Terrassa

Totes les notícies

JERC terrassa edu gonzalez carles caballero

Agressió feixista a membres de la JERC de Terrassa

Davant de l’agressió feixista patida per dos joves de les JERC aquesta tarda a Terrassa per part d’elements neonazis, l’assemblea de les JERC Terrassa acorda: 1. Mostrar la nostra solidaritat amb els companys agredits a causa de la seva condició d’independentistes i socialistes. 2. Les JERC prendran totes les mesures oportunes per tal que els i/o les responsables d’aquesta agressió siguin perseguits i jutjats. 3. Mostrar, una vegada més, el nostre rebuig frontal a qualsevol tipus de violència. 4. El fet que aquesta sigui la tercera agressió física a les JERC en menys d’una setmana demostra la manca d’arguments de la dreta espanyola en particular, i de l’espanyolisme en general, envers la majoria social i demòcrata, que ja avui, defensa la constitució de Catalunya com a estat independent al si d’Europa. 5. Les JERC, el jovent independentista dels Països Catalans, mostra avui la seva determinació més absoluta per a seguir lluitant per una societat més justa, per a eliminar qualsevol tipus d’opressió, per una terra lliure.

Eduard Voltas

Eduard Voltas: “La llei del cinema és una llei per la llibertat”

Aquest passat dijous va tenir lloc l'acte de proximitat que Esquerra va organitzar sobre la nova llei del cinema, la xerrada a càrrec d’Eduard Voltas, secretari de Cultura de la Generalitat, es va fer al local dels Amics de les Arts i va comptar amb la presència d’una vintena d’assistents. Voltas va explicar d’una manera clara i breu perquè s’ha fet la llei, com canviarà la manera de veure cinema al nostre país i com combatran les resistències que s’han trobat per part de les grans distribuïdores i dels exhibidors de cinema. "La llei del cinema és una llei per la llibertat, la llibertat de poder triar en quin idioma veiem una pel·lícula. Aquesta llibertat no l’hem tinguda mai". El 75% de la taquilla anual a Catalunya se l’emporten les pel·lícules de les grans productores de Hollywood, i això no deixa espai a les produccions del nostre país, europees o de cinema independent, de fet el 80% de les pel·lícules que es presenten en els festivals de cinema més prestigiosos del món no s’arriben a estrenar mai a casa nostra. I són aquestes mateixes productores les que no contemplen el tema del català. No volen incloure el doblatge en català per no crear un precedent, ja que les llengües a les que es doblen les pel·lícules ja estan establertes i són totes llengües amb estat propi. És per això que la llei preveu: -Alliberar pantalles, és a dir, crear una xarxa de cinemes a través de convenis amb els exhibidors privats per tal que projectin cinema europeu i independent a les seves sales. En aquest cas sempre en versió original. -Assegurar l’equilibri lingüístic als cinemes obligant a les distribuïdores a repartir la meitat de les còpies doblades o subtitulades al català. Aquesta obligació passarà a ser dels exhibidors un cop les sales s’hagin digitalitzat, i totes les còpies digitals de les pel·lícules incorporin el català en el seu menú lingüístic. Com ja s’ha vist, els articles de la llei que parlen de la llengua han creat moltes reticències per part de les majors i dels exhibidors, que han arribat a amenaçar amb una vaga de distribució de pel·lícules per part de les productores i amb la certesa que s’hauran de tancar moltes sales si això passa.

Esquerra de Terrassa organitza un autocar per anar a la manifestació del proper dissabte 10 de juliol.

L’autocar és gratuït i sortirà de la Estació d’autobusos de Terrassa (Rambleta del Pare Alegre) a les 16:00h. Totes aquelles persones que s’hi vulguin apuntar han d’enviar un correu indicant el nom, telèfon i el nombre de persones a l’adreça terrassa@esquerra.org o trucar als telèfons: 937 331 387 o 638 136 598. La manifestació s’iniciarà a les sis de la tarda des de la cruïlla del passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal, transcorrerà al llarg del passeig de Gràcia fins la plaça de Tetuàn. La marxa durà el lema “Som una nació. Nosaltres decidim” i anirà encapçalada per diverses personalitats de la societat civil i de les principals organitzacions socials, polítiques i culturals del país. Encoratgem a tothom a anar-hi, perquè és imprescindible que la imatge de la manifestació sigui una suma d’institucions, entitats, ciutadans i ciutadanes, units en defensa dels valors democràtics i per reclamar el respecte a la voluntat del poble expressada en referèndum. La sentència del TC és un atac a la sobirania del poble de Catalunya i a la democràcia, i un trencament unilateral del pacte Catalunya-Espanya, i per això és indispensable la participació massiva a la manifestació, per fer visibles la capacitat de resposta de la societat catalana i el dret de Catalunya, com qualsevol nació, a decidir lliurement el seu futur i aspirar, si així ho vol, a la plena sobirania.

