Tàrrega

Totes les notícies

Gràcies, gràcies, gràcies

Avui som més a prop de la fita. Una gran majoria de targarins i targarines demana un canvi. La candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres (ERC-MES-AM) ha obtingut un creixement de vots i un increment de representació i el seu millor resultat en 40 anys. Estem satisfets per l’augment de vots, per l’augment de regidors i regidores i per ser la segona força política de l'ajuntament. Per aquest motiu, ERC-MES-AM vol recordar avui el republicanisme targarí i agrair a totes aquelles persones que han confiat en el projecte renovat per donar un nou impuls a la ciutat. Un equip que encapçala l’Òscar Amenós i que té la participació ciutadana i el suport a la República Catalana com a bases del projecte per fer avançar Tàrrega. Agraïm també el treball i la dedicació de la ciutadania que, des de dins i des de fora de les candidatures, han posat el seu gra de sorra per construir des de sempre el somni d'una Tàrrega republicana.  Gràcies, gràcies i gràcies.

Òscar Amenós: “Voteu pel progrés, voteu per la república, voteu per donar un nou impuls a Tàrrega“

El darrer dia de campanya, la primavera s’ha mostrat generosa i ha regat de vida els camps i els terrers d’arreu de les nostres contrades. Malgrat la pluja, la candidatura d’ERC-MES-AM ha sortit al carrer per omplir de flors grogues les places i els carrers de Tàrrega,  per fer arribar el missatge de la nova saba que a partir de diumenge governarà a la ciutat. L’Òscar Amenós ha agraït el gran esforç fet per totes i tots els components de la candidatura  durant la campanya electoral, i ha manifestat l’orgull que sent de treballar amb un equip magnífic equip, de gent preparada i predisposada per construir un govern municipal progressista, obert i republicà. Ha afegit que, “les sensacions que al llarg d’aquests dies ens ha fet arribat la ciutadania, ens donen la confiança per a que la il·lusió i la feina ben feta entrin a l'Ajuntament. És en mans de totes i tots els targarins fer possible aquest canvi que la ciutat necessita. Voteu pel progrés, voteu per la república, voteu per donar un nou impuls a Tàrrega. Voteu la candidatura de ERC-MES-AM.”

La candidatura d’ERC-MES proposa un paquet de mesures per a una Tàrrega sostenible

La candidatura d’ERC-MES-AM s’ha marcat com a objectiu per a la propera legislatura millorar la gestió dels residus i incrementar la recollida selectiva fins a un mínim del 60% del volum total. També considera prioritària la neteja periòdica dels contenidors de recollida i del seu entorn. Es renovarà el parc de contenidors per uns models més higiènics i accessibles per les persones amb mobilitat reduïda. Es promourà l’estalvi energètic i s’avançarà vers la transició energètica amb models més eficients i sostenibles tant a la via pública com a les instal.lacions municipals. La proposta ambiental de la candidatura vol fer de Tàrrega un municipi capdavanter i compromès amb l’entorn natural. Per això vol potenciar la preservació de la biodiversitat dels espais agroforestals, reposar l’arbrat i la vegetació talada de les vores dels camins, senyalitzar els llocs i els espais d’especial interès paisatgístic i natural. I tot plegat acompanyat per la voluntat de difondre els valors ecològics del municipi per treballar des de la fira de Medi Ambient contra el canvi climàtic. L’alcaldable d’ERC-MES, Òscar Amenós, ha assegurat que fomentarem amb més incentius fiscals els vehicles elèctrics, així com la rehabilitació de les cabanes i marges de pedra seca.

Raül Romeva: “ERC ha de tornar a guanyar les eleccions del 26 de maig perquè és als ajuntaments on comença la República”

El pres polític Raül Romeva ha dirigit avui unes paraules a la gent de Tàrrega a través d’un vídeo enregistrat al Senat. Romeva fa referència a les eleccions de diumenge i assegura que “Esquerra Republicana de Catalunya ha de tornar a guanyar les eleccions del 26 de maig, les municipals i les europees. És necessari que la veu republicana s’escolti arreu, en especial a les institucions, especialment els ajuntaments, que és on comença la República.”. Romeva ha enviat “una abraçada a tota la gent de Tàrrega”, conscient de les mobilitzacions que s’han fet i es fan per la llibertat dels presos polítics. Per Romeva, el projecte republicà és “inclusiu, just, ètic, solidari” i en referència als comicis electorals ha valorat que “queden encara alguns dies de feina per fer amb tota l’ànima perquè ens hi juguem molt”.  Al vídeo hi surt acompanyat per la també senadora targarina Sara Bailac, que explica que ha “fet arribar tota la força que li envia la gent de Tàrrega i de la candidatua ERC-MES a les eleccions municipals”. El vídeo ha estat enregistrat aquest dimarts al ple de constitució del Senat, unes hores en les que Romeva ha pogut sortir del centre penitenciari de Soto del Real, on es troba injustament en presó preventiva.  Bailac ha promès avui el càrrec de senadora per imperatiu legal i “per la llibertat de les preses i exiliades polítiques”, així com “per la República Catalana”. La targarina ha assegurat que “com a senadora i com a membre de la candidatura ERC-MES a l’Ajuntament de Tàrrega vetllarà per les necessitats de la ciutat que són competència de l’Estat”. Així, l’equip d’ERC a Tàrrega treballarà des de les diferents institucions, Ajuntament i Senat, per “exigir el traspàs de la línia Lleida-Manresa a la Generalitat de Catalunya per fer-la una línia eficient”, també “per l’ampliació i millora del manteniment de l’A-2”, o “reclamar les inversions necessàries per mantenir i recuperar el patrimoni històric de la ciutat”.

