Terrassa

Totes les notícies

Espai on va passar l'agressió, amb el mural de la JERC al fons

Els grups municipals condemnen l'agressió a dos joves d'ERC

Els portaveus de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Terrassa (PSC, CiU, IC-V, PP i ERC) han subscrit una declaració conjunta condemnant l’agressió que van patir dos joves de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya el passat 1 d’agost a la nostra ciutat. Text íntegre de la declaració: Declaració conjunta dels portaveus dels grups municipals de l'Ajuntament de Terrassa condemnant l'agressió patida per dos joves de la nostra ciutat La tarda de diumenge 1 d’agost de 2010 dos joves membres de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya van patir una agressió per part d’un individu amb estètica neonazi a la nostra ciutat. Fruït de l’agressió, un dels joves va ser atès al servei d’urgències de l’Hospital de Terrassa. Davant d’aquest succés els Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa declaren :   Primer.- Condemnem l’agressió patida per dos joves pertanyents a una organització juvenil de la nostra ciutat per part d’un individu d’estètica neonazi. Segon.- Ens solidaritzem amb els joves agredits i desitgem una bona recuperació de les lesions sofertes. Tercer.- Denunciem l’exercici de la violència com a forma d’imposar ideologies i alterar la convivència, essent aquesta incompatible amb els valors i principis democràtics que compartim a la nostra societat.  

Ausàs signa un conveni per impulsar la xarxa d'equipaments cívics a Terrassa

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha presidit la signatura del conveni que s'estableix per a l'impuls de la xarxa d'equipaments cívics amb l'Ajuntament de Terrassa. A l'acte, que ha tingut lloc al Centre Cívic Francesc Macià, avui dijous, 3 de juny, també hi ha participat l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro; el tinent d’alcalde d’Acció Social i Ciutadania, Isaac Albert; el secretari d'Acció Ciutadana, Josep M. Civis; i el director dels serveis territorials de Governació a Barcelona, Joan Rabasseda. Aquest és el primer conveni d'aquestes característiques que s'estableix amb el món local per a l'impuls de la Xarxa d'Equipaments Cívics de Catalunya. Mitjançant aquests acords, Governació aposta per l'establir vincles de col•laboració i cooperació interadministrativa amb els governs locals per a assegurar la satisfacció de les necessitats de la ciutadania. En la presentació del conveni davant els mitjans de comunicació, el conseller Jordi Ausàs ha explicat que "un dels principals eixos estratègics és el de crear sinergies entre l'Administració de la Generalitat i els ajuntaments a fi d'assegurar una adequada coordinació i col•laboració i aprofitar l'experiència en la gestió de serveis públics de proximitat que els ens locals poden aportar". El conveni per a l'impuls de la Xarxa d'Equipaments Cívics de Terrassa estableix la cooperació en la gestió i manteniment d'aquests tipus d'equipaments del municipi, amb l'objectiu d'ordenar, planificar i coordinar activitats i recursos cívics i comunitaris. El conveni també estableix un protocol d'actuació conjunta per a la resolució dels possibles dèficits d'aquesta xarxa i cercar solucions i compromisos que els redueixin. Actualment, Terrassa compta amb 50 equipaments cívics, 12 dels quals són gestionats per Governació a través de la Secretaria d'Acció Ciutadana. El conveni establert garanteix que la participació i la representació dels usuaris, associacions i ens locals serà assumida pels Consells Assessors d'aquests equipaments cívics.

Esquerra Terrassa dóna suport a les mobilitzacions del 8 de Juny

Esquerra recolza les mobilitzacions sindicals del dia 8 de Juny i comparteix les valoracions dels sindicats. Les mesures de contenció de despesa pública marcades pel govern espanyol van mes enllà del que seria raonable i afecten a col·lectius prou desfavorits. Així doncs, les treballadores i treballadors públics que, al contrari del que alguns ens volen fer pensar, tenen salaris força baixos, els pensionistes (el 84% dels quals perceben menys de mil euros, amb una mitjana de 770€), les inversions públiques, i les polítiques d’atenció a les persones dependents seran els que pagaran els plats trencats per contenir el dèficit públic. Aquestes mesures, lluny de les frases grandiloqüents d’en Zapatero assegurant que aquesta crisi no la pagarien els mes febles, precisament afecten aquests, els mes febles. Els i les pensionistes entren dins del col·lectiu mes feble, així com la retallada en polítiques socials i el retard en l’aplicació de la llei de dependència també afecten directament als mes febles. A les treballadores i treballadors públics, a mes, se’ls ha privat de la negociació col·lectiva, aprovant una retallada de sou per decret i sense negociació prèvia. El govern espanyol aplica contenció en la despesa però no parla en cap moment de reforma el sistema tributari, els ingressos, i d’aquesta manera, la crisi la segueixen pagant els de sempre i en canvi, els que l’han provocat amb els seus excessos i la seva cobdícia se’n tornen a sortir sense cap ferida, per petita que sigui, que els recordi en un futur com no s’han de fer les coses. Executiva d’Esquerra Terrassa 7 de juny de 2010

Isaac Albert, portaveu del Grup Municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Terrassa

Isaac Albert, alcalde en funcions.

