Terrassa

Totes les notícies

Comerç: Impulsem l’activitat econòmica a Terrassa

Esquerra Republicana Terrassa vol recuperar el comerç i l’activitat econòmica en trama urbana i, per fer-ho, emprarà totes les eines en aquest àmbit a l’abast de l’Ajuntament: des de la regulació d’usos a l’obtenció de locals comercials propis per incidir en el lloguer. Isaac Albert: “Impulsar el comerç en trama urbana és recuperar activitat econòmica, ocupació i vida de barri. Amb projecte i propostes estem segurs que podem recuperar capacitat per incidir-hi” L’alcaldable d’Esquerra Republicana de Catalunya - Moviment d’Esquerres, Isaac Albert, ho té clar “El comerç continua sent un dels principals generadors d’ocupació a la ciutat, teixeix la vida als barris i l’ajuntament ha de reaccionar per tornar l’activitat econòmica a la trama urbana”. Acompanyat per la número vuit per la candidatura d’ERC-MES, Maria Costa, el candidat republicà ha exposat aquest dimecres les propostes d’Esquerra per fer possible aquesta reactivació augmentant la capacitat d’incidència de l’Ajuntament. Com? “Si volem fer política comercial, ens hem de plantejar tenir locals propis per regular els lloguers, repensar els usos de locals buits si sabem que no s’ompliran i afecten el comerç de l’entorn i, sobretot, limitant l’activitat terciària en els polígons”. En aquest darrer punt, Albert ha exposat que polígons com Els Bellots tenen previst destinar un terç de la seva superfície a us terciari i “això implica obrir la porta a grans superfícies a la perifèria sense que l’Ajuntament quan vinguin pugui fer-hi res quan, hauríem de regular l’activitat per poder afavorir el ressorgiment en trama urbana”. Això també implica, per Maria Costa, combatre les noves realitats amb les mateixes eines tecnològiques que estan canviant el paradigma. “La revolució 4.0 ens ha portat la competència del comerç electrònic, però també eines per millorar el coneixement de la persona compradora, oferir-li nous serveis segons les seves necessitats… Generarem eines perquè el petit comerç faci de l’amenaça una oportunitat”.

Esquerra Republicana: L'única alternativa possible

Isaac Albert: "Terrassa pot decidir qui guanyarà aquestes eleccions, si immobilisme o canvi. Hi ha la possibilitat real que el pròxim alcalde sigui republicà. I només hi ha dues opcions amb possibilitats de guanyar: Això es decidirà entre Esquerra Republicana o PSC". Immovilisme o canvi, política grisa o projecte de ciutat, 155 o llibertat... La candidatura d'Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres ha començat aquest dijous la campanya per les eleccions del 26 de maig amb la responsabilitat de poder guanyar al PSC i liderar l'alternativa de canvi a la ciutat. El candidat a l'alcaldia, Isaac Albert, ha estat clar "Hi ha la possibilitat real que el pròxim alcalde sigui republicà". Amb els resultats històrics de les eleccions espanyoles on Esquerra va quedar a tocar del PSC, el projecte d'ERC-MES ha obert la campanya a la Plaça Didó amb optimisme però amb la responsabilitat de mobilitzar a la gent per guanyar a la ciutat "davant un PSC que porta 40 anys governant, conservador, que s'ha convertit en el tap que no deixa avançar Terrassa". L'eslògan de campanya d'Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres és clar: "A Terrassa, tu decideixes" i el candidat a l'alcaldia té també clar el projecte de ciutat i el missatge a fer arribar a les terrassenques i terrassencs "La ciutat i el país són dues cares de la mateixa moneda. La República, els valors de justícia social, igualtat i llibertat es construeixen i defensen des de la proximitat, des dels barris i les ciutats. Tenim un projecte per impulsar Terrassa i podem decidir per un present i futur millor per la ciutat" Isaac Albert també ha recordat que la ciutat ja va votar pel canvi a la ciutat l'any 2015 "i des d'ERC-MES vam ser-hi, llavors i el 2017, intentant sumar-hi totes les sensibilitats per donar un tomb al govern municipal que la ciutat necessita". Un canvi que no va ser possible però al que Esquerra Republicana no ha renunciat mai i que, ara, amb la voluntat d'encarar la campanya per guanyar a la ciutat "Podem obtenir la força per liderar aquesta alternativa i aconseguir que Terrassa tingui un alcalde republicà".

