Terrassa

Totes les notícies

Auditoria pressupostària per acabar (començar) el mandat

El grup municipal d'ERC-MES porta al ple de març la necessitat d'acabar el mandat amb els comptes municipals clars per començar l'activitat municipal del nou consistori. L'Auditoria pressupostària s'entén com la base indispensable per canviar les polítiques municipals de cara al nou mandat i impulsar una nova forma de governança. Isaac Albert: "El present i futur ens porta a superar el marca tancat de qui té o no les competències i governar la ciutat d'acord amb les necessitats ciutadanes. Saber quins recursos obtenim i com els gestionem ens pot portar a impulsar projectes fins ara impensables" A dos mesos escassos per acabar el mandat, el grup municipal d'ERC-MES porta al plenari de l'Ajuntament de Terrassa deures de final de curs. El grup municipal reclama una auditoria pressupostària "en tot el seu detall, partida per partida que ens permeti visualitzar el que ja està compromès i el que és revisable com a material de fonamentació i base per iniciar l'activitat política al pròxim mandat". Una petició que, pel portaveu municipal d'ERC-MES i candidat a l'alcaldia, Isaac Albert, hauria de ser gairebé una obligació: "La continuïtat de quaranta anys pot portar a equívocs al govern municipal respecte a les responsabilitats d'un govern sortint, com facilitar la feina de qui t'ha de seguir". En aquest sentit, des d'Esquerra Republicana fa temps que es reivindica que la manca de projecte de ciutat del govern socialista ha portat a una política fiscal i pressupostària continuïsta on cal una profunda revisió i, per poder-ho fer, calen els comptes clars. Recuperant el missatge que ja va donar en el seu moment, Isaac Albert adverteix que malgrat tenir uns pressupostos públics similars als d'abans de la crisi "estem davant un potencial col·lapse polític i social, doncs la despesa i les necessitats també han augmentat, mentre que les polítiques públiques locals a Terrassa no han evolucionat". Amb l'Auditoria pressupostària ERC-MES espera poder tenir les eines per poder començar a treballar immediatament en el futur mandat en aquest projecte per un nou model de gestió econòmica de les polítiques públiques municipals.

TAULA DE RESIDUS – Balanç Inútil

El grup municipal d'ERC-MES deixa d'assistir a la taula de residus de l'Ajuntament per l'absència de les entitats que li atorgaven representativitat ciutadana i demana la reformulació de l'espai tal i com es va aprovar al Ple extraordinari de residus del passat mes de Setembre. Isaac Albert: "La clau d'un espai com la Taula de Residus és la participació activa de la ciutadania. Hi ha una proposta per millorar aquest espai i, no obstant això, el govern socialista prefereix acabar la legislatura girant l'esquena a les entitats i penjant-se medalles" Aquest dimarts hi ha prevista una nova reunió de la Taula de Residus a les 18 hores on es planteja com a primer punt de l'ordre del dia un Balanç del Mandat per part de la presidència (és a dir el tinent d'alcalde responsable de l'Àrea), a banda de novament plantejament d'indicadors de seguiment i actuacions fetes. Des del grup municipal d'ERC-MES es considera absurd i poc pràctic per part del govern socialista tornar a convocar una reunió mensual d'aquest espai de participació sense haver solucionat les discrepàncies amb totes les entitats veïnals que ja fa mesos van abandonar la Taula per considerar-la una pèrdua de temps. Tenint en compte que aquest havia esdevingut un dels òrgans de participació més actius per part de la ciutadania organitzada, fer balanç del mandat sense les entitats presents és en sí mateix ja un contrasentit. El portaveu d'ERC-MES, Isaac Albert, recorda que quan es va realitzar el passat mes de setembre el ple extraordinari de residus, ja es va plantejar com un dels punts imprescindibles per la millora en la neteja i la sostenibilitat de la ciutat una reformulació de la Taula cap a un Observatori més efectiu on les propostes de les entitats fossin escoltades i executades (cosa que no ha succeït durant aquesta legislatura). Des d'ERC-MES "S'ha volgut donar una oportunitat al govern, assistir a les darreres reunions i fer propostes a l'espera de reconduïr la situació però aquesta darrera convocatòria és senzillament un despropòsit".

