Terrassa

Totes les notícies

UNA OPORTUNITAT PER TERRASSA DESAPROFITADA

El grup municipal d’ERC-Mes ha explicat la feina desenvolupada durant les darreres setmanes per possibilitat un govern de canvi a la ciutat i l’escenari en què queda Terrassa amb l’elecció d’un alcalde socialista sense equip ni projecte.   Isaac Albert: “Ahir només hi havia dos candidats alternatius a l’alcaldia socialista. Un candidat de TeC o un d’ERC-MES. I nosaltres no vàrem presentar candidatura per la responsabilitat d’assolir el canvi a la ciutat”   “Quan es desaprofita l’oportunitat de les oportunitats. Quan el canvi és necessari, justificat i factible... i no s’assoleix, cal explicar-se”. Amb aquestes paraules el portaveu del grup municipal ERC-MES, Isaac Albert, ha començat la roda de premsa per explicar la feina feta durant les darreres setmanes per assolir el canvi polític a l’Ajuntament de Terrassa i l’escenari que es dibuixa a la ciutat després de l’elecció novament per defecte d’un alcalde socialista. Des d’ERC-MES s’ha explicat que es van treballar totes les opcions i que, només hi havia dues candidatures alternatives possibles al PSC, una candidatura de TeC o una d’ERC-MES que atorgués més consens i unís el bloc sobiranista. Una opció que, Isaac Albert, ha reconegut “vàrem descartar ràpidament per no tenir els suports necessaris i, sobretot, per no facilitar l’objectiu principal: aconseguir el canvi polític a la ciutat”. També s’ha explicat, que es va treballar fins a l’últim instant amb el PDeCAT per poder-lo sumar a l’acord de canvi establert amb TeC incloent les seves propostes programàtiques a la futura acció de govern i creant una comissió o altres mecanismes de control per assegurar un seguiment i compliment d’aquests. “Hi va haver un moment durant el dia d’ahir que el pacte semblava possible, fins i tot malgrat el vot contrari de l’Assemblea que es va fer servir com excusa finalment per no facilitar el canvi”.  El portaveu d’ERC-MES, però, ha admès que un cop coneguda la posició final del PDeCAT es va tenir una sensació d’haver perdut el temps per un tema que es reduïa “a estar al govern o no” i on “es va emprar l’assemblea per una elecció que ja estava pressa”.

ERC-MES crida a la responsabilitat per un canvi polític a Terrassa

Isaac Albert: “Per nosaltres aquesta és l’oportunitat de les oportunitats. Perquè esperar al 2019 si ja podem començar ara?”   “Amb el PSC no hi ha canvi... la ciutat no pot perdre 18 mesos més”   El grup municipal d’ERC-MES ha realitzat una roda de premsa per marcar posicionament davant les converses i negociacions que s’estan mantenint aquests dies per l’elecció d’un nou alcalde per Terrassa. El portaveu, Isaac Albert, ha fet una crida a la responsabilitat i la generositat als grups que poden facilitar aquest canvi per aprofitar l’oprtunitat de començar a possibilitar el canvi i començar a construïr un projecte de futur per la ciutat. Aquest ha estat el contingut de la seva intervenció:     Després de les reunions mantingudes amb el PSC, TeC, PDeCAT i CUP constatem:   1.- Que hi ha una majoria alternativa a la ciutat de Terrassa sòlida contrària a l’aplicació del 155, i a favor de la llibertat dels presos polítics.   2.- Que hi ha una majoria alternativa de forces del canvi, disposades a treballar per generar un nou projecte polític a Terrassa que acabi amb vicis històrics, clientelismes i formes de fer política antics i allunyats dels valors actuals de la política i de la societat terrassenca.   No ho diem nosaltres només, el comunicat de comiat de Jordi Ballart ho deixa clar. El PSC només no és un soci fiable pel que fa al moment nacional que viu el país... tampoc ho és a nivell local.   Coincidim plenament amb les declaracions fetes per Terrassa en Comú on afirmaven que a dia d’avui el PSC a Terrassa és un partit en desintegració, incapacitat per governar. Un partit que governa des de fa 38 anys i que ha generat unes dinàmiques mol perjudicials per a la ciutat. Un partit que no està al servei de la ciutadania... Paraules textuals de Xavi Matilla.   Per entendre’ns... Amb el PSC no hi ha canvi (no ho diem nosaltres, reitero, ho diu el mateix Xavi Matilla i el fins fa poc alcalde de Terrassa)   Amb el PSC podem guanyar temps, llençar la pilota endavant, però la ciutat no pot perdre 18 mesos més.

