Tàrrega

Notícia

#28-J Dia internacional de l'orgull LGTBI


El 28 de juny de 1969, data coneguda com els fets de Stonewall, va marcar un abans i un després en la lluita contra la discriminació de la població LGBTI. Fou el primer pas, d’un llarg camí, cap a la consecució de la plena igualtat jurídica i social, i alhora, de la lluita contra la discriminació i els abusos que ha estat sotmès històricament el col·lectiu. A hores d’ara, se segueixen donant situacions de conductes discriminatòries, intolerants, vexatòries i fins i tot de violència, relacionades amb l’orientació sexual de les persones. 

Catalunya disposa, des de l’octubre de 2014, de la Llei 11/2014. Una llei que va néixer per garantir el drets del col·lectiu LGBTI: lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Al ple del mes de gener d’enguany, l’ajuntament va declarar Tàrrega: “Ciutat per a la igualtat i lliure de violències masclistes i de LGTBIfòbia”. Aquest segueix sent el compromís amb el qual seguim treballant des de la Regidoria d’Igualtat encapçalada per l’Assumpta Pijuan.

Com no pot ser d’altra manera, la bandera de l’arc de st. Martí serà visible a la façana de l’ajuntament aquest 28J. Així mateix, per a la commemoració del dia Internacional de l’Orgull LGTBI d’aquest 2020, s’ha pintat 2 passos zebra de la ciutat amb els colors de la bandera irisada, s’ha fixat un rètol de vinil al bus urbà, s’ha pintat amb els colors de l’arc de st. Martí les frontisses de les escales que donen accés al punt de la Xarxa SAI de Tàrrega i per acabar, també s’ha penjat lones en punts destacats de la nostra ciutat amb el lema: “Fes un pas cap a la diversitat”.

L’objectiu des del consistori, és fer visible aquesta diversitat afectivo-sexual de la nostra societat. Tenim davant nostre, el desafiament i l’oportunitat de seguir reivindicant els drets i de garantir la igualtat i respecte de tota la ciutadania, eliminant d’arrel els estereotips intolerants i aconseguir ser una societat realment plural, oberta i tolerant. La diversitat, ens enriqueix.