Tàrrega

Totes les notícies

Companys, cartell, exposició

Esquerra Tàrrega organitza una exposició sobre Lluís Companys

Entre els dies 16 i 23 de setembre es podrà veure a Tàrrega, a la sala d'actes de la biblioteca municipal, l'exposició sobre Lluís Companys. Es tracta d'una exposició itinerant de la Fundació Josep Irla que vol retre homenatge a l'home d'esquerres, republicà i catalanista que va ser, un homenatge al polític honest i compromès amb el seu poble fins a la mort. La inauguració tindrà lloc el proper divendres 17 de setembre a les 19.30 a càrrec de Carmel Mòdol, diputat i cap de llista a les eleccions al Parlament per Esquerra a la circumscripció de Lleida. L'exposició organitzada per la secció local d'Esquerra a Tàrrega fa un repàs de diferents facetes de la vida de l'urgellenc que va ser president de la Generalitat i líder d'Esquerra Republicana de Catalunya. A través d'aquesta aproximació a Lluís Companys, ens adonem que essent fill de família benestant i advocat de formació, ho tenia tot a favor per gaudir d’una vida plàcida i acomodada. Però en una època marcada per importants injustícies i falta de llibertats, la seva consciència social el va fer triar la defensa de les persones més febles, encara que comportés una vida plena de sacrificis i perdre la seva pròpia llibertat ben sovint. Horari de visita de l'exposició: Dilluns i dijous: de 9:00 a 15:00 h. Dimarts, dimecres i divendres: de 15:00 a 20:30 h. Dissabte: de 10:00 a 14:00 h. Diumenge: de 18:00 a 20:00 h.  

11 de setembre 2010

Esquerra Tàrrega participarà en la celebració de l'11 de setembre

En motiu de la diada nacional de Catalunya, la militància d'Esquerra Tàrrega prendrà part dels actes institucionals com són la ja tradicional ofrena floral a Rafael Casanovas on participen les entitats de la ciutat de Tàrrega. A més a més, els i les republicanes tornaran a organitzar una parada a la plaça del Pati al llarg del matí de l'11 de setembre per posar a l'abast de la ciutadania material independentista divers a preus populars. Aquests actes es faran conjuntament amb les Joventuts d'Esquerra (JERC) de Tàrrega. Esquerra Tàrrega anima tota la ciutadania de Tàrrega, així com les persones que durant la diada visitin la ciutat en motiu de la 30a edició de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, que participin dels actes festius que s'han organitzat per celebrar la diada nacional de Catalunya.

bandera, estelada

Esquerra organitza un autobús per assistir a la manifestació "Som una nació. Nosaltres decidim"

El Tribunal Constitucional ha emès finalment una sentència que torna a retallar l'Estatut, passant per damunt de la voluntat de la ciutadania expressada a les urnes. Després de quatre anys, els magistrats han acabat decidint que l’Estatut no té cabuda a la Constitució Espanyola. Perquè el TC no només ha sentenciat aquest Estatut, sinó que també ha posat fi a la via estatutària. Les circumstàncies actuals reclamen una iniciativa política que superi el sostre autonòmic a partir d’una consulta ciutadana que permeti als catalans pronunciar-nos democràticament sobre la conveniència de seguir vinculats a Espanya o participar amb veu pròpia a la Unió Europea. A partir d’aquests moments, l’únic camí raonable és el dret a decidir. És per aquest motiu que Esquerra ens adherim a la manifestació NOSALTRES DECIDIM, SOM UNA NACIÓ que s’ha convocat a Barcelona el proper dia 10 de juliol, a les 6 de la tarda i que recolzen diverses entitats i associacions d’arreu dels Països Catalans. I com que, la independència no té preu, la Federació Comarcal d’Esquerra a l’Urgell, hem decidit posar un reguitzell d’autobusos a la disposició de tots aquells i totes aquelles que vulgueu assistir a la manifestació al millor preu: GRATUÏTS! L’autobús sortirà de l’estació d’autobusos de Tàrrega a 2/4 de 4 de la tarda. El termini màxim per a apuntar-s’hi s’acaba el dimarts 6 de juliol i, més endavant, ja us facilitarem les dades del punt de trobada de cada localitat. Per apuntar-vos-hi només cal ens envieu un correu electrònic a l’adreça fedlleida@esquerra.cat o truqueu al telèfons 973 278 343, 649 538 718 i 650 237 396 i ens indiqueu el vostre nom, la localitat on residiu, la vostra adreça de correu electrònic i el telèfon mòbil en el qual us podem localitzar.

municipals, candidatura

Jordi Ramon és escollit candidat a l'alcaldia de Tàrrega

La secció local d’Esquerra a Tàrrega ha escollit per unanimitat Jordi Ramon i Torres per encapçalar la llista a les properes eleccions municipals i, per tant, serà el candidat a l’alcaldia de Tàrrega. Cal recordar que el republicà Jordi Ramon encapçala el projecte d’Esquerra a l’Ajuntament de Tàrrega des del 2003 on exerceix actualment el càrrec de Regidor de Cultura i primer Tinent d’Alcalde. Després de dues legislatures en governs de coalició, Esquerra aspira a consolidar el seu pes a l’Ajuntament. Així doncs, tal com ha afirmat el ja alcaldable d’Esquerra “Les formacions polítiques hem d’anar de repte en repte i ara ens toca aspirar a tenir més representació a l’Ajuntament i arribar a assumir l’alcaldia de la ciutat de Tàrrega.” Amb l’elecció aquest diumenge del cap de llista, Esquerra dóna el tret de sortida d’un procés en què es valorarà la tasca de govern d’aquesta legislatura, es formularan noves propostes per al programa electoral i es confeccionarà la resta de la llista per proposar als ciutadans i les ciutadanes de Tàrrega un projecte engrescador per la ciutat.

Esquerra escollirà diumenge la persona candidata a l'alcaldia de Tàrrega

La secció local d’Esquerra a Tàrrega escollirà aquest diumenge la persona que encapçalarà la llista a les properes eleccions municipals i, per tant, el candidat o candidata a l’alcaldia de Tàrrega. El republicà Jordi Ramon aspira ha tornar ser elegit candidat, després que l'executiva local d'Esquerra l'hagi proposat com a precandiat, una precandidatura que haurà de ser ratificada per la militància. Cal recordar que Jordi Ramon encapçala el projecte d’Esquerra a l’Ajuntament de Tàrrega des del 2003 on exerceix actualment el càrrec de Regidor de Cultura i primer Tinent d’Alcalde. Així doncs, després de dues legislatures en governs de coalició Esquerra aspira a consolidar el seu pes a l’Ajuntament. Amb l’elecció del cap de llista aquest diumenge Esquerra dóna el tret de sortida d’un procés en què es valorarà la tasca de govern d’aquesta legislatura, es formularan noves propostes per al programa electoral i es confeccionarà la resta de la llista per proposar als ciutadans i les ciutadanes de Tàrrega un projecte engrescador per la ciutat.