Terrassa

Totes les notícies

Inici campanya 28A - "Va de Llibertat"

Montserrat Font: "Per primera vegada, l'independentisme pot guanyar unes eleccions espanyoles a Catalunya i a Terrassa. Hem d'omplir les urnes, tenyir-les de color groc". Esquerra Republicana de Terrassa ha començat amb força la campanya de les eleccions espanyoles del 28 d'abril, amb una nodrida foto de grup a la Plaça Didó i sota un precepte clar: aconseguir guanyar les eleccions i mostrar que Catalunya vol una República. La candidata terrassenca, Montserrat Font, acompanyada pel candidat a l'alcaldia de Terrassa, Isaac Albert, i el diputat comarcal, Marc Sanglas, ha expressat la seva confiança amb un resultat positiu "Per primera vegada, l'independentisme pot guanyar unes eleccions espanyoles a Catalunya i a Terrassa. Hem d'omplir les urnes, tenyir-les de color groc". Isaac Albert ha anat un pas més enllà per defensar els valors republicans de la formació com a fonament i construcció de municipis i País "La República no és només, que també, canviar un Rei per un cap d'estat escollit democràticament o una bandera per una altra... És treballar per construir una societat més culta, lliure i igualitària. És construir pobles i ciutats on tothom pugui desenvolupar el seu projecte de vida en igualtat d'oportunitats... Vigilem amb els que tot parlant de República la buiden de contingut".

Esquerra Republicana prioritza l'educació

Esquerra Republicana presenta les seves propostes per un projecte de ciutat educativa acompanyats del Conseller d'educació, Josep Bargalló. La número dos de la candidatura, Teresa Ciurana, defensa un paper actiu de l'Ajuntament i l'increment de recursos per assegurar la igualtat d'oportunitats, treballar per l'educació a temps complet i apostar per la coeducació. Teresa Ciurana: "No és una qüestió de competències sinó d'establir prioritats i l'educació ho és. Perquè amb política educativa municipal millorarem l'equitat, la inclusió i la cohesió social a Terrassa" Josep Bargalló: " Per tenir una política d'educació de país sòlida ens calen polítiques municipals d'educació clares i decidides (...) Cal un projecte educatiu de ciutat liderat per l'ajuntament elaborat conjuntament amb la comunitat educativa i el departament d'Educació" Declaració d'intencions de la candidatura d'Esquerra Republicana de Terrassa – Moviment d'Esquerres en el primer acte realitzat després de la presentació de la llista electoral per a les pròximes eleccions municipals i enfocat exclusivament a parlar del present i el futur de l'educació a la ciutat. El candidat a l'alcaldia, Isaac Albert, va introduir l'acte explicant els fonaments d'un projecte de ciutat on s'anirà més enllà de les competències municipals per incidir en les polítiques que aborden les necessitats de la ciutadania i poden transformar la ciutat. Un objectiu pel qual s'ha apostat per situar l'expertesa i extensa trajectòria en el món de l'educació de Teresa Ciurana en el número dos de la candidatura, amb voluntat de situar aquest àmbit en el centre de les polítiques públiques. Teresa Ciurana va desgranar les propostes d'ERC-MES perquè la ciutat deixi d'actuar "a pilota passada". En aquest sentit, va explicar com en els darrers anys "la realitat ha passat per sobre el govern a Terrassa" i l'extensa feina feta des d'Esquerra des de l'oposició amb propostes per revertir la segregació o treballar per l'educació a temps complet davant l'inacció o una reacció lenta del govern municipal.

