Terrassa

Totes les notícies

Ona Martínez: “El jovent i les dones votarem per canviar les coses i fer que se’n vagin els de sempre”

L’alcaldable republicà a Terrassa, Isaac Albert, ha afirmat que vol guanyar per “canviar la ciutat i impulsar-la”. La candidata del Jovent Republicà i número 4 d’Esquerra Republicana - Moviment d’Esquerres, Ona Martínez, ha fer una crida al jovent a votar el proper 26 de maig per “canviar-ho tot”. “El jovent i les dones votarem per canviar les coses i fer que se’n vagin els de sempre”, ha afirmat Martínez. Ho ha fet davant de més d’un centenar de persones al vermut electrònic organitzat per les joventuts republicanes a El Vapor - Cases de la música.“Davant dels que diuen que als joves tot ens és igual, els diem que no és veritat. Nosaltres volem canviar les maneres de fer a Terrassa i ho farem decidint”, ha reivindicat la candidata del Jovent Republicà, que ha carregat contra el govern del PSC per marginar i oblidar la seva generació. Martínez ha explicat que “davant dels que porten temps governant sense projecte, Esquerra Republicana té un projecte sòlid, que millorarà la ciutat i que la impulsarà”. “Volem una ciutat feminista, antifeixista, justa i que lluiti pels drets i les llibertats de tots i totes”, ha afegit, tot desglossant algunes de les propostes que porta la candidatura per al jovent, com beques de transport per a estudiants, constituir una taula antifeixista o impartir formacions als Instituts sobre sexualitat i afectivitat amb perspectiva de gènere i LGTBI+, entre d’altres. Per la seva banda, la diputada al Congrés pel Jovent Republicà, Marta Rosique, ha estat contundent: “recordeu quan els socialistes ens deien que renunciéssim al nostre projecte polític? Doncs els hem demostrat que seguim reivindicant la República catalana, i ara ho demostrarem a Terrassa”. Rosique s’ha sumat a fer una crida al jovent per anar a votar el proper 26 de maig i tornar tenyir el país de groc, com ja es va fer el 28 d’abril. “El jovent hi tornarem a ser. Com cada 8 de març, 1 de maig o 25 de novembre.

Plaça de Can Roca: nous equipaments, nova vida

Esquerra Republicana de Terrassa proposa una actuació integral al voltant de la Plaça de Can Roca i zona esportiva amb un nou pàrquing soterrat, un nou equipament cívic, la nova biblioteca i carrers per vianants. Isaac Albert: “Tenim projecte perquè tota la ciutadania de Terrassa guanyi un espai on la joventut pugui anar a fer els deures a la biblioteca, jugar al carrer, fer trobades o anar a entrenar... Un impuls pel barri i per la ciutat. “ “L’estadi Olímpic, el Club Natació Terrassa, l’estadi Martí Colomer, Terrassasport… Al costat del barri de Poble nou zona esportiva hi ha un conjunt d'equipaments esportius que acaben generant un espai d'ús per tota la ciutat, amb molta mobilitat, que s'ha de pacificar i adequar pels veïns i veïnes, així com per tot el municipi.” Així descriu la realitat de la zona al costat de la plaça de Can Roca el candidat d’Esquerra Republicana - Moviment d’esquerres, Isaac Albert. Un present que Esquerra vol canviar amb un conjunt d’accions decidides per transformar l’espai com a centre de vida, més enllà i tot de l’activitat esportiva. El primer pas per fer-ho per Isaac Albert és guanyar espais dins i fora dels equipaments. El carrer dels Jocs Olímpics entre el club natació i l’estadi Olímpic es convertirà en espai guanyat pels vianants i s’opta per eliminar el pàrquing actual dins les instal·lacions del CNT i reubicar la biblioteca del districte 5 (actualment també dins el Natació) cap a un espai central del barri. Com? “Apostant per la plaça de Can Roca com espai central” proposa Isaac Albert “El nostre projecte planteja fer un pàrquing sota la plaça on deixar els vehicles i un espai en superfície on es conflueixin diversos equipaments”. En aquest sentit, els republicans proposen dialogar amb els veïns i veïnes per proposar una ubicació de la Biblioteca més pròxima a la zona esportiva, a la mateixa plaça, i es comprometen a tirar endavant l’equipament cívic pendent de desenvolupar al costat.

