Terrassa

Totes les notícies

El Ple exigeix la llibertat dels presos polítics

El Ple de juliol, el primer del mandat, aprova exigir la immediata llibertat de tots els presos polítics. El plenari també avança en aquest inici de legislatura amb inversions financerament sostenibles per la millora de l'espai públic i reforçar l'estructura municipal Isaac Albert: "Que els nostres conciutadans estiguin a la presó i a l'exili és injust i estic segur que la majoria d'aquest consistori hi està d'acord" La vulneració dels drets fonamentals en la causa 20907/2017 de la Sala II del Tribunal Suprem contra els presos polítics és un fet inqüestionable per Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres. Així ho ha defensat un cop més el portaveu d'ERC-MES i Tinent d'Alcalde, Isaac Albert, en el primer ple del mandat on, per primera vegada, aquesta institució ha aprovat amb un suport majoritari del plenari i del govern municipal exigir la llibertat dels presos i preses polítics. Aquest, però, no ha estat l'únic acord d'un ple amb decisions trascendents per la ciutat com l'aprovació de més de dos milions d'euros en inversions financerament sostenibles, on el govern ha prioritzat partides per la millora de l'espai públic en accessibilitat o la millora de parcs infantils adaptats, entre altres. Respecte a l'organització municipal s'ha aprovat la modificació de llocs de treball de l'Ajuntament per reforçar l'equip tècnic amb la ja anunciada figura del coordinador general i de nous directors de serveis que permetin un funcionament més eficient i àgil de la tasca municipal. Davant certes visions interessades de l'oposició en aquest aspecte, Isaac Albert ha hagut de recordar que el Partit Socialista tenia un projecte per implementar "una nova organització amb més àrees i, probablement, amb més tinences d'alcaldia i probablement més costosa. El nou govern, però, ha optat per cinc àrees, coordinades, transversals i que es reforcen per una nova forma de fer política per impulsar la ciutat". Una explicació acompanyada una vegada més d'una petició de responsabilitat a l'oposició per no cercar titulars cridaners i actuar amb visió coherent i de ciutat a les propostes del nou govern.

Nou govern a Terrassa - Primeres passes

El nou govern municipal de Terrassa comença a treballar, amb una nova organització municipal i una agenda d'accions establertes per començar a desenvolupar els compromisos adquirits amb la ciutadania per impulsar la ciutat. Isaac Albert: "Som conscients de les expectatives de canvi que hem generat. Per això treballem intensament i amb responsabilitat per donar resposta i fer-nos mereixedors d'aquestes expectatives" Una setmana després de presentar-se l'Acord per Terrassa per impulsar una nou projecte de govern per la ciutat entre Tot per Terrassa i Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres, la ciutat ja compta amb un nou alcalde, equip de govern i aquest s'ha posat a treballar ja amb un pla definit d'accions i un compromís per als 100 primers dies. Després que el dimarts 18 l'alalde, Jordi Ballart i el ja primer tinent d'alcalde, Isaac Albert, definissin l'estructura del govern municipal, es va donar a conèixer una organització on TxT i ERC-MES s'han distribuït les responsabilitats de govern de forma transversal que, com ha definit el mateix alcalde, "pretén ser un govern de ciutat, amb dues forces polítiques unides en les qüestions essencials, compromeses a fer un govern fort i dialogant i a desenvolupar polítiques progressistes". Una nova organització que compte amb trets remarcables com la dedicació de dues àrees específiques centrades en l'atenció a les persones, amb la creació de la nova àrea de Cicles de Vida dirigida per Teresa Ciurana com a tinent d'alcalde i on també s'hi inclou educació com a àmbit d'actuació prioritària. Una àrea pensada per abordar les necessitats de la ciutadania en cada un dels estadis vitals amb el treball compartit entre la regidora d'ERC-MES, Ona Martínez (regidora d'infància i adolescència, Joventut, edat adulta i famílies...) i la regidora de TxT Mònica Polo (Gent Gran). També la nova organització porta a potenciar l'àrea de Promoció econòmica i projecció de la ciutat, encapçalada en aquest cas per Isaac Albert, amb una visió transversal del que això implica.