Experiència, diversitat i renovació, la llista d'ERC-MES per impulsar Terrassa

La candidatura d'Esquerra Republicana – Moviment d'esquerres presenta una llista electoral basada en l'expertesa i enfocada a governar la ciutat. Teresa Ciurana serà la número 2 d'una candidatura cremallera on destaquen incorporacions com l'exregidora, Maria Costa, o el president de l'associació inmirantes Sin Fronteras, River Farfan. Isaac Albert: "Presentem una llista preparada per impulsar el canvi que Terrassa necessita. Experiència, diversitat i renovació han estat la clau per definir un equip solvent en els àmbits claus a treballar per millorar la ciutat". Al costat del monument de la dona treballadora, com a primera declaració d'intencions, el candidat a l'alcaldia de Terrassa per Esquerra Republicana – Moviment d'Esquerres ha presentat les 36 persones que l'acompanyaran a la llista de les pròximes eleccions municipals. Una llista marcada per la forta presència femenina a les primeres posicions i amb canvis notables que marquen les intencions dels republicans d'impulsar el canvi a Terrassa incidint en temes claus i fent-ho de la mà d'experts. Després d'aprovar el dimarts dia 2 en assemblea la llista electoral, Isaac Albert, assegura que "Hem apostat novament per ampliar el projecte de ciutat que hem estat construïnt, sumant a la feina feta persones noves, diversitat, experiència i coneixement de la ciutat". Així, després de quatre anys treballant per situar l'educació al centre de les polítiques públiques a la ciutat amb més segregació escolar de Catalunya, Teresa Ciurana ocuparà el segon lloc a la llista electoral. Amb 40 anys d'expertesa com a mestra i membre dels moviments de renovació pedagògica, lligada al sindicalisme i als moviments feministes, se situa ara en primera línia política. Per Ciurana "L'ajuntament ha de tenir la iniciativa pel que fa a l'educació, tenir clara la política que volem fer i establir prioritats. L'educació és el motor del canvi social a Terrassa. La cultura, l'esport, l'urbanisme i el territori es colen també en els primers llocs de la llista, amb Pep Forn (número 3) i Carles Caballero (número 5) que se situen en llocs de sortida per portar la seva expertesa com a regidors durant aquests darrers quatre anys.

Montserrat Font, candidata terrassenca d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats

Montserrat Font serà membre de la candidatura d’ERC com a número 16 de la llista que concorrerà a les pròximes eleccions al Congrés dels Diputats Monsterrat Font: "Implicar-me en tasques com el Pla de Seguretat m'ha permés treballar per la meva ciutat. Ara, portar el nom de Terrassa a les llistes és un repte per unes eleccions on entre totes i tots hem de demostrar que aquesta ciutat té ànima republicana". Isaac Albert: “Parlem d'un dels actius més importants de la Secció Local de Terrassa per la seva expertesa i implicació. Aquest pas és un reconeixement a la feina que ha fet a nivell local”. La terrassenca Montserrat Font formarà part de la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya, en coalició amb Sobiranistes, per a les pròximes eleccions a les Corts espanyoles que se celebraran el 28 d’abril. Ocuparà el número 16 de la llista, en la qual representarà la ciutat. Font és enginyera tècnica industrial i psicòloga, actualment, cap de servei de gestió d'emergències de la Generalitat de Catalunya. Anteriorment, havia treballat a l’Ajuntament de Mataró i a l’empresa privada. En paral·lel, també exerceix la docència a la UAB-Escola de Seguretat i Prevenció. En l'àmbit polític local, Font és militant d’ERC i membre activa de l'Assemblea de Dones d’Esquerra Terrassa (ADET). També col·labora amb el grup municipal en els àmbits de Seguretat i Protecció Civil, entre altres coses, com a representant al Consell local de seguretat i al Pla local de Seguretat. A més a més, està implicada al projecte de resiliència urbana de Terrassa que s’està desenvolupant. El candidat republicà a l’alcaldia a Terrassa, Isaac Albert, ha destacat sobre Font que és “un dels actius més importants de la Secció Local de Terrassa per la seva expertesa i implicació. Aquest pas és un reconeixement a la feina que ha fet a nivell local”. Per la seva part, Monsterrat Font ha explicat que "Implicar-me en tasques com el Pla de Seguretat m'ha permés treballar per la meva ciutat.

Auditoria pressupostària per acabar (començar) el mandat

El grup municipal d'ERC-MES porta al ple de març la necessitat d'acabar el mandat amb els comptes municipals clars per començar l'activitat municipal del nou consistori. L'Auditoria pressupostària s'entén com la base indispensable per canviar les polítiques municipals de cara al nou mandat i impulsar una nova forma de governança. Isaac Albert: "El present i futur ens porta a superar el marca tancat de qui té o no les competències i governar la ciutat d'acord amb les necessitats ciutadanes. Saber quins recursos obtenim i com els gestionem ens pot portar a impulsar projectes fins ara impensables" A dos mesos escassos per acabar el mandat, el grup municipal d'ERC-MES porta al plenari de l'Ajuntament de Terrassa deures de final de curs. El grup municipal reclama una auditoria pressupostària "en tot el seu detall, partida per partida que ens permeti visualitzar el que ja està compromès i el que és revisable com a material de fonamentació i base per iniciar l'activitat política al pròxim mandat". Una petició que, pel portaveu municipal d'ERC-MES i candidat a l'alcaldia, Isaac Albert, hauria de ser gairebé una obligació: "La continuïtat de quaranta anys pot portar a equívocs al govern municipal respecte a les responsabilitats d'un govern sortint, com facilitar la feina de qui t'ha de seguir". En aquest sentit, des d'Esquerra Republicana fa temps que es reivindica que la manca de projecte de ciutat del govern socialista ha portat a una política fiscal i pressupostària continuïsta on cal una profunda revisió i, per poder-ho fer, calen els comptes clars. Recuperant el missatge que ja va donar en el seu moment, Isaac Albert adverteix que malgrat tenir uns pressupostos públics similars als d'abans de la crisi "estem davant un potencial col·lapse polític i social, doncs la despesa i les necessitats també han augmentat, mentre que les polítiques públiques locals a Terrassa no han evolucionat". Amb l'Auditoria pressupostària ERC-MES espera poder tenir les eines per poder començar a treballar immediatament en el futur mandat en aquest projecte per un nou model de gestió econòmica de les polítiques públiques municipals.

