Terrassa

Totes les notícies

#Llibertatjordis i defensa de l’escola catalana, també per part de l’Ajuntament

Dues propostes del grup municipal d’ERC-MES cerquen un posicionament clar de l’Ajuntament de Terrassa contra la detenció dels presidents d’ANC i Òmnium i en defensa de l’escola catalana davant la campanya d’atacs rebuts des del govern espanyol, partits i mitjans de comunicació estatals.   Isaac Albert: “Quan la ciutadania de Terrassa ja ha expressat al carrer el seu ferm rebuig a l’existència de presos polítics en ple segle XXI, ara li toca a l’Ajuntament com a institució exigir la llibertat immediata de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez”                                                                                                              Amb la voluntat que l’Ajuntament respongui a la indignació expressada per milers de terrassencs aquest dimarts per l’empresonament injustificable dels presidents d’ANC i Òmnium Cultural, des del Grup municipal d’ERC-MES s’ha proposat subscriure un acord de junta de portaveus fonamentat en el text difós per l’Associació Catalana de Municipis on s’explicita de forma clara i concisa el que suposa l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Així, s’espera que l’Ajuntament es posicioni per demanar com a institució la llibertat per tots dos, denunciar la manca de separació de poders a l’estat espanyol i demanar a les institucions europees que deixin de girar l’esquena a Catalunya davant accions pròpies d’una dictadura. Malauradament, la detenció del Jordi Cuixart i Jordi Sánchez no és l’única actuació de l’estat espanyol que mereix una condemna contundent de l’Ajuntament de Terrassa. Els darrers dies diversos ministres, partits polítics i mitjans espanyols han intensificat la seva campanya de manipulació, difamació i mentides per desprestigiar el model d’escola catalana i menysprear la feina de totes les persones que hi treballen. Afirmacions com les del ministre Dastis afirmant que a Catalunya no s’ensenya el castellà o discursos etnicistes com el del diputat de Ciutadans Toni Cantó al Congrés dels diputats en relació a l’escola catalana no només demostren un absolut desconeixement de la realitat sinó una voluntat expressa de mentir i promoure la catalanofòbia per intervenir i espanyolitzar l’educació pública a Catalunya.

EL 15 D’Octubre esdevé acte institucional

Aquest diumenge, a les 12 del migdia, es realitzarà el primer homenatge institucional a la figura del president Lluís Companys, en el 77è aniversari del seu assassinat.   El pròxim 15 d’Octubre l’Ajuntament de Terrassa se sumarà per primera vegada a l’homenatge que portem realitzant durant anys al president Lluís Companys el dia en què fou afusellat pel règim franquista del General Franco. Així s’assoleix finalment un reconeixement institucional i de ciutat a l’únic president democràticament escollit afusellat a la història d’Europa. En els darrers dos anys des d’Esquerra Republicana de Terrassa i les JERC ja s’havia aconseguit la participació en la commemoració d’altres entitats i partits terrassencs. Enguany, gràcies a l’adhesió de l’Ajuntament de Terrassa a la designació del 15 d’Octubre com a Dia Nacional en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i les víctimes de la repressió franquista, el grup municipal d’ERC-MES va assolir un acord amb l’equip de govern de la ciutat per realitzar un acte d’homenatge a tots els represaliats i represaliades pel franquisme a la nostra ciutat. Així, enguany, quan és més necessari que mai recordar la figura del president Companys i a totes les dones i homes que, com ell, van patir la tirania del règim franquista, els recordem quan l’estat espanyol i els hereus de la dictadura ens tornen a amenaçar. Ara, que gràcies al vot dels catalans i les catalanes i de més de 60.000 terrassencs i terrassenques el passat 1 d’octubre hem dit que sí a la independència, podem retre honor als represaliats i dir que els seus esforços per defensar la República i la llibertat no van ser en va. L’acte es realitzarà com es tradicional a la Plaça Lluís Companys, a les 12 del migdia, i després dels parlaments ERC Terrassa i les JERC Terrassa farem la tradicional ofrena floral al monument en rècord del president.  