ERC-MES i Tot per Terrassa signen l'acord que els permetrà governar junts

Isaac Albert: "El canvi, però, ni es promet ni es pronostica, es fa! Avui us presentem un pacte i un acord entre TxT i ERC-MES. Un acord per fer el canvi a Terrassa; un pacte per fer un govern estable, fort, progressista que impulsi i que faci renéixer la ciutat de Terrassa". Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d'Esquerres i Tot per Terrassa han signat aquest dijous l'Acord per Terrassa, que marca les línies estratègiques que els permetrà governar la ciutat els propers 4 anys.  La signatura s'ha fet a la plaça Rector Homs, davant les Esglésies de Sant Pere, amb la presència dels dos caps de llista, Jordi Ballart (Tot per Terrassa) i Isaac Albert (ERC-MES). Durant els dos parlaments, Ballart i Albert han estat acompanyats dels altres 13 regidors i regidores que formaran part del nou govern. Així doncs, Tot per Terrassa i ERC-MES sumen majoria absoluta al ple municipal de Terrassa (15 de 27 regidors). L'acord permetrà, en primer terme, assegurar l'investidura aquest dissabte de Jordi Ballart com a alcalde a l'espera que es vagin coneixent més detalls del futur govern de la ciutat. Tant Isaac Albert com Jordi Ballart ja han avançat que en pocs dies es concretarà el nou cartipàs, alhora que ja s'està treballant des de fa dies entre els equip d'ERC-MES i TxT per definir les primeres mesures que durà a terme el nou govern de la ciutat. Aquesta és l'exposició de l'Acord per Terrassa que va fer Isaac Albert: " ERC-MES, ens vam presentar a les eleccions municipals amb l’objectiu del canvi polític a la ciutat de Terrassa. El canvi, però, ni es promet ni es pronostica, es fa! Avui us presentem un pacte i un acord entre TxT i ERC-MES. Un acord per fer el canvi a Terrassa; un pacte per fer un govern estable, fort, progressista que impulsi i que faci renéixer la ciutat de Terrassa. Un acord i un pacte nascut d’un resultat electoral molt clar. 20 dels 27 regidors electes, es van presentar a les eleccions amb l’objectiu del canvi a la ciutat.

Municipals 2019 - Terrassa aposta pel canvi

Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres obté cinc regidors en el nou consistori municipal i esdevé una peça clau pel futur de la ciutat. S'obre l'espai del diàleg per conformar un pacte que permeti desenvolupar el projecte per impulsar Terrassa. Isaac Albert: "Volem una ciutat més lliure, més republicana i d'esquerres. Això és pel que hem treballat, el que defensem i pel que continuarem treballant" El resultat de les eleccions municipal del 26 de maig deixa a Terrassa amb un escenari polític absolutament transformat on per primera vegada el Partit Socialista perd les eleccions i la proposta de Tot per Terrassa, amb 10 regidors, va esdevenir la clara guanyadora dels comicis. Un fenomen que ha transformat l'escenari polític terrassenc i on el projecte d'Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres és l'únic present fins ara a l'Ajuntament que ha aconseguit consolidar i millorar els seus resultats. Amb la confiança de 14.262 vots amplia la seva presència a l'Ajuntament amb un regidor més, fins a cinc, i esdevé clau per la governabilitat de la ciutat els pròxims quatre anys. El nou equip municipal d'ERC-MES estarà així conformat pel cap de llista, Isaac Albert, acompanyat de Teresa Ciurana i Ona Martínez, com a noves incorporacions, i Pep Forn i Carles Caballero que renovaran el seu càrrec (aquí podeu consultar el seu perfil). Un equip on es combina l'expertesa, l'especialització i els valors compartits i que ja està treballant en la millor fòrmula per desenvolupar el projecte per impulsar Terrassa amb que ERC-MES s'ha compromés amb la ciutadania. Com ja va avançar des de la mateixa nit electoral, Isaac Albert, recorda que "Volem una ciutat més lliure, més republicana i d'esquerres. Això és pel que hem treballat, el que defensem i pel que continuarem treballant". Un plantejament que passa per un clar respecte a la decisió de la ciutadania de Terrassa que "amb el seu suport a Tot per Terrassa i Esquerra Republicana ha demostrat que vol un canvi a aquesta ciutat després de 40 anys d'immobilisme".