Esquerra no acata la sentència del TC i anuncia que comença la transició cap a la independència.

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, acompanyat del secretari general, Joan Ridao, ha comparegut avui davant dels mitjans de comunicació després de la reunió extraordinària de l'Executiva nacional del partit, i ha anunciat amb rotunditat que “Esquerra només acata la voluntat del poble de Catalunya, que és la que va ser expressada a les urnes i que és la que no ha estat respectada. No podem acceptar ni retallades ni imposicions. No es pot acatar allò que és injust”. “Aquí comença una nova etapa”, ha sentenciat Puigcercós, “aquí comença la transició tranquil·la i democràtica cap a la independència”. Puigcercós, que ha iniciat la seva compareixença desmentint aquelles instàncies espanyoles que han titllat la sentència de tova dient que salva l'Estatut, ha remarcat que “aquesta és una sentència duríssima, que afecta parets mestres de l'Estatut, que conculca drets dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i que retalla el marge de llibertats de tots els catalans”. “La sentència conforma l'adéu a Catalunya; des de la darrera instància jurídica espanyola ens diuen que el desig de major sobirania d'una gran majoria del poble de Catalunya no hi cap a la constitució, no hi cap a Espanya; doncs nosaltres també direm adéu a Espanya”. Joan Puigcercós s'ha referit al pacte Mas-Zapatero “que nosaltres ja vam avisar que era un error i que tampoc s'ha respectat. La sòciovergència ha fracassat, la gestió de la relació amb Espanya ha fracassat. No es pot pretendre seguir fent el mateix de sempre. PSOE i PP s'han posat d'acord per a dir-li a Catalunya que fins aquí hem arribat, i s'ha constatat el que nosaltres ja avisàvem, que aquesta via està esgotada i que cal anar més enllà”. “No culpem només al TC”, ha afirmat Puigcercós, “formen part d'aquesta decisió, també, els partits polítics que en van nomenar els seus membres, el govern de Rodríguez Zapatero, que va deixar l'Estatut en un calaix, i que no ha estat capaç d'avançar-se al TC i evitar aquesta sentència, i en definitiva, el sistema institucional espanyol, l'Estat.

Declaració d'Esquerra sobre la sentència de l'Estatut

El 30 de setembre de 2005, el Parlament de Catalunya va aprovar, per amplíssima majoria, el projecte de nou Estatut d’Autonomia. Aquell text, expressió unitària dels anhels d’autogovern del nostre poble, va patir severes retallades en el seu tràmit al Congrés dels Diputats de Madrid, cosa que va provocar que Esquerra en demanés el vot contrari en el referèndum posterior. Malgrat les retallades, una majoria de ciutadans va votar que sí perquè va entendre que era millor aquell petit avenç que no quedar-nos sense res. Esquerra va acatar el resultat del referèndum i es va comprometre a defensar el desplegament del nou Estatut amb fermesa i ambició, és el que hem fet fins ara. La sentència que ara el TC acaba de fer pública significa la segona retallada greu de l’estatut i representa un xoc de legitimitats. A un costat, la legitimitat del poble de Catalunya ja expressada a les urnes per referèndum. A l’altre costat, 10 magistrats d’un alt tribunal fortament desprestigiat i convertit en camp de batalla dels interessos inconfessables dels grans partits espanyols. El TC no només ha alterat l’Estatut sinó que n'ha modificat els termes d’un pacte polític i ha modificat unilateralment els límits del pacte autonòmic al marge de la voluntat popular i de les instàncies polítiques representatives del poble de Catalunya de manera que ha quedat clar que allò que vol una part significativa de la ciutadania no cap a la Constitució espanyola. Sempre hem defensat que Catalunya ha d’esdevenir un Estat independent en el marc de la Unió Europea, i entenem que estem davant d’una nova demostració que aquest és l’únic camí realista i viable per assolir la nostra plenitud nacional. Esquerra continuarà treballant, ara amb més força que mai, per convèncer una majoria de ciutadans de la necessitat i l’oportunitat d’assolir un estat propi per a Catalunya. Que ningú no ho dubti que, avui, després de l’estocada mortal a l’Estatut de Catalunya, hi ha més catalans i catalanes convençuts que aquest és l’únic camí.