TAULA DE RESIDUS – Balanç Inútil

El grup municipal d'ERC-MES deixa d'assistir a la taula de residus de l'Ajuntament per l'absència de les entitats que li atorgaven representativitat ciutadana i demana la reformulació de l'espai tal i com es va aprovar al Ple extraordinari de residus del passat mes de Setembre. Isaac Albert: "La clau d'un espai com la Taula de Residus és la participació activa de la ciutadania. Hi ha una proposta per millorar aquest espai i, no obstant això, el govern socialista prefereix acabar la legislatura girant l'esquena a les entitats i penjant-se medalles" Aquest dimarts hi ha prevista una nova reunió de la Taula de Residus a les 18 hores on es planteja com a primer punt de l'ordre del dia un Balanç del Mandat per part de la presidència (és a dir el tinent d'alcalde responsable de l'Àrea), a banda de novament plantejament d'indicadors de seguiment i actuacions fetes. Des del grup municipal d'ERC-MES es considera absurd i poc pràctic per part del govern socialista tornar a convocar una reunió mensual d'aquest espai de participació sense haver solucionat les discrepàncies amb totes les entitats veïnals que ja fa mesos van abandonar la Taula per considerar-la una pèrdua de temps. Tenint en compte que aquest havia esdevingut un dels òrgans de participació més actius per part de la ciutadania organitzada, fer balanç del mandat sense les entitats presents és en sí mateix ja un contrasentit. El portaveu d'ERC-MES, Isaac Albert, recorda que quan es va realitzar el passat mes de setembre el ple extraordinari de residus, ja es va plantejar com un dels punts imprescindibles per la millora en la neteja i la sostenibilitat de la ciutat una reformulació de la Taula cap a un Observatori més efectiu on les propostes de les entitats fossin escoltades i executades (cosa que no ha succeït durant aquesta legislatura). Des d'ERC-MES "S'ha volgut donar una oportunitat al govern, assistir a les darreres reunions i fer propostes a l'espera de reconduïr la situació però aquesta darrera convocatòria és senzillament un despropòsit".

Najat Driouech, a Terrassa: «Vosaltres sou el canvi»

Intensa i profitosa visita de la diputada d’Esquerra Republicana, Najat Driouech, a Terrassa centrada en l’àmbit educatiu com a motor d’inclusió. Acompanyada d’Isaac Albert i Teresa Ciurana, ha pogut conversar llargament amb les mares de l’escola Mare de Déu de Montserrat i els alumnes de les classes de llengua de l’associació Amistat i Futur a Ca n’Anglada. Najat Driouech a les alumnes adolescents «Com us ha dit l’Isaac, per canviar la societat, per millorar les coses d’aquesta ciutat que no us agraden, feu-vos escoltar, participeu i no deixeu que determinats partits donin una visió equivocada de la comunitat marroquina» La diputada d’Esquerra Republicana, Najat Driouech, retorna a la infància i explica com, quan feia poc que havia arribat del Marroc, amb nou anys, els professors la felicitaven per cada nova paraula apresa en català. Acompanyada pel candidat a l’alcaldia per ERC-MES, Isaac Albert, i la responsable d’educació de la candidatura, Teresa Ciurana, la diputada explica davant un nodrit grup de mares de l’escola Mare de Déu de Montserrat, d’origen marroquí com ella, sobre l’esforç de la seva mare i el seu pare per donar-li una educació. Parlen del sentiment de pertinença de la generació anterior i de les oportunitats dels seus fills i filles que, invariablement, passen per l’educació i l’esforç de projectes com el Montserrat on es treballa per implicar tota la família. Complicitat i explicacions de la Najat Driouech sobre com exerceix la seva responsabilitat com a primera dona musulmana al Parlament de Catalunya «Quan treballem temes d’infància jo no defenso els drets dels nens i nenes marroquines, sinó de totes i tots els infants. Com vosaltres, al final, tots i totes formeu i milloreu el barri o Terrassa des de la diversitat». Un missatge positiu que no amaga, com destaca el candidat a l’alcaldia, Isaac Albert, la necessitat d’implicació i recursos des de la pròpia ciutat per desenvolupar projectes concrets que permetin obrir camins de futur per tothom «vingui d’on vingui, parli el que parli o resi a qui resi».