Promoció esportiva arreu i en igualtat

Esquerra Republicana de Terrassa es compromet a impulsar la pràctica esportiva a tota la ciutat, tractant les entitats en peu d’igualtat, amb nous equipaments i amb polítiques específiques per l’esport femení i l’accés de tota la infància a l’esport base, independentment dels recursos. Isaac Albert:"Hem d'acabar amb la relació de superioritat de l'Ajuntament amb les entitats esportives i tractar de tu a tu aquells que acosten l'activitat esportiva a la ciutadania des de ben petits, aquells que porten el nom de Terrassa arreu" Esquerra Republicana de Terrassa - Moviment d’Esquerres han encarat la recta final de campanya visitant les instal·lacions esportives municipals de Can Jofresa, espai escollit per exposar les seves propostes per impulsar noves polítiques esportives que facin arribar l’esport arreu de la ciutat. “Aquí ens trobem en un dels molts espais que demostren tot el que pot donar de sí l’esport d’aquesta ciutat. Equipaments a cuidar i desenvolupar, però que s’han de complementar amb nous projectes per fer arribar l’esport arreu de la ciutat” ha explicat l’alcaldable, Isaac Albert. Equipaments que passen pels republicans per desenvolupar la proposta aprovada a instàncies d’ERC-MES fa 2 anys al ple per adaptar el Recinte Firal com espai poliesportiu d’ús per entitats i clubs, així com pel compromís d’aconseguir que les escoles de nova construcció a la ciutat comptin amb un pavelló esportiu d’ús del centre escolar però també de tota la ciutadania. Equipaments per fer arribar l’esport a tot el territori que es conjugaran amb una nova visió de la política esportiva per tractar els clubs en peu d’igualtat. Per Isaac Albert: "Hem d'acabar amb la relació de superioritat de l'Ajuntament amb les entitats esportives i tractar de tu a tu aquells que acosten l'activitat esportiva a la ciutadania des de ben petits, aquells que porten el nom de Terrassa arreu en grans competicions" . Pel candidat republicà, el govern socialista, com en altres àmbits “Viu de renda i d’eslògans.

Promoció esportiva arreu i en igualtat

Esquerra Republicana de Terrassa es compromet a impulsar la pràctica esportiva a tota la ciutat, tractant les entitats en peu d’igualtat, amb nous equipaments i amb polítiques específiques per l’esport femení i l’accés de tota la infància a l’esport base, independentment dels recursos. Isaac Albert:"Hem d'acabar amb la relació de superioritat de l'Ajuntament amb les entitats esportives i tractar de tu a tu aquells que acosten l'activitat esportiva a la ciutadania des de ben petits, aquells que porten el nom de Terrassa arreu" Esquerra Republicana de Terrassa - Moviment d’Esquerres han encarat la recta final de campanya visitant les instal·lacions esportives municipals de Can Jofresa, espai escollit per exposar les seves propostes per impulsar noves polítiques esportives que facin arribar l’esport arreu de la ciutat. “Aquí ens trobem en un dels molts espais que demostren tot el que pot donar de sí l’esport d’aquesta ciutat. Equipaments a cuidar i desenvolupar, però que s’han de complementar amb nous projectes per fer arribar l’esport arreu de la ciutat” ha explicat l’alcaldable, Isaac Albert. Equipaments que passen pels republicans per desenvolupar la proposta aprovada a instàncies d’ERC-MES fa 2 anys al ple per adaptar el Recinte Firal com espai poliesportiu d’ús per entitats i clubs, així com pel compromís d’aconseguir que les escoles de nova construcció a la ciutat comptin amb un pavelló esportiu d’ús del centre escolar però també de tota la ciutadania. Equipaments per fer arribar l’esport a tot el territori que es conjugaran amb una nova visió de la política esportiva per tractar els clubs en peu d’igualtat. Per Isaac Albert: "Hem d'acabar amb la relació de superioritat de l'Ajuntament amb les entitats esportives i tractar de tu a tu aquells que acosten l'activitat esportiva a la ciutadania des de ben petits, aquells que porten el nom de Terrassa arreu en grans competicions" . Pel candidat republicà, el govern socialista, com en altres àmbits “Viu de renda i d’eslògans.

Inclusió: Una ciutat amb resposta a les necessitats de la ciutadania

Esquerra Republicana es compromet a transformar les polítiques d’inclusió, dotar d’espai propi els serveis socials al municipi i impulsar aquells equipaments necessaris per a la ciutadania com residències públiques municipals. Isaac Albert: “Acabem amb els debats de competències i fem-nos competents amb les necessitats de la nostra ciutadania. Acollim als nouvinguts, detectem allà on hi ha risc d’exclusió i impulsem aquells equipaments i serveis que ens són necessaris” “Hem passat del concepte de pobresa al concepte d’exclusió. I això és un canvi important que ha de fonamentar les polítiques d’inclusió dins de la nostra ciutat per no deixar ningú enrere”. El candidat d’Esquerra Republicana - Moviment d’Esquerres parteix d’aquesta reflexió per explicar els compromisos de la formació de cara al nou mandat en l’àmbit de les necessitats socials de la ciutadania. Un plantejament treballat pels republicans des de la voluntat de deixar enrere la política reactiva, a avançar-se als problemes i actuar de forma més àgil i decidida davant una realitat que apunta a un 40 per cent de població en risc d’exclusió a Terrassa. El primer canvi important per Isaac Albert “És canviar la forma de relacionar-nos amb el tercer sector. Hem de començar a treballar a partir del contracte programa, superar la subvenció puntual per acordar amb entitats projecte, recursos i problemes a abordar a 4 anys, garantint una resposta més ràpida a la ciutadania”. Pel que fa als mateixos serveis municipals, Esquerra Republicana proposa millorar-ne el funcionament dotant-los d’espai propi i acabar amb el seu desplegament al territori “Un canvi que permetrà alliberar espai als centres cívics com espai d’activitats, mentre l’atenció a les persones comptarà d’un espai propi més potent”. Quan a equipaments, però, l’alcaldable d’ERC-MES va més enllà i referma el seu compromís per la construcció de la residència per a gent gran i la residència i centre de dia i respir per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Isaac Albert: “Terrassa ha de ser la ciutat del treball digne” 

