, són molt vells o no s’hi ha fet cap tipus de manteniment des de fa temps. El cap de llista d'ERC-MES ha explicat que han rebut amb molt interès un document de propostes realitzades pels nens i nenes de Tàrrega que han recollit les entitats Càritas Parroquial, CAU (Agrupament Escolta), Centre Obert, Creu Roja i Quàlia, "compartim amb les entitats de la Xarxa Infància Tàrrega la inquietud per millorar la vida dels infants de Tàrrega", ha explicat. Òscar Amenós ha valorat també que "es poden fer polítiques d'infància incorporant la participació dels infants per respondre a les seves necessitats des de totes les regidories", com és el cas dels pobles i ciutats que tenen un consell d'infància on s'escolta periòdicament la veu dels més petits.

Òscar Amenós: “Volem una Tàrrega on les dones visquin amb tots els drets”

La candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres (ERC-MES) a les eleccions municipals de Tàrrega ha exposat avui la seva proposta respecte les polítiques per garantir els drets de les dones. Així, el cap de llista republicà, Òscar Amenós, ha plantejat que “volem una Tàrrega on les dones visquin amb tots els drets”. La número dos de la candidatura, Alba Pijuan, ha assegurat que “encara hi ha molts àmbits on són evidents les desigualtats entre dones i homes i ens cal treballar per eliminar-les”. “Des de la bretxa salarial que afecta les treballadores, però també a les pensionistes, el suport diferent cap a l’esport femení, fins a les situacions de violència masclista també als espais d’oci”, ha explicat Pijuan, “cal treballar des de la prevenció però també des de l’abordatge de les situacions de desigualtat i violència”. Per a Pijuan “cal reconèixer el paper actiu que tenen les dones a la societat targarina i el pes de les reivindicacions del 8 de març” i “és necessari que totes les regidories incorporin de manera transversal la perspectiva de gènere”.

Òscar Amenós: “Tàrrega ha de ser una ciutat agradable i accessible”

La candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres (ERC-MES) a les eleccions municipals a Tàrrega ha fet pública avui la seva proposta en relació a l’espai públic. L’alcaldable republicà, Òscar Amenós, ha explicat que “en el darrers mesos hem tingut ocasió de parlar amb moltes persones i enitats, i un dels temes que més preocupen és l’estat dels carrers”. Així Amenós ha concretat que “la neteja i el manteniment de places i carrers és una qüestió que preocupa a la ciutadania i que creiem que és possible millorar”.  ERC-MES s’ha proposat “intensificar la neteja i el manteniment de l’espai públic” ja que, en ocasions, la falta de manteniment dels carrers pot suposar un risc per als vianants, com en el cas de les voreres en mal estat. “Tàrrega ha de ser una ciutat agradable i accessible i cal tenir especial cura del paisatge urbà, els jardins, les façanes, les places i els carrers”, ha explicat Amenós. Pel que fa al manteniment dels carrers, la candidatura d’ERC-MES considera que cal fer una priorització d’aquelles reparacions més urgents. Amenós ha explicat “que el mateniment i reparació dels carrers i voreres en mal estat s’ha de planificar anualment i s’ha de portar a terme al llarg de tota la legislatura”.

Òscar Amenós: “Les entitats s’han de tractar reforçant la confiança mútua i el diàleg”

L’alcaldable de la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres (ERC-MES), Òscar Amenós, ha participat aquest migdia de la Vermutada organitzada per l’associació Agrat conjuntament amb la número dos, Alba Pijuan Vallverdú, i altres membres de la candidatura. Amenós s’ha mostrat partidari de reforçar els vincles entre l’Ajuntament i les entitats targarines, actors actius de la ciutat, i ha assegurat que, en la seva opinió, “les entitats s’han de tractar reforçant la confiança mútua i el diàleg”. Per l’alcaldable republicà s’ha de reconèixer i potenciar el paper dinamitzador de la ciutat que tenen les entitats i ha valorar que “el consistori ha de ser facilitador i impulsor d’aquelles iniciatives que des de l’àmbit associatiu contribueixen a millorar la vida cultural i social de Tàrrega”.  Amenós s’ha compromès a “dialogar, donar suport i cooperar, amb transparència, coresponsabilitat i compromís, amb totes les associacions i entitats de Tàrrega”. Així mateix, ha reconegut i agraït la tasca que fan les persones voluntàries durant tot l’any i en diversos àmbits i que els dies de Festa Major es fa encara més evident. “Volem una societat activa, organitzada i mobilitzada, en favor de la cultura, del progrés social, dels esports, i en qualsevol altre àmbit”, ha assegurat el cap de llista d’ERC-MES.