Isaac Albert, Portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, i Tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Social i Drets Civils, exercirà les funcions d’Alcalde de Terrassa entre el 9 i el 15 d'agost, tal i com es recull en el decret d’alcaldia que dicta les substitucions de l’alcalde durant el mes d’agost.

JERC terrassa edu gonzalez carles caballero

Agressió feixista a membres de la JERC de Terrassa

Davant de l’agressió feixista patida per dos joves de les JERC aquesta tarda a Terrassa per part d’elements neonazis, l’assemblea de les JERC Terrassa acorda: 1. Mostrar la nostra solidaritat amb els companys agredits a causa de la seva condició d’independentistes i socialistes. 2. Les JERC prendran totes les mesures oportunes per tal que els i/o les responsables d’aquesta agressió siguin perseguits i jutjats. 3. Mostrar, una vegada més, el nostre rebuig frontal a qualsevol tipus de violència. 4. El fet que aquesta sigui la tercera agressió física a les JERC en menys d’una setmana demostra la manca d’arguments de la dreta espanyola en particular, i de l’espanyolisme en general, envers la majoria social i demòcrata, que ja avui, defensa la constitució de Catalunya com a estat independent al si d’Europa. 5. Les JERC, el jovent independentista dels Països Catalans, mostra avui la seva determinació més absoluta per a seguir lluitant per una societat més justa, per a eliminar qualsevol tipus d’opressió, per una terra lliure.

Eduard Voltas

Eduard Voltas: “La llei del cinema és una llei per la llibertat”

Aquest passat dijous va tenir lloc l'acte de proximitat que Esquerra va organitzar sobre la nova llei del cinema, la xerrada a càrrec d’Eduard Voltas, secretari de Cultura de la Generalitat, es va fer al local dels Amics de les Arts i va comptar amb la presència d’una vintena d’assistents. Voltas va explicar d’una manera clara i breu perquè s’ha fet la llei, com canviarà la manera de veure cinema al nostre país i com combatran les resistències que s’han trobat per part de les grans distribuïdores i dels exhibidors de cinema. "La llei del cinema és una llei per la llibertat, la llibertat de poder triar en quin idioma veiem una pel·lícula. Aquesta llibertat no l’hem tinguda mai". El 75% de la taquilla anual a Catalunya se l’emporten les pel·lícules de les grans productores de Hollywood, i això no deixa espai a les produccions del nostre país, europees o de cinema independent, de fet el 80% de les pel·lícules que es presenten en els festivals de cinema més prestigiosos del món no s’arriben a estrenar mai a casa nostra. I són aquestes mateixes productores les que no contemplen el tema del català. No volen incloure el doblatge en català per no crear un precedent, ja que les llengües a les que es doblen les pel·lícules ja estan establertes i són totes llengües amb estat propi. És per això que la llei preveu: -Alliberar pantalles, és a dir, crear una xarxa de cinemes a través de convenis amb els exhibidors privats per tal que projectin cinema europeu i independent a les seves sales. En aquest cas sempre en versió original. -Assegurar l’equilibri lingüístic als cinemes obligant a les distribuïdores a repartir la meitat de les còpies doblades o subtitulades al català. Aquesta obligació passarà a ser dels exhibidors un cop les sales s’hagin digitalitzat, i totes les còpies digitals de les pel·lícules incorporin el català en el seu menú lingüístic. Com ja s’ha vist, els articles de la llei que parlen de la llengua han creat moltes reticències per part de les majors i dels exhibidors, que han arribat a amenaçar amb una vaga de distribució de pel·lícules per part de les productores i amb la certesa que s’hauran de tancar moltes sales si això passa.

Esquerra de Terrassa organitza un autocar per anar a la manifestació del proper dissabte 10 de juliol.

L’autocar és gratuït i sortirà de la Estació d’autobusos de Terrassa (Rambleta del Pare Alegre) a les 16:00h. Totes aquelles persones que s’hi vulguin apuntar han d’enviar un correu indicant el nom, telèfon i el nombre de persones a l’adreça terrassa@esquerra.org o trucar als telèfons: 937 331 387 o 638 136 598. La manifestació s’iniciarà a les sis de la tarda des de la cruïlla del passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal, transcorrerà al llarg del passeig de Gràcia fins la plaça de Tetuàn. La marxa durà el lema “Som una nació. Nosaltres decidim” i anirà encapçalada per diverses personalitats de la societat civil i de les principals organitzacions socials, polítiques i culturals del país. Encoratgem a tothom a anar-hi, perquè és imprescindible que la imatge de la manifestació sigui una suma d’institucions, entitats, ciutadans i ciutadanes, units en defensa dels valors democràtics i per reclamar el respecte a la voluntat del poble expressada en referèndum. La sentència del TC és un atac a la sobirania del poble de Catalunya i a la democràcia, i un trencament unilateral del pacte Catalunya-Espanya, i per això és indispensable la participació massiva a la manifestació, per fer visibles la capacitat de resposta de la societat catalana i el dret de Catalunya, com qualsevol nació, a decidir lliurement el seu futur i aspirar, si així ho vol, a la plena sobirania.