Esquerra Republicana proposa una bateria de propostes per incentivar la creació de treball digne de ciutat, que inclouen un salari mínim de ciutat impulsat des de l’Ajuntament, un nou Consell econòmic i Social i mesures per la innovació i la formació dels col·lectius més vulnerables. Isaac Albert: “Qui diu que no pots generar ocupació amb sous i condicions de treball dignes? Terrassa ha de ser un referent en aquest camp. I això passa per polítiques d’incentivació de l’Ajuntament, la formació i la innovació” "Terrassa continua tenint més de 14.000 persones aturades. La creació d'ocupació torna a dependre en part de sectors com la construcció, s'oblida dels majors de 45 anys i de les dones, tenim una esquerda salarial preocupant i el salari mig terrassenc se situa per sota la mitjana catalana". El candidat a l’alcaldia per Esquerra Republicana - Moviment d’Esquerres, Isaac Albert, toca de peus a terra i aposta per abordar l’ocupació a la ciutat des d’una òptica realista, per plantejar les mesures necessàries des de l’àmbit municipal per incentivar l’activitat econòmica i llocs de treball dignes. Per Esquerra Republicana de Terrassa l’Ajuntament té un paper clau a l’hora d’incentivar l’ocupació en el municipi i per això proposa impulsar un salari mínim de ciutat (marcat en el 65% del salari mitjà terrassenc, tal com recomana l’UE) i promoure l’adhesió de les empreses a aquesta iniciativa mitjançant polítiques de contractació pública. Una mesura en el camí cap al treball digne que anirà acompanyada de nous mecanismes per l’activació econòmica com la creació d’un nou Consell Econòmic i Social. Un espai on confluirà la feina dels diferents àmbits de participació ja existents a la ciutat (Pla de desenvolupament econòmic, Consell de l'economia social i solidària, el Consell de l’FP…) i on, com relata Isaac Albert “Representants dels agents econòmics, socials i la societat civil, reconeguin com espai de governança compartida, de trobada i treball permanent per impulsar un nou model econòmic de ciutat".

Ona Martínez: “El jovent i les dones votarem per canviar les coses i fer que se’n vagin els de sempre”

L’alcaldable republicà a Terrassa, Isaac Albert, ha afirmat que vol guanyar per “canviar la ciutat i impulsar-la”. La candidata del Jovent Republicà i número 4 d’Esquerra Republicana - Moviment d’Esquerres, Ona Martínez, ha fer una crida al jovent a votar el proper 26 de maig per “canviar-ho tot”. “El jovent i les dones votarem per canviar les coses i fer que se’n vagin els de sempre”, ha afirmat Martínez. Ho ha fet davant de més d’un centenar de persones al vermut electrònic organitzat per les joventuts republicanes a El Vapor - Cases de la música.“Davant dels que diuen que als joves tot ens és igual, els diem que no és veritat. Nosaltres volem canviar les maneres de fer a Terrassa i ho farem decidint”, ha reivindicat la candidata del Jovent Republicà, que ha carregat contra el govern del PSC per marginar i oblidar la seva generació. Martínez ha explicat que “davant dels que porten temps governant sense projecte, Esquerra Republicana té un projecte sòlid, que millorarà la ciutat i que la impulsarà”. “Volem una ciutat feminista, antifeixista, justa i que lluiti pels drets i les llibertats de tots i totes”, ha afegit, tot desglossant algunes de les propostes que porta la candidatura per al jovent, com beques de transport per a estudiants, constituir una taula antifeixista o impartir formacions als Instituts sobre sexualitat i afectivitat amb perspectiva de gènere i LGTBI+, entre d’altres. Per la seva banda, la diputada al Congrés pel Jovent Republicà, Marta Rosique, ha estat contundent: “recordeu quan els socialistes ens deien que renunciéssim al nostre projecte polític? Doncs els hem demostrat que seguim reivindicant la República catalana, i ara ho demostrarem a Terrassa”. Rosique s’ha sumat a fer una crida al jovent per anar a votar el proper 26 de maig i tornar tenyir el país de groc, com ja es va fer el 28 d’abril. “El jovent hi tornarem a ser. Com cada 8 de març, 1 de maig o 25 de novembre.