Jesús Viñas, escollit Conseller Nacional

Jesús Viñas, vicepresident d’Esquerra Terrassa, va estar escollit com a nou Conseller Nacional d’Esquerra, en el decurs del Congrés Comarcal Extraordinari que va tenir lloc el passat divendres a Vacarisses. La única candidatura presentada, la d’en Viñas, va obtenir un ampli suport, amb només 10 vots en blanc, front als 69 favorables. Aquest Congrés va servir també per aprovar la llista de candidats de la comarca del Vallès Occidental que formaran part de la candidatura de Joan Puigcercós a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Els congressistes van avalar la candidatura de Marc Sanglas, amb 73 vots a favor i 5 en blanc, així com també la resta d’integrants de la llista, entre els que podem trobar, en tercer lloc, al Tinent d’Alcalde de la nostra ciutat, Isaac Albert.

Si us plau, per força

El deute total (públic i privat) de l'Estat espanyol és del 400% del PIB. Dit d'una altra manera, necessitaríem tota la producció de l'Estat de 4 anys sencers per pagar aquest deute. En economia, tot el que ha de passar, passa; i tot el que ha passat té el seu origen, sempre, uns anys abans. El deute privat (famílies, empreses, etc...), l'any 1996 era del 67% del PIB; l'any 2010 és del 230%. La “Espanya va bien, ... va muy bien” és l'inici de la patacada. Un Estat espanyol que fictíciament anava bé, amb un creixement basat en el deute, en el crèdit barat, ha resultat del tot insostenible. Els que ara intenten fer veure que van tenir una gestió econòmica immillorable (PP), han estat un dels principals culpables del que ara ens passa. Si a tot això li sumem una gestió desastrosa del Govern Zapatero i una situació difícil i molt complicada a nivell mundial tenim com a resultat la realitat que ens toca viure en aquests moments. Una realitat molt crua per a la majoria. I el futur...?, complicat!. He parlat moltes vegades de la crisi, una crisi sistèmica inevitable, que té la seva conseqüència en un model esgotat, que s'ha de canviar per un de basat en la productivitat, en l'eficiència energètica i l'eficàcia econòmica i no en la ineficiència sustentada en el crèdit barat. I això vol dir acceptar que tancaran més empreses, perquè potser no són viables, (que una reforma laboral tampoc les farà viables), amb un augment clar de l'atur. I estem prenent mesures inadequades que no aporten solucions reals als problemes, sota l'amenaça / advertència dels oportunistes disfressats d'estadistes de CiU, de que “si no fos per ells Espanya seria com Grècia”, quan les mesures aprovades són gairebé les mateixes. Dit d'una altra manera, ja som Grècia. Tenim un Estat hipotecat pels propers 10 o 15 anys. Baixada de salaris, futura pujada de tipus d'interès, disminució del consum i tancament de més empreses ens porten a un escenari gens agradable i molt preocupant en un futur proper.

Multitudinària concentració ciutadana a Terrassa contra de la sentència del Estatut

"La concentració sobiranista més gran en els últims trenta anys, jo no havia vist mai res igual". Així definia el portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament, Isaac Albert, la concentració ciutadana que va tenir lloc ahir al Raval de Montserrat per demostrar el rebuig a la retallada de l'Estatut. Prop de mig miler de terrassencs i terrassenques es van sumar a la crida de la plataforma Terrassa Decideix. El seu coordinador general, Àngel Casanovas, es va adreçar als assistents, exigint el dret de decidir del poble català i reclamant respecte a la seva voluntat expressada democràticament. També va fer una crida massiva a mobilitzar-se i a participar a la gran manifestació del dia 10 a Barcelona. Nombroses entitats i partits polítics van participar en la concentració. Especialment nombrosa ha estat la participació d’Esquerra i les JERC. A part dels dirigents locals d’ambdues formacions i de militants i simpatitzants, també s’hi va veure al candidat comarcal a les properes eleccions del Parlament, Marc Sanglas, la presidenta del Vallès Occidental, Gloria Ullés i l’alcalde de Rellinars, Francesc Sales, entre d’altres. Una pancarta de les JERC, rebutjant la sentència, va presidir una marxa pels carrers del centre, per retornar davant de l’Ajuntament, on es va dissoldre la concentració.