Tàrrega

Notícia

Alba Pijuan, primera alcaldessa republicana de Tàrrega

La republicana Alba Pijuan Vallverdú ha estat escollida aquest dissabte 15 de juny com a alcaldessa de Tàrrega. D’aquesta manera, Pijuan s’ha convertit en la primera alcaldessa d’Esquerra Republicana de Catalunya a la ciutat de Tàrrega. També han assumit el càrrec de regidors i regidores del grup municipal ERC-MES Ivonne Pont, Xavier Rossell-Aparicio, Assumpta Pijuan i Núria Robert.

Llegiu, a continuació, el primer discurs d’Alba Pijuan com a alcaldessa:

Benvolguts, benvolgudes,

Volem una ciutat unida. Volem un Ajuntament que sigui còmplice i company de totes i tots els ciutadans, per això acompanyarem els més desvalguts, els qui no troben feina, els qui tenen dificultats, els joves i la gent gran.
 
Farem costat a les persones, les entitats, les institucions, el comerç, els serveis i la indústria. I ho farem com no pot ser de cap altra manera: treballant, treballant de valent en equip amb els companys del govern, però també amb els companys de l'oposició i, colze a colze, amb tota la gent d’aquesta casa, perquè tots i cadascun de nosaltres estem al servei de la ciutat i al servei de la ciutadania. I ho farem sent absolutament transparents: cada euro, cada despesa, cada inversió, cada adjudicació serà publicada i mostrada a tothom.
 
Plegats millorarem els serveis públics: la recollida de brossa i de residus, el servei d’aigua, la neteja i el manteniment dels carrers i de les places, l'accessibilitat, les zones verdes, els parcs o els camins rurals. I des de l’Ajuntament encapçalarem la lluita activa contra el canvi climàtic, amb les energies renovables, amb vehicles nets i més eficients, desenvolupant normatives que millorin la qualitat de l’aire i de l’entorn on vivim. I serem els primers a exigir a les administracions responsables la millora dels serveis de  salut, dels centres d’ensenyament, de les comunicacions i de les carreteres.
 
També treballarem per la cultura, per la Fira, per les festes, per les manifestacions de les nostres tradicions, noves o velles.Farem tot el possible per tal que la cultura i la festa siguin el major exponent de cohesió social i de convivència de la societat targarina, una societat integrada per un ampli i extens teixit associatiu del qual ens sentim especialment orgullosos perquè ha esdevingut el tresor social més important de la nostra ciutat. Entitats esportives, culturals, socials, de joves, ecològiques, musicals, teatrals, econòmiques i tantes altres:totes elles i les seves necessitats seran l’eix de les nostres accions de govern.
 
Vetllarem per les nostres infraestructures: els centreseducatius, els museus, la biblioteca, l’arxiu, els mitjans de comunicació perquè tots ells fan comarca i fan ciutat. I també pel nostre patrimoni, per tot allò que ens fa únics i diferents: els nostres valors culturals, artístics, arquitectònics, paisatgístics i naturals, que transmetrem a infants i joves per tal que els apreciïn i els estimin. 
 
Recuperarem la memòria històrica dels nostres avantpassats,víctimes del feixisme i de la intolerància, una assignatura pendent que no pot quedar en l’oblit. Cal fer justícia històrica i honorar a totes les víctimes de la barbàrie del segle XX.
 
Treballarem de valent, i sense recança, per consolidar Tàrregacom una capital comarcal emprenedora i activa també en els sectors econòmic, agrícola i comercial, eixos aquests que han d’esdevenir el suport de la vitalitat de la nostra ciutat.  I, com no pot ser de cap altra manera, atendrem les necessitats dels pobles que conformen el nostre municipi i que enriqueixen la nostra comunitat.
 
Finalment, no defallirem en la construcció des de Tàrrega de la República Catalana i treballarem per aconseguir aquesta fita malgrat les dificultats que puguin sorgir al llarg del camí. Tal com diu el poema de Miquel Martí i Pol:
Posem-nos
dempeus altra vegada i que se senti
la veu de tots solemnement i clara.
Cridem qui som i que tothom ho escolti.
I en acabat, que cadascú es vesteixi
com bonament li plagui, i via fora!,
que tot està per fer i tot és possible.
 
Visca Tàrrega i visca la República Catalana! 

Alba Pijuan Vallverdú
Ajuntament de Tàrrega
15 de juny de 2019