Isaac Albert: “Fem possible una victòria històrica a Terrassa”

Esquerra Republicana es reivindica en el seu acte central de campanya com l'única força capaç de desbancar el PSC i liderar el canvi polític a Terrassa. Isaac Albert, Diana Riba i Gabriel Rufiàn criden a construir la República i defensar els valors republicans des de les ciutats fins a remoure les institucions europees. Isaac Albert: "Estem a prop d'una victòria històrica a Terrassa. Ara, lla victòria final no és ni la república ni l'alcaldia de terrassa, sinó una ciutat i un país més democràtic i més lliure on tothom pugui desenvolupar el seu projecte de vida en igualtat d'oportunitats.” “Som aquí per decidir el nostre futur, però sobretot per guanyar el nostre present." Davant una plaça de les Teixidores plena, aquest dijous Ona Martínez, candidata de Jovent Republicà a la llista de les municipals d'Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres, obria amb aquesta declaració d'intencions l'acte central de campanya de la candidatura amb la possibilitat real i la responsabilitat de saber-se l'única força política amb capacitat real de desbancar el PSC després de 40 anys d'immobilisme a la ciutat. El candidat a l'alcaldia de Terrassa, Isaac Albert, contundent, feia una declaració d'intencions “Plantegem i portem propostes pels problemes d’inclusió, educació, neteja, mobilitat… i els nostres adversaris ens pregunten si nosaltres ho podem solucionar tot? Doncs clar. Si no ens creiéssim capaços de fer-ho no ens presentaríem. Qui segur no ho solucionarà són aquells que han governat quaranta anys i s'han convertit en el tap que no deixa avançar la ciutat”. Un plantejament de principis, la República, els valors republicans d'igualtat, llibertat i justícia social s'assoleixen “des de la victòria als barris i a la ciutat” exposa Isaac Albert i ho rebla Teresa Ciurana, número dos de la candidatura, posant l'educació i el feminisme al capdavant del canvi proposat a la ciutat "El compromís republicà per Terrassa vol dir treballar per la seva gent, i, per això, l'educació ha de ser una de les nostres prioritats.

Campanya - Exercici de transparència

La candidatura d’Esquerra Republicana - Moviment d’Esquerres fa un exercici de transparència i fa pública la despesa prevista per campanya electoral, 7.000 euros inferior pel límit legal establert. Isaac Albert: “Si creus en la transparència, la defenses i tens voluntat de governar la ciutat, tens l’obligació de mostrar els comptes clars destinats a una campanya clau per decidir el futur de Terrassa” Del 3 d’abril al 26 de maig la candidatura d’Esquerra Republicana - Moviment d’Esquerres a Terrassa té previst gastar per la campanya municipal 24.391 euros. Un pressupost que encara s’està executant i del qual es preveu que pugui ser menor la despesa. Tot i això, la candidatura ha volgut fer públic els comptes ara com un exercici necessari de transparència davant de la ciutadania. Tal i com explica el seu candidat a l’alcaldia d’ERC-MES, Isaac Albert “Si pretens governar la ciutat, has de fer un exercici previ de transparència amb els terrassencs i terrassenques, dir que gastes per transmetre el teu missatge a la ciutat i d’on provenen els teus recursos”. En aquest sentit, la candidatura ha obtingut tots els recursos destinats en campanya i precampanya dels ingressos propis de la secció local d’ERC Terrassa i d’ERC Comarcal i nacional, sense haver de recórrer a préstecs bancaris ni ajudes externes (recorden que és un partit lliure de deutes amb els bancs). Aquest exercici, alhora, respon a ser coherent amb el compromís de fer de l’Ajuntament de Terrassa una administració oberta i transparent. Uns principis que el grup municipal d’ERC-MES ja ha estat aplicant, fent públics els seus aspectes organitzatius i de funcionament (a www.laccio.cat/transparencia). Segons els límits legals, la candidatura no es pot gastar més de 0,11 euros pel número d’electors. Això suposa 32,780 euros, dels quals ERC Terrassa n’ha pressupostat 24.391. Aquests diners s’han dividit en 5.700 euros per publicitat exterior, 6556 per publicitat a mitjans, 1.