Crisi de govern a Terrassa - ERC-MES aposta pel canvi  

Isaac Albert: “Hi ha una majoria per un canvi polític real a Terrassa. Nosaltres hi estem disposats. Esperem el mateix compromís de tots”   El grup municipal d’ERC-MES han comparegut avui en roda de premsa per valorar la crisi de govern viscuda a l’Ajuntament de Terrassa amb el trencament del pacte de la sociovergència. Com ha resumit contundentment el portaveu municipal del grup, Isaac Albert: “Estem davant la crònica d’una mort anunciada”. El final d’un pacte on, segons el portaveu “La realitat nacional només ha fet que evidenciar les mancances d’un pacte sense projecte polític per la ciutat i fonamentat en interessos particulars i no en els interessos col·lectius”. Amb contundència, ERC-MES ha lamentat que s’hagi perdut una legislatura que la ciutat hauria d’haver aprofitat per refer-se de la greu crisi econòmica viscuda durant el mandat anterior (2011-15) per plantejar un model de canvi i de futur. Una proposta de canvi que, ara, torna a fer-se factible amb el nou escenari: “Hi ha una majoria per un canvi polític real a Terrassa. Hi era el 2015 i hi és ara. ERC-MES està disposada a assumir aquest canvi. Esperem el mateix compromís de tots”. Aquest canvi no inclou l’actual partit de govern. Si a inici de legislatura la coal·lició apostava per un canvi polític necessari a la ciutat, ara des d’ERC-MES s’afirma que “Donem per amortitzat el govern del PSC a Terrassa. Amb el seu suport a l’aplicació del 155 ja no representen l’esperit progressista d’una ciutat com Terrassa”. En aquest sentit, Isaac Albert, ha especificat que no es tracta de retreure-li a l’alcalde que no hagi respost al seu compromís públic de deixar el càrrec si el seu partit recolzava la intervenció del govern legítim de Catalunya, sinó que “ha lligat el seu futur polític a un PSC que ha abraçat amb força la deriva autoritària del govern espanyol a Catalunya”. Una intervenció que tindrà greus conseqüències en el mateix desenvolupament de la política municipal en temes tan delicats com el pressupost municipal i que, per tant, “desl·legitima Jordi Ballart per continuar sent l’alcalde de la nostra ciutat”.

#Llibertatjordis i defensa de l’escola catalana, també per part de l’Ajuntament

Dues propostes del grup municipal d’ERC-MES cerquen un posicionament clar de l’Ajuntament de Terrassa contra la detenció dels presidents d’ANC i Òmnium i en defensa de l’escola catalana davant la campanya d’atacs rebuts des del govern espanyol, partits i mitjans de comunicació estatals.   Isaac Albert: “Quan la ciutadania de Terrassa ja ha expressat al carrer el seu ferm rebuig a l’existència de presos polítics en ple segle XXI, ara li toca a l’Ajuntament com a institució exigir la llibertat immediata de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez”                                                                                                              Amb la voluntat que l’Ajuntament respongui a la indignació expressada per milers de terrassencs aquest dimarts per l’empresonament injustificable dels presidents d’ANC i Òmnium Cultural, des del Grup municipal d’ERC-MES s’ha proposat subscriure un acord de junta de portaveus fonamentat en el text difós per l’Associació Catalana de Municipis on s’explicita de forma clara i concisa el que suposa l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Així, s’espera que l’Ajuntament es posicioni per demanar com a institució la llibertat per tots dos, denunciar la manca de separació de poders a l’estat espanyol i demanar a les institucions europees que deixin de girar l’esquena a Catalunya davant accions pròpies d’una dictadura. Malauradament, la detenció del Jordi Cuixart i Jordi Sánchez no és l’única actuació de l’estat espanyol que mereix una condemna contundent de l’Ajuntament de Terrassa. Els darrers dies diversos ministres, partits polítics i mitjans espanyols han intensificat la seva campanya de manipulació, difamació i mentides per desprestigiar el model d’escola catalana i menysprear la feina de totes les persones que hi treballen. Afirmacions com les del ministre Dastis afirmant que a Catalunya no s’ensenya el castellà o discursos etnicistes com el del diputat de Ciutadans Toni Cantó al Congrés dels diputats en relació a l’escola catalana no només demostren un absolut desconeixement de la realitat sinó una voluntat expressa de mentir i promoure la catalanofòbia per intervenir i espanyolitzar l’educació pública a Catalunya.