PLE EXTRAORDINARI: Darrer pas cap a la gestió directa de l’aigua

Llum verda a la tercera i definitiva pròrroga del Servei de Gestió pública de l’Aigua   En un dia clau en la política i el futur de Catalunya, l’activitat a l’Ajuntament de Terrassa ha continuat amb un breu però important ple extraordinari a primera hora del matí. Sobre la taula, un seguit de qüestions urgents que s’havien demorat per la suspensió del ple ordinari de setembre, entre les quals destaca l’aprovació de la tercera i definitiva pròrroga de la gestió del servei públic d’aigua a Terrassa per part de Mina. Un cop conclòs el procés per definir el futur model de gestió i l’opció majoritària dins el plenari per optar per assumir directament el servei, la tercera pròrroga s’ha fet necessària per concloure totes les tasques pendents per poder prendre el relleu a l’empresa privada i assumir el servei amb plenes garanties. Des del grup municipal d’ERC-MES, el regidor Carles Caballero, ha expressat la confiança un cop més en els equips tècnics de l’Ajuntament que han recomanat aquesta tercera pròrroga “S’ha treballat molt per demostrar el que defensàvem des del principi: que la gestió directa és l’opció més rendible i útil per la ciutat. Esperem que aquesta sigui el darrer pas per arribar a oferir un servei directe i de qualitat”.

REPROVACIÓ A LA VIOLÈNCIA I A QUI L’EMPARA

Des del grup municipal d’ERC-MES es presenten dos acords de junta de portaveus per reprovar al delegat del govern, Enric Millo, al Rei espanyol i a tots els qui justifiquen i emparen la violència contra la ciutadania de Catalunya.   El dia 1 d’Octubre més de 800 persones van resultar ferides per l’actuació desproporcionada de les forces policials espanyoles quan es reunien, cívicament i pacíficament per exercir el seu dret a decidir el futur de Catalunya. El dia 3 d’Octubre Terrassa, com la resta de Catalunya, es va mobilitzar massivament per l’aturada general convocada a tot el País per condemnar la violència i repressió de les forces policials i militars espanyoles. La nostra ciutat va viure la mobilització ciutadana més important de la seva història, amb milers i milers de persones clamant per la llibertat. Davant aquests esdeveniments, la resposta de l’estat espanyol ha estat negar els fets i menystenir a les víctimes. El paper del delegat del govern espanyol, Enric Millo, així com el de tots els càrrecs polítics que han justificat i promogut l’ús de la violència contra la població civil per voler exercir els seus drets ha fet que el grup municipal d’ERC-MES en demani la seva reprovació i dimissió. Així mateix es reclama la consideració de persona non grata a Terrassa per Enric Millo. Amb la voluntat que l’Ajuntament de Terrassa agafi un posicionament clar i contundent a favor de la ciutadania, també s’ha presentat un altre Acord de junta de portaveus enfocat directament a reprovar la figura del cap de l’estat espanyol, el monarca Felip VI. El seu missatge televisat d’aquest 3 d’octubre a la nit, no només va obviar les persones ferides i la vulneració de drets i llibertats fonamentals sinó que va estar carregat d’una profunda i hòstil càrrega amenaçadora contra la ciutadania de Catalunya i les seves institucions. El cap de l’estat espanyol ahir no només va ignorar a les víctimes de la repressió policial sinó que va lligar el seu discurs i futur com a representat institucional d’un únic discurs polític, el de l’actual govern espanyol i els partits que li donen suport en la deriva autoritària per fer callar per la força les aspiracions democràtiques i legítimes del poble de Catalunya.