Najat Driouech, a Terrassa: «Vosaltres sou el canvi»

Intensa i profitosa visita de la diputada d’Esquerra Republicana, Najat Driouech, a Terrassa centrada en l’àmbit educatiu com a motor d’inclusió. Acompanyada d’Isaac Albert i Teresa Ciurana, ha pogut conversar llargament amb les mares de l’escola Mare de Déu de Montserrat i els alumnes de les classes de llengua de l’associació Amistat i Futur a Ca n’Anglada. Najat Driouech a les alumnes adolescents «Com us ha dit l’Isaac, per canviar la societat, per millorar les coses d’aquesta ciutat que no us agraden, feu-vos escoltar, participeu i no deixeu que determinats partits donin una visió equivocada de la comunitat marroquina» La diputada d’Esquerra Republicana, Najat Driouech, retorna a la infància i explica com, quan feia poc que havia arribat del Marroc, amb nou anys, els professors la felicitaven per cada nova paraula apresa en català. Acompanyada pel candidat a l’alcaldia per ERC-MES, Isaac Albert, i la responsable d’educació de la candidatura, Teresa Ciurana, la diputada explica davant un nodrit grup de mares de l’escola Mare de Déu de Montserrat, d’origen marroquí com ella, sobre l’esforç de la seva mare i el seu pare per donar-li una educació. Parlen del sentiment de pertinença de la generació anterior i de les oportunitats dels seus fills i filles que, invariablement, passen per l’educació i l’esforç de projectes com el Montserrat on es treballa per implicar tota la família. Complicitat i explicacions de la Najat Driouech sobre com exerceix la seva responsabilitat com a primera dona musulmana al Parlament de Catalunya «Quan treballem temes d’infància jo no defenso els drets dels nens i nenes marroquines, sinó de totes i tots els infants. Com vosaltres, al final, tots i totes formeu i milloreu el barri o Terrassa des de la diversitat». Un missatge positiu que no amaga, com destaca el candidat a l’alcaldia, Isaac Albert, la necessitat d’implicació i recursos des de la pròpia ciutat per desenvolupar projectes concrets que permetin obrir camins de futur per tothom «vingui d’on vingui, parli el que parli o resi a qui resi».

ERC-MES: les sigles dels republicans a les municipals a Terrassa

Esquerra Republicana i Moviment d’Esquerres de Terrassa consoliden l’acord per continuar treballant pel canvi polític a Terrassa a les eleccions municipals. Carme Labòria anuncia la seva retirada de primera línia política i obre pas a noves incorporacions al projecte republicà. Carme Labòria: «Ha arribat el moment de donar el relleu. La meva vocació i implicació amb uns valors i amb Terrassa continua, m'ho va inculcar la meva família i ho he pogut defensar a primera línia. Ara ho faré des d'una altre vessant" La presentació de l’acord per renovar el pacte entre Esquerra Republicana i Moviment d’Esquerres de cara a les eleccions municipals del mes de maig no podia haver estat més emotiu. I és que, com ha introduït el mateix portaveu del grup municipal d’ERC-MES i candidat a l’alcaldia, l’acord es consolida al mateix temps que una de les persones que l’ha fet possible es retira: Carme Labòria. Després de 12 anys dedicats a la primera línia de la política activa a Terrassa, amb 8 anys amb funcions de govern i 4 anys a l’oposició treballant pel canvi polític a la ciutat, sempre «honesta i fidel als valors socialistes i catalanistes que em venen de família», la Carme Labòria creu que, un cop consolidat el projecte d’ERC-MES amb una visió clara de futur per Terrassa, ha arribat el moment de retirar-se de la primera línia. Diu així adèu a l’Ajuntament amb paraules d’agraïment per totes les seves treballadores i treballadors «que fan possible aquesta ciutat». Això no implica la retirada «la meva vocació de servei públic continua» rebla Carme Labòria, qui ocuparà el darrer lloc a la llista d’ERC-MES a les eleccions municipals, simbolitzant el compromís per continuar aportant la seva expertesa al que espera «sigui una victòria de les forces republicanes i progressistes el pròxim mes de maig». Conegudes les sigles amb que es presentaran els republicans, el candidat a l’alcaldia, Isaac Albert, no ha volgut avançar més detalls ni noms d’un equip que «comptarà amb l’expertesa adquirida i ampliarà la força d’un equip amb un projecte clar de ciutat».