Comerç: Impulsem l’activitat econòmica a Terrassa

Esquerra Republicana Terrassa vol recuperar el comerç i l’activitat econòmica en trama urbana i, per fer-ho, emprarà totes les eines en aquest àmbit a l’abast de l’Ajuntament: des de la regulació d’usos a l’obtenció de locals comercials propis per incidir en el lloguer. Isaac Albert: “Impulsar el comerç en trama urbana és recuperar activitat econòmica, ocupació i vida de barri. Amb projecte i propostes estem segurs que podem recuperar capacitat per incidir-hi” L’alcaldable d’Esquerra Republicana de Catalunya - Moviment d’Esquerres, Isaac Albert, ho té clar “El comerç continua sent un dels principals generadors d’ocupació a la ciutat, teixeix la vida als barris i l’ajuntament ha de reaccionar per tornar l’activitat econòmica a la trama urbana”. Acompanyat per la número vuit per la candidatura d’ERC-MES, Maria Costa, el candidat republicà ha exposat aquest dimecres les propostes d’Esquerra per fer possible aquesta reactivació augmentant la capacitat d’incidència de l’Ajuntament. Com? “Si volem fer política comercial, ens hem de plantejar tenir locals propis per regular els lloguers, repensar els usos de locals buits si sabem que no s’ompliran i afecten el comerç de l’entorn i, sobretot, limitant l’activitat terciària en els polígons”. En aquest darrer punt, Albert ha exposat que polígons com Els Bellots tenen previst destinar un terç de la seva superfície a us terciari i “això implica obrir la porta a grans superfícies a la perifèria sense que l’Ajuntament quan vinguin pugui fer-hi res quan, hauríem de regular l’activitat per poder afavorir el ressorgiment en trama urbana”. Això també implica, per Maria Costa, combatre les noves realitats amb les mateixes eines tecnològiques que estan canviant el paradigma. “La revolució 4.0 ens ha portat la competència del comerç electrònic, però també eines per millorar el coneixement de la persona compradora, oferir-li nous serveis segons les seves necessitats… Generarem eines perquè el petit comerç faci de l’amenaça una oportunitat”.