La candidatura ERC-MES vol endegar noves propostes, originals i innovadores, per dinamitzar el teixit comercial

Aquesta tarda, fent campanya pel centre comercial de Tàrrega, el candidat a l’alcaldia per Esquerra Republicana - MES, Òscar Amenós, ha declarat: “Tàrrega té bons comerços i bons comerciants, però també té molts locals tancats al centre de la ciutat, i això, no només és un perjudici pels veïns i els comerciants, sinó que afecta la imatge de tota la ciutat”. També ha afegit que: “Els esforços que facin les diferents associacions, no només de comerciants, per atreure i portar gent a la ciutat, queda en molt poca cosa quan arriben i es troben tants locals amb la persiana abaixada. Des de la candidatura d’ERC-MES-AM es vol endegar noves propostes, originals i innovadores, per dinamitzar el teixit comercial, per estimular noves obertures i aconseguir que no tanquin més establiments. ERC-MES-AM creu que l’ajuntament disposa de les eines per fer-ho possible i que per això cal un nou govern a la ciutat amb voluntat política per fer de Tàrrega una ciutat viva, amb un comerç atractiu i dinàmic, i on sigui gratificant passejar. Afirmen que també cal avançar vers un comerç amb valors, que s’adapti a la reforma horària i racionalitzi el temps d'obertura dels establiments, amb la finalitat d’aconseguir una adequada qualitat de vida per als treballadors i usuaris del comerç.

Òscar Amenós: “Calen polítiques actives per incentivar la qualitat de vida i el repoblament dels pobles del municipi deTàrrega”

Ahir dissabte i avui diumenge l’alcaldable Òscar Amenós, acompanyat de membres de la candidatura d’ERC-MES-AM i de la senadora electa Sara Bailac, ha visitat dos dels pobles agregats de Tàrrega per parlar amb els veïns sobre com atendre adequadament les necessitats que periòdicament plantegen a l’Ajuntament.   La candidatura considera que els pobles de la Figuerosa, Altet, Claravalls, Santa Maria de Montmagastrell i l’EMD del Talladell han de millorar la relació amb el consistori i els serveis que els dóna l’ajuntament. Els pobles tenen mancances en serveis tan bàsics com la fibra òptica i la depuració de les aigües residuals. També cal una millora en els accessos i les infraestructures per garantir una qualitat de vida digna als pobles. Entre les mesures a implantar, proposen la de bonificar les taxes i els tributs locals, la d’incentivar la implantació del turisme rural, el menjador escolar gratuït i resoldre el servei del transport públic al pobles. Una qüestió pendent dels pobles amb l’Agència Catalana de l’Aigua és la depuració de les aigües residuals, així com la qualitat de l’aire, del paisatge i de l’entorn natural dels quals gaudeixen. L’alcaldable Òscar Amenós ha declarat que: “El nostre medi agrícola i rural no pot convertir-se en un gran abocador de residus de tota mena”. La candidatura de ERC-MES-AM vol que sigui sostenible, atractiu i fàcil viure als pobles, i per fer-ho possible, “calen polítiques actives per incentivar la sostenibilitat, la qualitat de vida i el repoblament dels nostres pobles agregats”, ha valorat Amenós. Aquest dilluns la candidatura es desplaçarà al Talladell i el dimarts a Altet.  

La candidatura ERC-MES presenta les seves propostes esportives en una caminada pels barris de Tàrrega