TERRASSA PER LA DEMOCRÀCIA

Ahir el grup municipal d’ERC-MES va impulsar, amb la col·laboració indispensable de PDeCAT, CUP i Terrassa en Comú, la suspensió de totes les comissions informatives al Ple de Terrassa, davant l’excepcionalitat de la realitat que està vivint el nostre País. A la vulneració flagrant i persistent dels drets bàsics fonamentals en democràcia de les darreres setmanes a tots aquells que defensem la legitima i legal celebració del Referèndum de l’1 d’Octubre s’hi va sumar ahir una operació policial i judicial impròpia d’un estat que pretén definir-se com a democràtic. Aquest dijous 21 de setembre, en reunió extraordinària dels portaveus de l’Ajuntament de Terrassa, hem aconseguit un ampli consens a la nostra proposta de posposar el ple ordinari municipal previst pel pròxim 28 de setembre. Segons el portaveu del grup municipal d’ERC-MES, Isaac Albert: “Amb la intervenció de les finances de la Generalitat, amb l’exèrcit (La guàrdia civil és un cos militar) en dependències del govern i en empreses privades, amb càrrecs del govern detinguts... L’Ajuntament de Terrassa no pot fer veure que no passa res. L’activitat política s’atura” L’acord de suspensió del plenari municipal també ha previst la possibilitat d’abordar, si fos necessari, en ple extraordinari després de l’1 d’Octubre de temes no posposables per la ciutat com l’aprovació de la tercera pròrroga en el servei de gestió de l’aigua (per poder arribar amb garanties, com ja és conegut, a la gestió directa del servei) La ciutadania de Terrassa va demostrar ahir, amb la seva participació en els carrers de Barcelona i en un acte multitudinari a la Plaça Vella, el seu desig de defensar la democràcia, de poder votar el pròxim 1 d’Octubre i de mobilitzar-se per no restar passius davant cap més atac a les institucions i a la sobirania de Catalunya. L’acte d’aquest dimecres 20 de setembre va esdevenir la manifestació popular més multitudinària viscuda a la nostra ciutat en defensa dels drets col·lectius.

INTENS INICI DE CAMPANYA PER L’1O A TERRASSA

Des de la mitjanit de dijous, els carrers de Terrassa no han parat d’acollir actes a favor del Referèndum.   Isaac Albert: “La independència no és la victòria, és l’eina per aconseguir la justícia social”   “Hem viscut molts inicis de campanya, però mai una d’aquestes característiques” Amb aquestes paraules, el portaveu d’ERC-MES a l’Ajuntament de Terrassa, descrivia el dijous 14 a la nit a l’acte d’inici de campanya pel Referèndum d’autodeterminació del pròxim 1 d’octubre com un repte a afrontar amb valentia. El president d’Esquerra Terrassa, Carles Caballero, ho reblava afirmant que “Davant la por d’un estat repressor, un poble que vol ser lliure”. Afirmacions que en aquests primers dies de campanya s’han pogut constatar als carrers de Terrassa amb múltiples actes organitzats des de les diferents forces i entitats que defensen el Sí.   Els joves mobilitzats   Des de les JERC Terrassa s’ha combinat aquests primers dies de campanya una activitat intensa encartellant els carrers de la ciutat, amb actes com el desenvolupat el primer dia de campanya de bon matí a l’estació de Terrassa Rambla als Ferrocarrils de la Generalitat repartint informació i butlletes de votació entre els usuaris del transport públic. La secció local de les JERC també va participar activament a l’acte massiu de les joventuts d’Esquerra a Sabadell a favor del Sí.   Les dones, protagonistes de la futura República   Des de la secció local d’Esquerra es va organitzar el dissabte 16 un primer acte pel Referèndum, sota la campanya de Dones pel Sí amb una taula rodona sobre els reptes per assolir la igualtat real en el marc d’una nova República catalana. Amb la participació de, Sílvia Alcàntara, escriptora, Teresa Ciurana, presidenta de l’Associació de mestres Alexandre Galí, Teresa Garcia, presidenta i cap de colla dels Bastoners de Terrassa i Ona Martínez, comunicadora política i audiovisual, el debat moderat per la secretària de la dona d’ERC Terrassa, Núria Sucarrats, va permetre visibilitzar els objectius futurs en matèria d’igualtat, però sobretot evidenciar les actuals desigualtats entre sexes.

Comunicat - Ningú és imprescindible, però tots som indispensables

Des d’Esquerra Republicana de Terrassa i Moviment d’Esquerres volem condemnar qualsevol mostra d’incivisme o insult que es pugui donar a la nostra ciutat cap a qualsevol dels seus representants polítics. Les divergències s'expressen correctament o són bretolades que ni representen ni exemplifiquen la forma d'actuar majoritària de la nostra ciutadania, caracteritzat en la seva immensa majoria pel civisme i la convivència, amb mostres exemplars com la Diada multitudinària i pacífica celebrada ahir a Barcelona on molts terrassencs i terrassenques hi eren presents. Ara és l'hora de treballar perquè l'1 d'Octubre tothom pugui votar com sempre, amb plena normalitat democràtica, en el Referèndum sobre la independència de Catalunya. Ningú és imprescindible però tots som indispensables. Qualsevol altra expressió fora d'aquest caràcter pacífic ni ens és pròpia ni tolerable.