Ciutat amable: Proposta per un gran centre per vianants

La candidatura d’Esquerra Republicana a Terrassa proposa interconnectar els pàrquings del Portal de Sant Roc i la Plaça Vella per guanyar el centre de la ciutat pels vianants. La proposta, dins el seu programa electoral, pretén esponjar el centre i aproximar-lo a altres barris de la ciutat Isaac Albert: “L'espai per als vianants central a Terrassa ha de créixer d'acord al volum de la ciutat, ha de reviure comercialment i fer-ho pensant en les persones i connectar els barris. Estirem el centre des de Plaça del Progrés a l’Escola Industrial" Un pocs centenars de metres separen l’entrada i sortida del pàrquing de la Plaça Vella al carrer major de l’aparcament del Portal de Sant Roc. Esquerra Republicana de Catalunya proposa eliminar aquests accessos i connectar els dos aparcaments. Una operació que elimina la necessitat actual de donar pas obligat als vehicles per aparcar a la Vella i obre les portes a guanyar tot l’espai central de la ciutat pels vianants. El candidat d’ERC-MES a l’alcaldia, Isaac Albert, ha presentat avui la proposta amb voluntat de desenvolupar-la durant el següent mandat i amb l’estudi econòmic fet per realitzar la connexió i guanyar pels vianants de bon inici tot el carrer Major i el Portal de Sant Roc (poc més de 2 milions d’euros). Per Isaac Albert “El cost és molt baix pel benefici que pot arribar a suposar per impulsar Terrassa, esponjar el centre de la ciutat, guanyar-lo per les persones i aproximar-lo a altres barris de la ciutat”. La número 8 de la candidatura republicana, Maria Costa, ha explicat que el Portal de Sant Roc és la principal portada d’entrada al centre, amb un pas de 14.500 persones diàries, i que el projecte també té en compte els visitants de fora Terrassa: “Molta gent de fora la ciutat té problemes per trobar l’entrada a l’aparcament de la Vella. Plantegem un accés més fàcil i un espai més atractiu per visitar, comprar i fer-hi vida”. Per la seva banda, el candidat d’Esquerra Republicana també ha explicat que aquesta actuació permet allargar el centre per als vianants pensant en una ciutat interconnectada, que ha crescut i que es repensa d’acord una nova visió de mobilitat i millora sostenible.

Transport públic a l'abast a tothom

Esquerra Republicana aposta per una millora en el transport públic dins i fora de la ciutat i anuncia mesures per fer-lo accessible a la ciutadania a través de mesures claus com beques de mobilitat per estudiants, el títol T-Social per raó de renda o un nou transport d'alta capacitat entre la ciutat i l'Hospital de Terrassa. Isaac Albert: "Necessitem un transport amb visió de ciutat i d'entorn. La mobilitat és un dret i demana mesures en el transport per millorar la qualitat de vida de les persones, reduïr la contaminació i millorar l'accessibilitat" Aquesta setmana Esquerra Republicana de Terrassa s'ha acostat a les estacions de Terrassa per fer arribar les seves propostes per millorar la mobilitat a la ciutadania. Aquest dimarts, davant l'estació del nord, el candidat a l'alcaldia de Terrassa, Isaac Albert, acompanyat deL senador d'ERC, Bernat Picornell i la candidata terrassenca de la formació a les eleccions espanyoles, Montserrat Font, han explicat un plantejament de mesures concretes per situar el transport a l'abast de tothom. Repensar activament el transport municipal és un altre gran objectiu. Per Isaac Albert "el govern de la ciutat ha estat incapaç de solucionar l'adjudicació del servei i al final de mandat ha obert el concurs tard i malament". En aquest sentit, des d'Esquerra es planteja tornar a posar sobre la taula la gestió directa del servei i plantejar altres mesures claus pel transport a la ciutat. La primera, desenvolupar un transport públic d'alta capacitat entre la ciutat i l'Hospital de Terrassa. Per l'alcaldable d'Esquerra Republicana la mobilitat s'ha d'abordar com un dret de "tothom per moure's i accedir als serveis del territori". I això passa per Isaac Albert per l'aposta per un transport públic sostenible i pensat per tothom amb mesures claus com el títol de la T-Social per raó de renda (una reconversió de la T-blanca actual aprovada fa 3 anys al ple municipal a proposta dels republicans i no desenvolupada pel Partit socialista).

