Terrassa

Totes les notícies

Jesús Viñas, escollit Conseller Nacional

Jesús Viñas, vicepresident d’Esquerra Terrassa, va estar escollit com a nou Conseller Nacional d’Esquerra, en el decurs del Congrés Comarcal Extraordinari que va tenir lloc el passat divendres a Vacarisses. La única candidatura presentada, la d’en Viñas, va obtenir un ampli suport, amb només 10 vots en blanc, front als 69 favorables. Aquest Congrés va servir també per aprovar la llista de candidats de la comarca del Vallès Occidental que formaran part de la candidatura de Joan Puigcercós a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Els congressistes van avalar la candidatura de Marc Sanglas, amb 73 vots a favor i 5 en blanc, així com també la resta d’integrants de la llista, entre els que podem trobar, en tercer lloc, al Tinent d’Alcalde de la nostra ciutat, Isaac Albert.

Si us plau, per força

El deute total (públic i privat) de l'Estat espanyol és del 400% del PIB. Dit d'una altra manera, necessitaríem tota la producció de l'Estat de 4 anys sencers per pagar aquest deute. En economia, tot el que ha de passar, passa; i tot el que ha passat té el seu origen, sempre, uns anys abans. El deute privat (famílies, empreses, etc...), l'any 1996 era del 67% del PIB; l'any 2010 és del 230%. La “Espanya va bien, ... va muy bien” és l'inici de la patacada. Un Estat espanyol que fictíciament anava bé, amb un creixement basat en el deute, en el crèdit barat, ha resultat del tot insostenible. Els que ara intenten fer veure que van tenir una gestió econòmica immillorable (PP), han estat un dels principals culpables del que ara ens passa. Si a tot això li sumem una gestió desastrosa del Govern Zapatero i una situació difícil i molt complicada a nivell mundial tenim com a resultat la realitat que ens toca viure en aquests moments. Una realitat molt crua per a la majoria. I el futur...?, complicat!. He parlat moltes vegades de la crisi, una crisi sistèmica inevitable, que té la seva conseqüència en un model esgotat, que s'ha de canviar per un de basat en la productivitat, en l'eficiència energètica i l'eficàcia econòmica i no en la ineficiència sustentada en el crèdit barat. I això vol dir acceptar que tancaran més empreses, perquè potser no són viables, (que una reforma laboral tampoc les farà viables), amb un augment clar de l'atur. I estem prenent mesures inadequades que no aporten solucions reals als problemes, sota l'amenaça / advertència dels oportunistes disfressats d'estadistes de CiU, de que “si no fos per ells Espanya seria com Grècia”, quan les mesures aprovades són gairebé les mateixes. Dit d'una altra manera, ja som Grècia. Tenim un Estat hipotecat pels propers 10 o 15 anys. Baixada de salaris, futura pujada de tipus d'interès, disminució del consum i tancament de més empreses ens porten a un escenari gens agradable i molt preocupant en un futur proper.

Multitudinària concentració ciutadana a Terrassa contra de la sentència del Estatut

"La concentració sobiranista més gran en els últims trenta anys, jo no havia vist mai res igual". Així definia el portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament, Isaac Albert, la concentració ciutadana que va tenir lloc ahir al Raval de Montserrat per demostrar el rebuig a la retallada de l'Estatut. Prop de mig miler de terrassencs i terrassenques es van sumar a la crida de la plataforma Terrassa Decideix. El seu coordinador general, Àngel Casanovas, es va adreçar als assistents, exigint el dret de decidir del poble català i reclamant respecte a la seva voluntat expressada democràticament. També va fer una crida massiva a mobilitzar-se i a participar a la gran manifestació del dia 10 a Barcelona. Nombroses entitats i partits polítics van participar en la concentració. Especialment nombrosa ha estat la participació d’Esquerra i les JERC. A part dels dirigents locals d’ambdues formacions i de militants i simpatitzants, també s’hi va veure al candidat comarcal a les properes eleccions del Parlament, Marc Sanglas, la presidenta del Vallès Occidental, Gloria Ullés i l’alcalde de Rellinars, Francesc Sales, entre d’altres. Una pancarta de les JERC, rebutjant la sentència, va presidir una marxa pels carrers del centre, per retornar davant de l’Ajuntament, on es va dissoldre la concentració.