Inclusió social, un repte per al futur de Terrassa

La diputada d'Esquerra Republicana Najat Driouech visitarà aquest pròxim divendres dia 22 de març Terrassa per conèixer de primera mà la realitat de la comunitat marroquina a la ciutat i escoltar directament els testimonis dels seus protagonistes. Com a primera dona musulmana en obtenir representació al Parlament de Catalunya, Driouech ha insistit en realitzar aquesta visita a la tercera ciutat del País en un moment especialment sensible, on algunes forces polítiques estan instigant discursos xenòfobs amb visions falses de col·lectius com el marroquí i altra ciutadania nouvinguda. Amb l’objectiu de visibilitzar la diversitat i el valor que aquesta aporta a la nostra ciutat, la diputada Najat Driouech, acompanyada pel portaveu d'ERC-MES i candidat a l'alcaldia de Terrassa, Isaac Albert, realitzarà una visita a l'escola Mare de Déu de Montserrat, un exemple d’escola inclusiva, on s'ha demostrat que els alts índexs de població nouvinguda no són contradictoris amb els bons resultats escolars, gràcies en aquest cas a un bon projecte i la implicació de la comunitat educativa. Posteriorment, la diputada es desplaçarà fins al Centre Cívic Montserrat Roig, al barri de Ca n'Anglada, en un acte obert que començarà a les 18 hores de la tarda (Sala Polivalent 1-2) on s'ha convidat a diferents persones de la comunitat musulmana, així com d'altres col·lectius de la ciutat, per atorgar-los el protagonisme i que puguin explicar a la diputada la realitat del seu dia a dia, els reptes als quals s'encaren i intentar dibuixar els camins necessaris d'inclusió que puguin desenvolupar-se dins la ciutat de cara al futur. Una aproximació necessària tant per la tasca desenvolupada per Najat Driouech com a representant al Parlament de Catalunya, com per definir noves polítiques d'actuació en l'àmbit local de cara a la proper mandat municipal.