El president d'ERC Carles Caballero, acompanyat pel portaveu de les JERC, Oriol Guerrero, el director de l'Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, i del regidor, Pep Forn

Caballero: "Avui tenim la mirada posada a l'1-O. Avui treballem pel futur"

Esquerra Republicana comença la diada a Terrassa amb la tradicional ofrena floral a la Plaça Onze de Setembre i una crida a fer del Referèndum de l'1 d'Octubre un èxit. Aquest 11 de Setembre les seccions locals d’Esquerra Republicana i les JERC de Terrassa han tornat a realitzar la tradicional ofrena floral a la Plaça Onze de Setembre de bon matí, fora dels actes oficials al migdia. Tal com ha recordat el regidor i president d’ERC Terrassa, Carles Caballero, una decisió moguda perquè tothom pugui assistir a les mobilitzacions convocades a Barcelona per la Diada. Carles Caballero: "Venen setmanes en què hem de mostrar al món el que som: un poble unit i pacífic que només vol votar” Una celebració, marcada enguany pel Referèndum sobre la independència convocat per al pròxim 1 d’Octubre. Un acte per decidir en democràcia, ha defensat Carles Caballero, que va més enllà de les banderes o el record del passat “Aquella sobirania que no s’exerceix és una sobirania que no serveix per res”. En aquesta línia, el president de la secció local, ha defensat el vot pel sí amb la mirada posada en el futur “No volem la independència pel passat, sinó pel present i pel futur, per millorar la vida de les persones”. Des d’Esquerra Terrassa també s’ha fet una crida a la tranquil·litat i a no caure en les provocacions i fer el camí fins a l’1 d’Octubre de forma pacífica i sumant el màxim nombre de persones a participar en la votació: “Venen setmanes en què hem de mostrar al món el que som: un poble unit i pacífic que només vol votar”. Les desenes d’assistents a l’acte han conclòs l’ofrena floral cantant els Segadors.

TERRASSA ASSUMEIX LA GESTIÓ PÚBLICA DE L’AIGUA

Una majoria aclaparadora del Ple aprova en sessió extraordinària assumir la gestió pública de l’aigua i posa les bases a la futura empresa pública Aigua de Terrassa   Amb el vot a favor d’Esquerra Republicana – MES, PSC, TeC i la CUP, el plenari de Terrassa ha aprovat assumir la gestió pública de l’aigua a Terrassa. Amb el resultat dels treballs tècnics i la Memòria externa avalant la gestió directa del servei com l’opció més eficient i sostenible, els partits favorables a assumir el servei han aprofitat el ple per refermar el seu compromís amb una decisió qualificada per tots com històrica per a la ciutat de Terrassa. Com va resumir el regidor d’ERC-MES, Carles Caballero: “Avui és un dia important per la nostra ciutat: retornem a la ciutadania la sobirania de l’aigua, felicitem-nos!”, remarcant el paper de la Taula de l’Aigua, de les entitats ciutadanes i dels partits favorables a la gestió directa. El ple no es va deslliurar d’una tensió previsible amb els partits contraris a assumir el servei, com PP i Ciutadans, i una posició ambigua del PDCAT que, tot i abstenir-se en la votació final, va emprar els arguments de l’empresa fins ara concessionària del servei (Mina d’Aigües) per qüestionar els treballs tècnics i el possible cost final de la reversió de béns. En aquest sentit, des d’ERC-MES, Carles Caballero va recordar que l’aigua sempre ha estat un bé públic i que la decisió actual assegura, no només optar per la millor opció, sinó també que assegura que a partir d’ara “s’avantposarà la qualitat de servei per davant de la rendibilitat econòmica”   A continuació adjuntem còpia de la intervenció del regidor, Carles Caballero, durant el Ple extraordinaria del dia 7 de setembre:   DISCURS CARLES CABALLERO: LA SOBIRANIA DE L’AIGUA