Aquest matí de dissabte, la gent de la candidatura d'Esquerra Republicana - MES, acompanyats per altres ciutadans de Tàrrega, han fet una caminada republicana pels barris i carrers de la ciutat amb un triple objectiu: conèixer la història i l'evolució històrica i urbanística de la ciutat; comprovar l'estat i el manteniment dels carrers, voreres, jardins i zones verdes de la ciutat; i conèixer les mancances de mobiliari urbà, papereres i parcs infantils que fan falta arreu de la ciutat. En Jaume Ramon Solé ha explicat l’evolució històrica de Tàrrega i per la seva experiència com a regidor d'Urbanisme ha exposat el disseny urbanístic de Tàrrega fet a partir del primer planejament de Pla Florensa als anys 1930. Al migdia l’alcaldable d’ERC-MES, Òscar Amenós, i altres membres de la candidatura així com la senadora electa Sara Bailac s'han desplaçat fins a Claravalls per trobar-se amb els veïns i escoltar les seves queixes i necessitats. Troben a faltar una presència i una interlocució dels responsables municipals al pobles, així com una manca d'atenció i resolució dels problemes de tot tipus que els afecten. Des de la candidatura d'Esquerra Republicana - MES s'han compromès a escoltar i atendre les seves demandes.  El programa electoral de la candidatura també fa èmfasi en les necessitats de les entitats esportives ciutadanes de disposar d'un espai cobert polivalent, gran i espaiós, amb facilitat d'aparcament gratuït, que permeti alliberar els equipaments municipals existents, quan es realitzen activitats festives i firals a la ciutat.  ERC-MES també es compromet a construir la pista d'atletisme i a promoure l´ús per l’esport escolar, amateur i competitiu, i garantir el millor servei a la piscina coberta perquè persones usuàries i entitats puguin utilitzar les instal·lacions en les millors condicions. En un altre punt afirmen que faran campanyes per fomentar la pràctica esportiva entre les dones, per tal que les noies no deixin de practicar esports abans que els nois.

Òscar Amenós: "Som l'equip que capgirarà la vella política i donarà un nou impuls a Tàrrega"

La candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d'Esquerres (ERC-MES) a l'Ajuntament de Tàrrega ha fet aquest divendres l'acte central de la campanya de les eleccions municipals i europees del proper 26 de maig. L'alcaldable Òscar Amenós ha presentat als diversos integrants de la candidatura i ha explicat que "som l'equip que capgirarà la vella política i donarà un nou impuls a Tàrrega". Amenós ha exposat que "som nova gent, amb noves idees per fer possible un nou govern a Tàrrega", pel cap de llista republicà "Tàrrega necessita una nova manera de governar oberta, transparent i participativa, escoltant la gent i les entitats". A l'acte celebrat a la sala de plens diversos membres de la candidatura han exposat alguens propostes del programa electoral: del comerç a la gestió de residus, passant per les polítiques de patrimoni i cultura a les esportives. La número dos de la candidatura, Alba Pijuan, s'ha referit a la nacessitat de fer "una veritable variant de la C-14 que vagi de Verdú a Altet, i no el projecte actual que serà només un pedaç que no resoldrà els problemes de mobilitat al centre de la ciutat". Per la seva part, Ivonne Pont, número tres a la candidatura s'ha referit a la necessitat de "defensar el patrimoni, tant el material com l'immaterial, de la ciutat i ha assenyalat que hi ha edificis que cal recuperar i donar-los un ús com la Farinera Balcells, d'important valor patrimonial, o la Casa de Cultura, que és utilitzada com a magatzem", ha lamentat.   La resta d'integrants de la llista electoral d'ERC-MES s'han referit a que "acutalitzarem les polítiques de dinamització comercial", així com a la necessitat de "fer República des del municipalisme i treballar des de Tàrrega per la independència de Catalunya". També han esmentat que "facilitarem i simplificarem els tràmits adminsitratius amb l'Ajuntament a les entitats", la importància de tenir "uns carrers en bon estat de manteniment i neteja" i han destacat que ERC va fer possible la conversió de l'antic escorxador en l'actual Oficina Jove, però que ara "cal dotar-la de contingut".

Òscar Amenós: “Farem polítiques d’habitatge valentes incorporant els pisos buits de les entitats bancàries a la borsa de lloguer social”

La candidatura d’Equerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres (ERC-MES) ha fet públiques avui les propostes en matèria d’habitatge. L’alcaldable Òscar Amenós ha lamentat que “amb la crisi econòmica, molts habitatges a Tàrrega van quedar en construcció i altres van ser acabats però van passar a mans d’enitats bancàries i han quedat abandonats”. Per al republicà “és necessari que l’Ajuntament prengui mesures per identificar quins són els pisos buits en mans d’entitats bancàries per tal que siguin incorporats a la borsa de lloguer social”. Amenós ha valorat que “no té cap sentit que sigui tan complicat trobar un pis de lloguer a Tàrrega mentre n’hi ha tants que han quedat desocupats i que no s’utilitzen”.   El cap de llista d’ERC-MES ha explicat que “farem polítiques d’habitatge valentes incorporant els pisos buits de les entitats bancàries a la borsa de lloguer social”. “Cal que els grans tenidors compleixin la llei i mobilitzin els pisos que portin més de dos anys buits”, ha assegurat Òscar Amenós. Sara Bailac felicita la Societat Ateneu de Tàrrega a l'acte d'entrega de les Creus de Sant Jordi La senadora electa Sara Bailac ha felicitat la Societat Ateneu de Tàrrega que ha estat distingida amb la Creu de Sant Jordi en motiu del centenari de la seva creació i que és "una de les entitats culturals més antigues i de referència de la ciutat", ha valorat Bailac. La senadora electa -acompanyada per la segona candidata d'ERC-MES, Alba Pijuan- ha felicitat els membres del Consell Central de la Societat Ateneu per aquesta distinció a l'acte d'entrega de les Creus de Sant Jordi celebrat aquest vespre a Barcelona.