Tàrrega

Notícia

ERC Tàrrega commemora l'any Pedrolo

La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Tàrrega commemora l'any Manuel de Pedrolo amb l'organització d'una ruta per la ciutat titulada "Redescobrint a Manuel de Pedrolo: l'home, l'escriptor i l'intel·lectual compromès" a càrrec de Miriam Paredes. Amb aquesta activitat, els republicans volen situar la ciutat de Tàrrega dins el mapa de les commemoracions de l'Any Manuel de Pedrolo, comissariat per Anna Maria Villalonga, en motiu del centenari del naixement de l'escriptor que tantes petges ha deixat a la capital urgellenca.

La ruta enceta les activitats que ERC té previstes per recordar l'escriptor que va fer un servei als Països Catalans i a la llengua i literatura catalanes i reconèixer el seu mestratge literari i la seva idea d'un país lliure on el respecte a les persones fos la referència. De la mà de Miriam Paredes es farà un recorregut pels racons targarins amb topalls i paraules que ens el recordin, tant a ell com a la seva obra, els dos insubornables i atemporals. Els carrers de Tàrrega seran l'escenari per recordar aquest home de fermes conviccions ideològiques, que va posar l'escriptura al servei del país, alhora que confegia una obra innovadora, valenta i transgressora que mai no va ajustar-se als cànons establerts.

Per ERC Tàrrega l'Any Pedrolo és l'oportunitat per recuperar la memòria de la ciutat i els valors republicans i de país, així com un dels protagonistes de la nostra cultura recent. I precisament en aquests moments que viu el país, es vol recordar la censura que ell mateix va patir i que va endarrerir la publicació de les seves obres. La ruta proposada per Miriam Parades és una proposta cultural de treball des de baix, com la que reivindicava Pedrolo. Per a un millor aprofitament de l'activitat, que tindrà lloc el proper dissabte 10 de març a les 17.00h, les places són limitades i per això es requereix inscripció prèvia enviant un correu a tarrega@esquerra.cat.