Tàrrega

Notícia

ERC-MES vol liderar un govern de canvi, progressista i independentista a Tàrrega

Les eleccions municipals del 26 de maig van tenir com a resultat un clar suport dels votants a les forces d’esquerres i independentistes de Tàrrega.

El resultat conjunt d’ERC-MES i de la CUP amb 8 regidores i regidors, són la mostra del mandat democràtic per fer possible un canvi a la ciutat, enfront els 7 de Junts per Tàrrega.

L’opció preferent de govern per a ERC-MES és un govern progressista, republicà i independentista, que faci possible un nou estil de govern a Tàrrega. Això és concreta en un govern que apliqui els principis de la participació ciutadana, de la transparència, de la justícia social i de la defensa de les llibertats nacionals. Després de les converses mantingudes amb totes les forces polítiques presents al consistori, s’ha treballat per consensuar un programa de govern amb la CUP per als propers quatre anys. 

És a partir d'aquesta entesa, entre les dues forces locals, d'esquerres i independentistes, que ERC-MES, com a força d’esquerres més votada, ha decidit liderar aquest canvi i proposarà al ple de constitució del nou ajuntament a Alba Pijuan Vallverdú com a candidata a l'alcaldia de Tàrrega després de la renúncia, per motius personals, del cap de llista Òscar Amenós. Pijuan és Doctora en Teoria de la Traducció, és especialista en la tasca traductora de Manuel de Pedrolo. Treballa com a tècnica lingüística a la UdL i és professora col·laboradora de la UOC.