EL 15 D’Octubre esdevé acte institucional

Aquest diumenge, a les 12 del migdia, es realitzarà el primer homenatge institucional a la figura del president Lluís Companys, en el 77è aniversari del seu assassinat.   El pròxim 15 d’Octubre l’Ajuntament de Terrassa se sumarà per primera vegada a l’homenatge que portem realitzant durant anys al president Lluís Companys el dia en què fou afusellat pel règim franquista del General Franco. Així s’assoleix finalment un reconeixement institucional i de ciutat a l’únic president democràticament escollit afusellat a la història d’Europa. En els darrers dos anys des d’Esquerra Republicana de Terrassa i les JERC ja s’havia aconseguit la participació en la commemoració d’altres entitats i partits terrassencs. Enguany, gràcies a l’adhesió de l’Ajuntament de Terrassa a la designació del 15 d’Octubre com a Dia Nacional en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i les víctimes de la repressió franquista, el grup municipal d’ERC-MES va assolir un acord amb l’equip de govern de la ciutat per realitzar un acte d’homenatge a tots els represaliats i represaliades pel franquisme a la nostra ciutat. Així, enguany, quan és més necessari que mai recordar la figura del president Companys i a totes les dones i homes que, com ell, van patir la tirania del règim franquista, els recordem quan l’estat espanyol i els hereus de la dictadura ens tornen a amenaçar. Ara, que gràcies al vot dels catalans i les catalanes i de més de 60.000 terrassencs i terrassenques el passat 1 d’octubre hem dit que sí a la independència, podem retre honor als represaliats i dir que els seus esforços per defensar la República i la llibertat no van ser en va. L’acte es realitzarà com es tradicional a la Plaça Lluís Companys, a les 12 del migdia, i després dels parlaments ERC Terrassa i les JERC Terrassa farem la tradicional ofrena floral al monument en rècord del president.  

PLE EXTRAORDINARI: Darrer pas cap a la gestió directa de l’aigua

Llum verda a la tercera i definitiva pròrroga del Servei de Gestió pública de l’Aigua   En un dia clau en la política i el futur de Catalunya, l’activitat a l’Ajuntament de Terrassa ha continuat amb un breu però important ple extraordinari a primera hora del matí. Sobre la taula, un seguit de qüestions urgents que s’havien demorat per la suspensió del ple ordinari de setembre, entre les quals destaca l’aprovació de la tercera i definitiva pròrroga de la gestió del servei públic d’aigua a Terrassa per part de Mina. Un cop conclòs el procés per definir el futur model de gestió i l’opció majoritària dins el plenari per optar per assumir directament el servei, la tercera pròrroga s’ha fet necessària per concloure totes les tasques pendents per poder prendre el relleu a l’empresa privada i assumir el servei amb plenes garanties. Des del grup municipal d’ERC-MES, el regidor Carles Caballero, ha expressat la confiança un cop més en els equips tècnics de l’Ajuntament que han recomanat aquesta tercera pròrroga “S’ha treballat molt per demostrar el que defensàvem des del principi: que la gestió directa és l’opció més rendible i útil per la ciutat. Esperem que aquesta sigui el darrer pas per arribar a oferir un servei directe i de qualitat”.

REPROVACIÓ A LA VIOLÈNCIA I A QUI L’EMPARA

Des del grup municipal d’ERC-MES es presenten dos acords de junta de portaveus per reprovar al delegat del govern, Enric Millo, al Rei espanyol i a tots els qui justifiquen i emparen la violència contra la ciutadania de Catalunya.   El dia 1 d’Octubre més de 800 persones van resultar ferides per l’actuació desproporcionada de les forces policials espanyoles quan es reunien, cívicament i pacíficament per exercir el seu dret a decidir el futur de Catalunya. El dia 3 d’Octubre Terrassa, com la resta de Catalunya, es va mobilitzar massivament per l’aturada general convocada a tot el País per condemnar la violència i repressió de les forces policials i militars espanyoles. La nostra ciutat va viure la mobilització ciutadana més important de la seva història, amb milers i milers de persones clamant per la llibertat. Davant aquests esdeveniments, la resposta de l’estat espanyol ha estat negar els fets i menystenir a les víctimes. El paper del delegat del govern espanyol, Enric Millo, així com el de tots els càrrecs polítics que han justificat i promogut l’ús de la violència contra la població civil per voler exercir els seus drets ha fet que el grup municipal d’ERC-MES en demani la seva reprovació i dimissió. Així mateix es reclama la consideració de persona non grata a Terrassa per Enric Millo. Amb la voluntat que l’Ajuntament de Terrassa agafi un posicionament clar i contundent a favor de la ciutadania, també s’ha presentat un altre Acord de junta de portaveus enfocat directament a reprovar la figura del cap de l’estat espanyol, el monarca Felip VI. El seu missatge televisat d’aquest 3 d’octubre a la nit, no només va obviar les persones ferides i la vulneració de drets i llibertats fonamentals sinó que va estar carregat d’una profunda i hòstil càrrega amenaçadora contra la ciutadania de Catalunya i les seves institucions. El cap de l’estat espanyol ahir no només va ignorar a les víctimes de la repressió policial sinó que va lligar el seu discurs i futur com a representat institucional d’un únic discurs polític, el de l’actual govern espanyol i els partits que li donen suport en la deriva autoritària per fer callar per la força les aspiracions democràtiques i legítimes del poble de Catalunya.