Esquerra Republicana: L'única alternativa possible

Isaac Albert: "Terrassa pot decidir qui guanyarà aquestes eleccions, si immobilisme o canvi. Hi ha la possibilitat real que el pròxim alcalde sigui republicà. I només hi ha dues opcions amb possibilitats de guanyar: Això es decidirà entre Esquerra Republicana o PSC". Immovilisme o canvi, política grisa o projecte de ciutat, 155 o llibertat... La candidatura d'Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres ha començat aquest dijous la campanya per les eleccions del 26 de maig amb la responsabilitat de poder guanyar al PSC i liderar l'alternativa de canvi a la ciutat. El candidat a l'alcaldia, Isaac Albert, ha estat clar "Hi ha la possibilitat real que el pròxim alcalde sigui republicà". Amb els resultats històrics de les eleccions espanyoles on Esquerra va quedar a tocar del PSC, el projecte d'ERC-MES ha obert la campanya a la Plaça Didó amb optimisme però amb la responsabilitat de mobilitzar a la gent per guanyar a la ciutat "davant un PSC que porta 40 anys governant, conservador, que s'ha convertit en el tap que no deixa avançar Terrassa". L'eslògan de campanya d'Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres és clar: "A Terrassa, tu decideixes" i el candidat a l'alcaldia té també clar el projecte de ciutat i el missatge a fer arribar a les terrassenques i terrassencs "La ciutat i el país són dues cares de la mateixa moneda. La República, els valors de justícia social, igualtat i llibertat es construeixen i defensen des de la proximitat, des dels barris i les ciutats. Tenim un projecte per impulsar Terrassa i podem decidir per un present i futur millor per la ciutat" Isaac Albert també ha recordat que la ciutat ja va votar pel canvi a la ciutat l'any 2015 "i des d'ERC-MES vam ser-hi, llavors i el 2017, intentant sumar-hi totes les sensibilitats per donar un tomb al govern municipal que la ciutat necessita". Un canvi que no va ser possible però al que Esquerra Republicana no ha renunciat mai i que, ara, amb la voluntat d'encarar la campanya per guanyar a la ciutat "Podem obtenir la força per liderar aquesta alternativa i aconseguir que Terrassa tingui un alcalde republicà".

Ciutat amable: Proposta per un gran centre per vianants

La candidatura d’Esquerra Republicana a Terrassa proposa interconnectar els pàrquings del Portal de Sant Roc i la Plaça Vella per guanyar el centre de la ciutat pels vianants. La proposta, dins el seu programa electoral, pretén esponjar el centre i aproximar-lo a altres barris de la ciutat Isaac Albert: “L'espai per als vianants central a Terrassa ha de créixer d'acord al volum de la ciutat, ha de reviure comercialment i fer-ho pensant en les persones i connectar els barris. Estirem el centre des de Plaça del Progrés a l’Escola Industrial" Un pocs centenars de metres separen l’entrada i sortida del pàrquing de la Plaça Vella al carrer major de l’aparcament del Portal de Sant Roc. Esquerra Republicana de Catalunya proposa eliminar aquests accessos i connectar els dos aparcaments. Una operació que elimina la necessitat actual de donar pas obligat als vehicles per aparcar a la Vella i obre les portes a guanyar tot l’espai central de la ciutat pels vianants. El candidat d’ERC-MES a l’alcaldia, Isaac Albert, ha presentat avui la proposta amb voluntat de desenvolupar-la durant el següent mandat i amb l’estudi econòmic fet per realitzar la connexió i guanyar pels vianants de bon inici tot el carrer Major i el Portal de Sant Roc (poc més de 2 milions d’euros). Per Isaac Albert “El cost és molt baix pel benefici que pot arribar a suposar per impulsar Terrassa, esponjar el centre de la ciutat, guanyar-lo per les persones i aproximar-lo a altres barris de la ciutat”. La número 8 de la candidatura republicana, Maria Costa, ha explicat que el Portal de Sant Roc és la principal portada d’entrada al centre, amb un pas de 14.500 persones diàries, i que el projecte també té en compte els visitants de fora Terrassa: “Molta gent de fora la ciutat té problemes per trobar l’entrada a l’aparcament de la Vella. Plantegem un accés més fàcil i un espai més atractiu per visitar, comprar i fer-hi vida”. Per la seva banda, el candidat d’Esquerra Republicana també ha explicat que aquesta actuació permet allargar el centre per als vianants pensant en una ciutat interconnectada, que ha crescut i que es repensa d’acord una nova visió de mobilitat i millora sostenible.