Bateria de mesures d’Esquerra per prioritzar l’habitatge a Terrassa

Esquerra Republicana situa l’habitatge com un àmbit clau de la política municipal i presenta una bateria de propostes per incrementar recursos, millorar la gestió i obrir nous camins per assegurar casa, llum i aigua per tothom Isaac Albert “Hem de posar l'habitatge al centre de les polítiques. Cal abandonar els grans titulars i passar a les grans accions. Ens comprometem a fer-ho amb una bateria de propostes." Actualment, una persona destina de mitjana un 43 per cent del seu sou a pagar lloguer i, en el cas del jovent, supera la meitat del salari. “Emancipar-se comença a ser una quimera”. Amb aquestes paraules contundents, la candidata de jovent republicà de Terrassa, Ona Martínez, ha obert una roda de premsa on Esquerra Republicana ha posat les polítiques d’habitatge al centre de les prioritats que ha d’afrontar la ciutat amb una bateria de propostes per desenvolupar en aquest àmbit. El candidat a l’alcaldia per Esquerra Republicana de Terrassa , Isaac Albert, ha estat contundent “Cal abandonar els grans titulars i passar a les grans accions.”. El líder republicà ha tornat a incidir en el principi que regirà la candidatura terrassenca d’Esquerra “No es tracta de qui té les competències si no de ser competent en les polítiques que vols prendre”. Així, des d’Esquerra Republicana es creu que es pot fer molt més del que s’ha fet fins en els darrers anys en polítiques públiques d’habitatge a Terrassa per donar sortida no només a aquells qui no tenen casa, sinó també per regular el mercat i oferir opcions a qui pot acabar trobant-se en risc d’exclusió residencial. Segons Isaac Albert "La feina i l'habitatge són els dos pilars que tothom necessita per poder desenvolupar el seu projecte de vida. L'habitatge és una prioritat per nosaltres perquè la gent és la nostra prioritat." En aquest sentit, Isaac Albert ha indicat que fa falta “Més recursos, més opcions i millor gestió”. Més recursos, en primer terme, per ampliar el parc d’habitatge públic on l’administració local no pot descartar cap opció, treballant perquè cap pis dels grans tenidors i bancs continuï buit, aprofitant qualsevol finestra d’oportunitat que s’ofereixi des de fora (possibilitat expropiar part de parc de pisos buits grans tenidors, tanteig i retracte, cessió temporal…).

Esquerra Republicana engega un procés de participació 2.0 per fer el programa electoral

ERC Terrassa aposta per les xarxes socials per dinamitzar la participació ciutadana en el programa electoral. Amb grups temàtics de debat online i reunions presencials, la candidatura republicana destina tot el mes de març a recollir les propostes de la ciutadania. Isaac Albert: “Les xarxes socials són l’eina per fer de la participació efectiva de la ciutadania el camí per reforçar el projecte que Esquerra Republicana té per portar el canvi a la ciutat” Pragmatisme i efectivitat. La candidatura d’Esquerra Republicana de Terrassa, encapçalada per Isaac Albert, obrirà aquesta mateixa setmana set grups de debat online per treballar els diferents eixos de programa que consolidaran el projecte de la formació per transformar i impulsar la ciutat a partir de les eleccions de maig de 2019. Amb l’ajuda de les xarxes socials, s’han creat grups de treball per parlar de Territori i sostenibilitat, promoció econòmica i treball, inclusió i justícia social, habitatge, cultura, educació i esports. Sota aquests àmbits genèrics, el partit obre la participació a tota la ciutadania interessada per formar part dels debats online i presencials, recollir i definir les propostes definitives que s’acabaran incorporant al programa electoral per a les eleccions municipals del mes de maig. Com explica el candidat d’ERC Terrassa a l’alcaldia, Isaac Albert, “no es parteix de zero”. Isaac Albert recorda que el grup municipal d’ERC-MES Terrassa ha estat l’únic grup de l’Ajuntament que es va presentar amb un projecte de canvi per la ciutat l’any 2015 i que en cap moment hi ha renunciat. “Ara, hem agafat la feina feta, l’hem resituada als reptes que ens ofereix el moment actual i obrim la participació per reformular, incorporar i enriquir amb idees noves el programa cridat a transformar aquesta ciutat”. Per fer-ho possible, cada grup de treball comptarà amb la coordinació d’un expert en la matèria a tractar i la participació directa de l’assessorament de representants de l’Assemblea de dones d’ERC Terrassa i del Jovent Republicà.