Esquerra no acata la sentència del TC i anuncia que comença la transició cap a la independència.

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, acompanyat del secretari general, Joan Ridao, ha comparegut avui davant dels mitjans de comunicació després de la reunió extraordinària de l'Executiva nacional del partit, i ha anunciat amb rotunditat que “Esquerra només acata la voluntat del poble de Catalunya, que és la que va ser expressada a les urnes i que és la que no ha estat respectada. No podem acceptar ni retallades ni imposicions. No es pot acatar allò que és injust”. “Aquí comença una nova etapa”, ha sentenciat Puigcercós, “aquí comença la transició tranquil·la i democràtica cap a la independència”. Puigcercós, que ha iniciat la seva compareixença desmentint aquelles instàncies espanyoles que han titllat la sentència de tova dient que salva l'Estatut, ha remarcat que “aquesta és una sentència duríssima, que afecta parets mestres de l'Estatut, que conculca drets dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i que retalla el marge de llibertats de tots els catalans”. “La sentència conforma l'adéu a Catalunya; des de la darrera instància jurídica espanyola ens diuen que el desig de major sobirania d'una gran majoria del poble de Catalunya no hi cap a la constitució, no hi cap a Espanya; doncs nosaltres també direm adéu a Espanya”. Joan Puigcercós s'ha referit al pacte Mas-Zapatero “que nosaltres ja vam avisar que era un error i que tampoc s'ha respectat. La sòciovergència ha fracassat, la gestió de la relació amb Espanya ha fracassat. No es pot pretendre seguir fent el mateix de sempre. PSOE i PP s'han posat d'acord per a dir-li a Catalunya que fins aquí hem arribat, i s'ha constatat el que nosaltres ja avisàvem, que aquesta via està esgotada i que cal anar més enllà”. “No culpem només al TC”, ha afirmat Puigcercós, “formen part d'aquesta decisió, també, els partits polítics que en van nomenar els seus membres, el govern de Rodríguez Zapatero, que va deixar l'Estatut en un calaix, i que no ha estat capaç d'avançar-se al TC i evitar aquesta sentència, i en definitiva, el sistema institucional espanyol, l'Estat.

Declaració d'Esquerra sobre la sentència de l'Estatut

El 30 de setembre de 2005, el Parlament de Catalunya va aprovar, per amplíssima majoria, el projecte de nou Estatut d’Autonomia. Aquell text, expressió unitària dels anhels d’autogovern del nostre poble, va patir severes retallades en el seu tràmit al Congrés dels Diputats de Madrid, cosa que va provocar que Esquerra en demanés el vot contrari en el referèndum posterior. Malgrat les retallades, una majoria de ciutadans va votar que sí perquè va entendre que era millor aquell petit avenç que no quedar-nos sense res. Esquerra va acatar el resultat del referèndum i es va comprometre a defensar el desplegament del nou Estatut amb fermesa i ambició, és el que hem fet fins ara. La sentència que ara el TC acaba de fer pública significa la segona retallada greu de l’estatut i representa un xoc de legitimitats. A un costat, la legitimitat del poble de Catalunya ja expressada a les urnes per referèndum. A l’altre costat, 10 magistrats d’un alt tribunal fortament desprestigiat i convertit en camp de batalla dels interessos inconfessables dels grans partits espanyols. El TC no només ha alterat l’Estatut sinó que n'ha modificat els termes d’un pacte polític i ha modificat unilateralment els límits del pacte autonòmic al marge de la voluntat popular i de les instàncies polítiques representatives del poble de Catalunya de manera que ha quedat clar que allò que vol una part significativa de la ciutadania no cap a la Constitució espanyola. Sempre hem defensat que Catalunya ha d’esdevenir un Estat independent en el marc de la Unió Europea, i entenem que estem davant d’una nova demostració que aquest és l’únic camí realista i viable per assolir la nostra plenitud nacional. Esquerra continuarà treballant, ara amb més força que mai, per convèncer una majoria de ciutadans de la necessitat i l’oportunitat d’assolir un estat propi per a Catalunya. Que ningú no ho dubti que, avui, després de l’estocada mortal a l’Estatut de Catalunya, hi ha més catalans i catalanes convençuts que aquest és l’únic camí.