Magda Farrés i Òmnium, Gorra Frígia 2019

El 16 Sopar de la República premia la trajectòria personal de Magda Farré i el mig segle d'història d'Òmnium Cultural Terrassa com a referents de la ciutat en la defensa dels valors republicans d'igualtat, llibertat i Justícia Social. Aprofitant un any més l'inici del mes d'abril per commemorar a la ciutat la proclamació fa 88 anys de la República Catalana, Esquerra Republicana va tornar a omplir el restaurant el Born per retre homenatge a aquelles persones qui han defensat els valors republicans a la nostra ciutat. O, com va definir el candidat d'ERC-MES, Isaac Albert, "fer evident que les arrels del compromís amb la llibertat i els principis republicans ve de lluny a la nostra ciutat i el representen persones i institucions ben diverses". Persones com la Magda Farrés i Buisan, guardonada d'enguany, qui des dels anys setanta ha estat implicada en la lluita sindical i feminista a la ciutat de Terrassa, des d'encapçalar la manifestació del 10 de setembre del 1976 per la Diada a coorganitzar la concentració amb motiu de les jornades dedicades a la Dona Treballadora l'any 78. Primeres fites d'una extensa implicació en mobilitzacions per causes que van des del dret a decidir, la llibertat dels presos polítics, la defensa d'una sanitat pública i de qualitat, per un habitatge digne... però especialment pel feminisme (actualment formant part del Casal de la Dona de Terrassa). Un premi que la guardonada va rebre amb modèstia i agraïment: ""La meva aportació només és un gra de sorra que suma a molts dels d'aquí. Amb vosaltres comparteixo anhels de canvi i us faig copartícips d'aquest honor perseguint la llibertat". Un premi compartit ex aequo amb Òmnium Cultural de Terrassa que enguany fa cinquanta anys. La que va ser la primera delegació de l'entitat fora de Barcelona, compleix mig segle de vida treballant per la cohesió social, els drets civils, la llengua i l'educació. Ho ha fet portant el català a les escoles de Terrassa encara en plena dictadura, promovent la creació de Rialles, promovent la cultura amb premis com el Joan Canyameres o el Maria Rovira.

Inici campanya 28A - "Va de Llibertat"

Montserrat Font: "Per primera vegada, l'independentisme pot guanyar unes eleccions espanyoles a Catalunya i a Terrassa. Hem d'omplir les urnes, tenyir-les de color groc". Esquerra Republicana de Terrassa ha començat amb força la campanya de les eleccions espanyoles del 28 d'abril, amb una nodrida foto de grup a la Plaça Didó i sota un precepte clar: aconseguir guanyar les eleccions i mostrar que Catalunya vol una República. La candidata terrassenca, Montserrat Font, acompanyada pel candidat a l'alcaldia de Terrassa, Isaac Albert, i el diputat comarcal, Marc Sanglas, ha expressat la seva confiança amb un resultat positiu "Per primera vegada, l'independentisme pot guanyar unes eleccions espanyoles a Catalunya i a Terrassa. Hem d'omplir les urnes, tenyir-les de color groc". Isaac Albert ha anat un pas més enllà per defensar els valors republicans de la formació com a fonament i construcció de municipis i País "La República no és només, que també, canviar un Rei per un cap d'estat escollit democràticament o una bandera per una altra... És treballar per construir una societat més culta, lliure i igualitària. És construir pobles i ciutats on tothom pugui desenvolupar el seu projecte de vida en igualtat d'oportunitats... Vigilem amb els que tot parlant de República la buiden de contingut".

Esquerra Republicana prioritza l'educació

Esquerra Republicana presenta les seves propostes per un projecte de ciutat educativa acompanyats del Conseller d'educació, Josep Bargalló. La número dos de la candidatura, Teresa Ciurana, defensa un paper actiu de l'Ajuntament i l'increment de recursos per assegurar la igualtat d'oportunitats, treballar per l'educació a temps complet i apostar per la coeducació. Teresa Ciurana: "No és una qüestió de competències sinó d'establir prioritats i l'educació ho és. Perquè amb política educativa municipal millorarem l'equitat, la inclusió i la cohesió social a Terrassa" Josep Bargalló: " Per tenir una política d'educació de país sòlida ens calen polítiques municipals d'educació clares i decidides (...) Cal un projecte educatiu de ciutat liderat per l'ajuntament elaborat conjuntament amb la comunitat educativa i el departament d'Educació" Declaració d'intencions de la candidatura d'Esquerra Republicana de Terrassa – Moviment d'Esquerres en el primer acte realitzat després de la presentació de la llista electoral per a les pròximes eleccions municipals i enfocat exclusivament a parlar del present i el futur de l'educació a la ciutat. El candidat a l'alcaldia, Isaac Albert, va introduir l'acte explicant els fonaments d'un projecte de ciutat on s'anirà més enllà de les competències municipals per incidir en les polítiques que aborden les necessitats de la ciutadania i poden transformar la ciutat. Un objectiu pel qual s'ha apostat per situar l'expertesa i extensa trajectòria en el món de l'educació de Teresa Ciurana en el número dos de la candidatura, amb voluntat de situar aquest àmbit en el centre de les polítiques públiques. Teresa Ciurana va desgranar les propostes d'ERC-MES perquè la ciutat deixi d'actuar "a pilota passada". En aquest sentit, va explicar com en els darrers anys "la realitat ha passat per sobre el govern a Terrassa" i l'extensa feina feta des d'Esquerra des de l'oposició amb propostes per revertir la segregació o treballar per l'educació a temps complet davant l'inacció o una reacció lenta del govern municipal.