Transport públic a l'abast a tothom

Esquerra Republicana aposta per una millora en el transport públic dins i fora de la ciutat i anuncia mesures per fer-lo accessible a la ciutadania a través de mesures claus com beques de mobilitat per estudiants, el títol T-Social per raó de renda o un nou transport d'alta capacitat entre la ciutat i l'Hospital de Terrassa. Isaac Albert: "Necessitem un transport amb visió de ciutat i d'entorn. La mobilitat és un dret i demana mesures en el transport per millorar la qualitat de vida de les persones, reduïr la contaminació i millorar l'accessibilitat" Aquesta setmana Esquerra Republicana de Terrassa s'ha acostat a les estacions de Terrassa per fer arribar les seves propostes per millorar la mobilitat a la ciutadania. Aquest dimarts, davant l'estació del nord, el candidat a l'alcaldia de Terrassa, Isaac Albert, acompanyat deL senador d'ERC, Bernat Picornell i la candidata terrassenca de la formació a les eleccions espanyoles, Montserrat Font, han explicat un plantejament de mesures concretes per situar el transport a l'abast de tothom. Repensar activament el transport municipal és un altre gran objectiu. Per Isaac Albert "el govern de la ciutat ha estat incapaç de solucionar l'adjudicació del servei i al final de mandat ha obert el concurs tard i malament". En aquest sentit, des d'Esquerra es planteja tornar a posar sobre la taula la gestió directa del servei i plantejar altres mesures claus pel transport a la ciutat. La primera, desenvolupar un transport públic d'alta capacitat entre la ciutat i l'Hospital de Terrassa. Per l'alcaldable d'Esquerra Republicana la mobilitat s'ha d'abordar com un dret de "tothom per moure's i accedir als serveis del territori". I això passa per Isaac Albert per l'aposta per un transport públic sostenible i pensat per tothom amb mesures claus com el títol de la T-Social per raó de renda (una reconversió de la T-blanca actual aprovada fa 3 anys al ple municipal a proposta dels republicans i no desenvolupada pel Partit socialista).

Magda Farrés i Òmnium, Gorra Frígia 2019

El 16 Sopar de la República premia la trajectòria personal de Magda Farré i el mig segle d'història d'Òmnium Cultural Terrassa com a referents de la ciutat en la defensa dels valors republicans d'igualtat, llibertat i Justícia Social. Aprofitant un any més l'inici del mes d'abril per commemorar a la ciutat la proclamació fa 88 anys de la República Catalana, Esquerra Republicana va tornar a omplir el restaurant el Born per retre homenatge a aquelles persones qui han defensat els valors republicans a la nostra ciutat. O, com va definir el candidat d'ERC-MES, Isaac Albert, "fer evident que les arrels del compromís amb la llibertat i els principis republicans ve de lluny a la nostra ciutat i el representen persones i institucions ben diverses". Persones com la Magda Farrés i Buisan, guardonada d'enguany, qui des dels anys setanta ha estat implicada en la lluita sindical i feminista a la ciutat de Terrassa, des d'encapçalar la manifestació del 10 de setembre del 1976 per la Diada a coorganitzar la concentració amb motiu de les jornades dedicades a la Dona Treballadora l'any 78. Primeres fites d'una extensa implicació en mobilitzacions per causes que van des del dret a decidir, la llibertat dels presos polítics, la defensa d'una sanitat pública i de qualitat, per un habitatge digne... però especialment pel feminisme (actualment formant part del Casal de la Dona de Terrassa). Un premi que la guardonada va rebre amb modèstia i agraïment: ""La meva aportació només és un gra de sorra que suma a molts dels d'aquí. Amb vosaltres comparteixo anhels de canvi i us faig copartícips d'aquest honor perseguint la llibertat". Un premi compartit ex aequo amb Òmnium Cultural de Terrassa que enguany fa cinquanta anys. La que va ser la primera delegació de l'entitat fora de Barcelona, compleix mig segle de vida treballant per la cohesió social, els drets civils, la llengua i l'educació. Ho ha fet portant el català a les escoles de Terrassa encara en plena dictadura, promovent la creació de Rialles, promovent la cultura amb premis com el Joan Canyameres o el Maria Rovira.