TERRASSA PER LA DEMOCRÀCIA

Ahir el grup municipal d’ERC-MES va impulsar, amb la col·laboració indispensable de PDeCAT, CUP i Terrassa en Comú, la suspensió de totes les comissions informatives al Ple de Terrassa, davant l’excepcionalitat de la realitat que està vivint el nostre País. A la vulneració flagrant i persistent dels drets bàsics fonamentals en democràcia de les darreres setmanes a tots aquells que defensem la legitima i legal celebració del Referèndum de l’1 d’Octubre s’hi va sumar ahir una operació policial i judicial impròpia d’un estat que pretén definir-se com a democràtic. Aquest dijous 21 de setembre, en reunió extraordinària dels portaveus de l’Ajuntament de Terrassa, hem aconseguit un ampli consens a la nostra proposta de posposar el ple ordinari municipal previst pel pròxim 28 de setembre. Segons el portaveu del grup municipal d’ERC-MES, Isaac Albert: “Amb la intervenció de les finances de la Generalitat, amb l’exèrcit (La guàrdia civil és un cos militar) en dependències del govern i en empreses privades, amb càrrecs del govern detinguts... L’Ajuntament de Terrassa no pot fer veure que no passa res. L’activitat política s’atura” L’acord de suspensió del plenari municipal també ha previst la possibilitat d’abordar, si fos necessari, en ple extraordinari després de l’1 d’Octubre de temes no posposables per la ciutat com l’aprovació de la tercera pròrroga en el servei de gestió de l’aigua (per poder arribar amb garanties, com ja és conegut, a la gestió directa del servei) La ciutadania de Terrassa va demostrar ahir, amb la seva participació en els carrers de Barcelona i en un acte multitudinari a la Plaça Vella, el seu desig de defensar la democràcia, de poder votar el pròxim 1 d’Octubre i de mobilitzar-se per no restar passius davant cap més atac a les institucions i a la sobirania de Catalunya. L’acte d’aquest dimecres 20 de setembre va esdevenir la manifestació popular més multitudinària viscuda a la nostra ciutat en defensa dels drets col·lectius.

INTENS INICI DE CAMPANYA PER L’1O A TERRASSA

Des de la mitjanit de dijous, els carrers de Terrassa no han parat d’acollir actes a favor del Referèndum.   Isaac Albert: “La independència no és la victòria, és l’eina per aconseguir la justícia social”   “Hem viscut molts inicis de campanya, però mai una d’aquestes característiques” Amb aquestes paraules, el portaveu d’ERC-MES a l’Ajuntament de Terrassa, descrivia el dijous 14 a la nit a l’acte d’inici de campanya pel Referèndum d’autodeterminació del pròxim 1 d’octubre com un repte a afrontar amb valentia. El president d’Esquerra Terrassa, Carles Caballero, ho reblava afirmant que “Davant la por d’un estat repressor, un poble que vol ser lliure”. Afirmacions que en aquests primers dies de campanya s’han pogut constatar als carrers de Terrassa amb múltiples actes organitzats des de les diferents forces i entitats que defensen el Sí.   Els joves mobilitzats   Des de les JERC Terrassa s’ha combinat aquests primers dies de campanya una activitat intensa encartellant els carrers de la ciutat, amb actes com el desenvolupat el primer dia de campanya de bon matí a l’estació de Terrassa Rambla als Ferrocarrils de la Generalitat repartint informació i butlletes de votació entre els usuaris del transport públic. La secció local de les JERC també va participar activament a l’acte massiu de les joventuts d’Esquerra a Sabadell a favor del Sí.   Les dones, protagonistes de la futura República   Des de la secció local d’Esquerra es va organitzar el dissabte 16 un primer acte pel Referèndum, sota la campanya de Dones pel Sí amb una taula rodona sobre els reptes per assolir la igualtat real en el marc d’una nova República catalana. Amb la participació de, Sílvia Alcàntara, escriptora, Teresa Ciurana, presidenta de l’Associació de mestres Alexandre Galí, Teresa Garcia, presidenta i cap de colla dels Bastoners de Terrassa i Ona Martínez, comunicadora política i audiovisual, el debat moderat per la secretària de la dona d’ERC Terrassa, Núria Sucarrats, va permetre visibilitzar els objectius futurs en matèria d’igualtat, però sobretot evidenciar les actuals desigualtats entre sexes.