El treball comunitari una eina bàsica de cohesió als barris

El Conseller de treball, afers socials i famílies, Chakir El Homrani, ha visitat aquest divendres la ciutat per conèixer de primera mà diversos projectes socials i parlar directament amb les associacions de veïns sobre les necessitats residencials a la nostra ciutat. Isaac Albert "Si des del Departament s'ha pogut arribar a acords amb l'Hospitalet, Ripollet o Sabadell, per trobar una solució conjunta entre administracions i veïns per noves residències públiques, a Terrassa també ho hem de poder fer" Chakir El Homrani ha volgut fer una aproximació tranquil·la i lluny del focus de les càmeres a la feina que s’està desenvolupant a la nostra ciutat des dels barris en projectes socials. Acompanyat pel portaveu del grup municipal d’ERC-MES, Isaac Albert, ha visitat El Viver, el projecte d'atenció integral al col·lectiu immigrant al barri de la Maurina. Un espai on han compartit conversa i berenar amb les treballadores i educadors implicats en el projecte. Aprofitant la visita a La Maurina, el conseller El Homrani també s’ha acostat fins a l’Associació de joves i esplai Preju Sarau on noies i nois desenvolupen tasques de monitors en un bon exemple d’integració i treball compartit en el temps d’oci. En una segona fase de la visita, Chakir El Homrani i Isaac Albert s’han desplaçat fins al Casal de la Gent Gran de Sant Pere Nord, espai escollit per mantenir una reunió amb l’Associació de veïns del barri, així com altres representants de la Comissió per les Residències Públiques de la FAVT. Una trobada on les entitats li han pogut transmetre la llarga lluita que porten desenvolupant des de fa temps per cobrir les mancances en places públiques residencials per a la gent gran a la nostra ciutat. El Conseller El Homrani, en aquest sentit, ha avançat a les veïnes i veïns que es tirarà endavant amb la remodelació d’una planta sencera de Mossèn Homs i la seva posada en funcionament.  Una recuperació d’un espai que malgrat estar pressupostada ja l’any passat, no es va poder executar per culpa de l’aplicació del 155.

Esquerra Republicana vol fer Terrassa protagonista d’una primavera republicana

ERC continua el seu camí cap a les eleccions municipals omplint la Plaça de la Cultura en un acte on el candidat a l’alcaldia, Isaac Albert, ha estat acompanyat de la Jenn Díaz, la Marta Vilalta i el Joan Tardà. Isaac Albert: "Terrassa és una ciutat de progrés, d’ànima republicana que necessita avançar i renéixer. 40 anys de govern socialista són massa anys. Recuperem la ciutat!”    Prop de 200 persones han omplert aquest dissabte 16 de febrer la plaça de la cultura de Terrassa en l’acte Ciutats Republicanes. Ciutats de Progrés organitzat per Esquerra Republicana de Terrassa.   El  candidat a l’alcaldia per Esquerra, Isaac Albert, ha obert l’acte reivindicant el potencial i els ideals d’una ciutat necessitada d’un canvi: “Terrassa és una ciutat de progrés, d’ànima republicana  però que necessita avançar i renéixer.” El republicà ha explicat que “volem una ciutat de tots i per a tots, vinguin d’on vinguin, parlin el que parlin, resin el que resin i estimin a qui estimin. Volem que tothom pugui desenvolupar el seu projecte de vida. Volem una ciutat que s’aixequi i avanci.” El candidat a l’alcaldia ha assegurat que “davant dels que parlen de Terrassa com si fos una illa, dels que posen el país per davant sense tenir un projecte per #Terrassa i dels que només parlen de Madrid”, els republicans volen “una ciutat protagonista capaç de treballar les seves potencialitats que col·labori amb el territori i sigui indispensable en la construcció del país".   La diputada al Parlament de Catalunya Jenn Díaz ha procedit a la lectura d’una carta de Raül Romeva dirigida a les terrassenques i terrassencs, en què explicava que “la nostra presó i aquest judici han de ser una eina per denunciar la repressió. En aquest judici s’està jutjant la vigència dels drets i llibertats fonamentals. Intenten criminalitzar el moviment independentista.” La també escriptora ha volgut fer palesa la seva posició respecte al judici i els fets d’aquesta setmana afirmant: "Sóc sòcia d'Òmnium Cultural, vaig ser muralla humana i sóc diputada d’Esquerra Republicana  al Parlament i jo també vaig dir no als pressupostos.