ERC-MES: les sigles dels republicans a les municipals a Terrassa

Esquerra Republicana i Moviment d’Esquerres de Terrassa consoliden l’acord per continuar treballant pel canvi polític a Terrassa a les eleccions municipals. Carme Labòria anuncia la seva retirada de primera línia política i obre pas a noves incorporacions al projecte republicà. Carme Labòria: «Ha arribat el moment de donar el relleu. La meva vocació i implicació amb uns valors i amb Terrassa continua, m'ho va inculcar la meva família i ho he pogut defensar a primera línia. Ara ho faré des d'una altre vessant" La presentació de l’acord per renovar el pacte entre Esquerra Republicana i Moviment d’Esquerres de cara a les eleccions municipals del mes de maig no podia haver estat més emotiu. I és que, com ha introduït el mateix portaveu del grup municipal d’ERC-MES i candidat a l’alcaldia, l’acord es consolida al mateix temps que una de les persones que l’ha fet possible es retira: Carme Labòria. Després de 12 anys dedicats a la primera línia de la política activa a Terrassa, amb 8 anys amb funcions de govern i 4 anys a l’oposició treballant pel canvi polític a la ciutat, sempre «honesta i fidel als valors socialistes i catalanistes que em venen de família», la Carme Labòria creu que, un cop consolidat el projecte d’ERC-MES amb una visió clara de futur per Terrassa, ha arribat el moment de retirar-se de la primera línia. Diu així adèu a l’Ajuntament amb paraules d’agraïment per totes les seves treballadores i treballadors «que fan possible aquesta ciutat». Això no implica la retirada «la meva vocació de servei públic continua» rebla Carme Labòria, qui ocuparà el darrer lloc a la llista d’ERC-MES a les eleccions municipals, simbolitzant el compromís per continuar aportant la seva expertesa al que espera «sigui una victòria de les forces republicanes i progressistes el pròxim mes de maig». Conegudes les sigles amb que es presentaran els republicans, el candidat a l’alcaldia, Isaac Albert, no ha volgut avançar més detalls ni noms d’un equip que «comptarà amb l’expertesa adquirida i ampliarà la força d’un equip amb un projecte clar de ciutat».

Inclusió social, un repte per al futur de Terrassa

La diputada d'Esquerra Republicana Najat Driouech visitarà aquest pròxim divendres dia 22 de març Terrassa per conèixer de primera mà la realitat de la comunitat marroquina a la ciutat i escoltar directament els testimonis dels seus protagonistes. Com a primera dona musulmana en obtenir representació al Parlament de Catalunya, Driouech ha insistit en realitzar aquesta visita a la tercera ciutat del País en un moment especialment sensible, on algunes forces polítiques estan instigant discursos xenòfobs amb visions falses de col·lectius com el marroquí i altra ciutadania nouvinguda. Amb l’objectiu de visibilitzar la diversitat i el valor que aquesta aporta a la nostra ciutat, la diputada Najat Driouech, acompanyada pel portaveu d'ERC-MES i candidat a l'alcaldia de Terrassa, Isaac Albert, realitzarà una visita a l'escola Mare de Déu de Montserrat, un exemple d’escola inclusiva, on s'ha demostrat que els alts índexs de població nouvinguda no són contradictoris amb els bons resultats escolars, gràcies en aquest cas a un bon projecte i la implicació de la comunitat educativa. Posteriorment, la diputada es desplaçarà fins al Centre Cívic Montserrat Roig, al barri de Ca n'Anglada, en un acte obert que començarà a les 18 hores de la tarda (Sala Polivalent 1-2) on s'ha convidat a diferents persones de la comunitat musulmana, així com d'altres col·lectius de la ciutat, per atorgar-los el protagonisme i que puguin explicar a la diputada la realitat del seu dia a dia, els reptes als quals s'encaren i intentar dibuixar els camins necessaris d'inclusió que puguin desenvolupar-se dins la ciutat de cara al futur. Una aproximació necessària tant per la tasca desenvolupada per Najat Driouech com a representant al Parlament de Catalunya, com per definir noves polítiques d'actuació en l'àmbit local de cara a la proper mandat municipal.