Experiència, diversitat i renovació, la llista d'ERC-MES per impulsar Terrassa

La candidatura d'Esquerra Republicana – Moviment d'esquerres presenta una llista electoral basada en l'expertesa i enfocada a governar la ciutat. Teresa Ciurana serà la número 2 d'una candidatura cremallera on destaquen incorporacions com l'exregidora, Maria Costa, o el president de l'associació inmirantes Sin Fronteras, River Farfan. Isaac Albert: "Presentem una llista preparada per impulsar el canvi que Terrassa necessita. Experiència, diversitat i renovació han estat la clau per definir un equip solvent en els àmbits claus a treballar per millorar la ciutat". Al costat del monument de la dona treballadora, com a primera declaració d'intencions, el candidat a l'alcaldia de Terrassa per Esquerra Republicana – Moviment d'Esquerres ha presentat les 36 persones que l'acompanyaran a la llista de les pròximes eleccions municipals. Una llista marcada per la forta presència femenina a les primeres posicions i amb canvis notables que marquen les intencions dels republicans d'impulsar el canvi a Terrassa incidint en temes claus i fent-ho de la mà d'experts. Després d'aprovar el dimarts dia 2 en assemblea la llista electoral, Isaac Albert, assegura que "Hem apostat novament per ampliar el projecte de ciutat que hem estat construïnt, sumant a la feina feta persones noves, diversitat, experiència i coneixement de la ciutat". Així, després de quatre anys treballant per situar l'educació al centre de les polítiques públiques a la ciutat amb més segregació escolar de Catalunya, Teresa Ciurana ocuparà el segon lloc a la llista electoral. Amb 40 anys d'expertesa com a mestra i membre dels moviments de renovació pedagògica, lligada al sindicalisme i als moviments feministes, se situa ara en primera línia política. Per Ciurana "L'ajuntament ha de tenir la iniciativa pel que fa a l'educació, tenir clara la política que volem fer i establir prioritats. L'educació és el motor del canvi social a Terrassa. La cultura, l'esport, l'urbanisme i el territori es colen també en els primers llocs de la llista, amb Pep Forn (número 3) i Carles Caballero (número 5) que se situen en llocs de sortida per portar la seva expertesa com a regidors durant aquests darrers quatre anys.

Montserrat Font, candidata terrassenca d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats

Montserrat Font serà membre de la candidatura d’ERC com a número 16 de la llista que concorrerà a les pròximes eleccions al Congrés dels Diputats Monsterrat Font: "Implicar-me en tasques com el Pla de Seguretat m'ha permés treballar per la meva ciutat. Ara, portar el nom de Terrassa a les llistes és un repte per unes eleccions on entre totes i tots hem de demostrar que aquesta ciutat té ànima republicana". Isaac Albert: “Parlem d'un dels actius més importants de la Secció Local de Terrassa per la seva expertesa i implicació. Aquest pas és un reconeixement a la feina que ha fet a nivell local”. La terrassenca Montserrat Font formarà part de la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya, en coalició amb Sobiranistes, per a les pròximes eleccions a les Corts espanyoles que se celebraran el 28 d’abril. Ocuparà el número 16 de la llista, en la qual representarà la ciutat. Font és enginyera tècnica industrial i psicòloga, actualment, cap de servei de gestió d'emergències de la Generalitat de Catalunya. Anteriorment, havia treballat a l’Ajuntament de Mataró i a l’empresa privada. En paral·lel, també exerceix la docència a la UAB-Escola de Seguretat i Prevenció. En l'àmbit polític local, Font és militant d’ERC i membre activa de l'Assemblea de Dones d’Esquerra Terrassa (ADET). També col·labora amb el grup municipal en els àmbits de Seguretat i Protecció Civil, entre altres coses, com a representant al Consell local de seguretat i al Pla local de Seguretat. A més a més, està implicada al projecte de resiliència urbana de Terrassa que s’està desenvolupant. El candidat republicà a l’alcaldia a Terrassa, Isaac Albert, ha destacat sobre Font que és “un dels actius més importants de la Secció Local de Terrassa per la seva expertesa i implicació. Aquest pas és un reconeixement a la feina que ha fet a nivell local”. Per la seva part, Monsterrat Font ha explicat que "Implicar-me en tasques com el Pla de Seguretat m'ha permés treballar per la meva ciutat.