Térmens

Notícia

ERC demana als regidors socialistes i de CIU-PP que defensin el tren de la Pobla

Les veïnes i veïns del poble veurem reduït el número de trens que podrem agafar
Les veïnes i veïns del poble veurem reduït el número de trens que podrem agafar
La línia de ferrocarril entre Lleida -Balaguer - la Pobla de Segur té els dies comptats si el govern d’Artur Mas acaba imposant la reducció del 50% de viatges i
trajectes que té previst dur a terme a partir d’aquest mes de febrer, si res ho evita 

La Generalitat vol passar a només quatre viatges per sentit entre Lleida i Balaguer, arribant únicament un d’aquests a la Pobla de Segur. Ho justifiquen dient que el sistema actual no és rentable i per això ens volen deixar amb un mitjà de transport inútil per finalment eliminar-lo completament.

Una línia clau per al desenvolupament de les terres de Lleida, amenaçada des del 1984 i que no va ser tancada ni pels governs de Madrid ni per Renfe pot ser condemnada a la desaparició per Ferrocarrils de la Generalitat.

El fet que moltes veïnes i veïns del municipi (estudiants, treballadors, veïns sense mitjà de transport propi) depenguin d’aquest transport per desplaçar-se
habitualment a Lleida o Balaguer hauria de fer que que els representants del poble a l’Ajuntament (equip de govern i oposició) fessin front comú per a defensar la continuïtat del servei.

Anys enrera la unitat de tots els veïns va permetre notables millores de seguretat en el trajecte que transcorre pel poble. Ara, aquesta unitat hauria de tornar a ser-hi per defensar una peça clau per al desenvolupament i mobilitat de les terres de Lleida, com és el tren que uneix la plana amb el pre-pirineu.