Terrassa

Notícia

El tinent d’alcalde Isaac Albert ha signat avui l’acord amb la Generalitat

  • Foto del director territorial d'Acció Social i Ciutadania amb els representants dels ajuntaments, entre ells, Isaac Albert

El tinent d’alcalde d’Acció Social i Drets Civils, Isaac Albert, ha signat avui la renovació del contracte programa entre el Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Terrassa, que fixa i preveu la responsabilitat en la implementació i prestació de serveis per a la ciutadania de cara l’any 2010, i estableix un increment de les partides que la Generalitat destinarà a Terrassa, especialment als Serveis Socials Bàsics. L’acte de signatura ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal del Maresme, a Mataró, i ha comptat amb la presència de la regidora de Serveis Socials, Mariví Orta.

Aquesta és la segona renovació del contracte programa des de la primera signatura de l’acord, l’any 2008, que marcava el full de ruta implementat des de la Generalitat per descentralitzar la prestació de serveis socials i de benestar cap als municipis, per tal de convertir-los en més efectius i propers a la ciutadania. Uns eixos estratègics amb les actuacions previstes, així com uns mecanismes d’avaluació i finançament efectius i eficaços per a una bona gestió dels programes és caracteritzen els objectius d’aquest contracte programa.

El Departament d’Acció Social i Ciutadania ha previst incrementar en poc més d’un milió d’euros la quantitat assignada a Terrassa. Els Serveis Socials Bàsics han aglutinat gran part d’aquest increment, augmentant totes les partides, amb especial atenció als ajuts d’urgència social i als professionals destinats a aquests serveis (treballadores socials i educadors socials).

Els programes d’inclusió social i els equips d’atenció a la infància i a l’adolescència són altres partides que s’han incrementat per aquest any 2010, així com el programa de suport a les famílies en situació de vulnerabilitat que s’afegeix a les partides dels anys anteriors. El contracte-programa fixa i preveu la responsabilitat en la implementació i prestació de serveis per a la ciutadania. Anteriorment aquesta cooperació es realitzava mitjançant convocatòries de subvencions, resoltes habitualment, com a convenis de col·laboració.