Terrassa

Notícia

ERC-MES crida a la responsabilitat per un canvi polític a Terrassa


Isaac Albert: “Per nosaltres aquesta és l’oportunitat de les oportunitats. Perquè esperar al 2019 si ja podem començar ara?”
 
“Amb el PSC no hi ha canvi... la ciutat no pot perdre 18 mesos més”
 
El grup municipal d’ERC-MES ha realitzat una roda de premsa per marcar posicionament davant les converses i negociacions que s’estan mantenint aquests dies per l’elecció d’un nou alcalde per Terrassa. El portaveu, Isaac Albert, ha fet una crida a la responsabilitat i la generositat als grups que poden facilitar aquest canvi per aprofitar l’oprtunitat de començar a possibilitar el canvi i començar a construïr un projecte de futur per la ciutat. Aquest ha estat el contingut de la seva intervenció:
 
 
Després de les reunions mantingudes amb el PSC, TeC, PDeCAT i CUP constatem:
 
1.- Que hi ha una majoria alternativa a la ciutat de Terrassa sòlida contrària a l’aplicació del 155, i a favor de la llibertat dels presos polítics.
 
2.- Que hi ha una majoria alternativa de forces del canvi, disposades a treballar per generar un nou projecte polític a Terrassa que acabi amb vicis històrics, clientelismes i formes de fer política antics i allunyats dels valors actuals de la política i de la societat terrassenca.
 
No ho diem nosaltres només, el comunicat de comiat de Jordi Ballart ho deixa clar. El PSC només no és un soci fiable pel que fa al moment nacional que viu el país... tampoc ho és a nivell local.
 
Coincidim plenament amb les declaracions fetes per Terrassa en Comú on afirmaven que a dia d’avui el PSC a Terrassa és un partit en desintegració, incapacitat per governar. Un partit que governa des de fa 38 anys i que ha generat unes dinàmiques mol perjudicials per a la ciutat. Un partit que no està al servei de la ciutadania... Paraules textuals de Xavi Matilla.
 
Per entendre’ns... Amb el PSC no hi ha canvi (no ho diem nosaltres, reitero, ho diu el mateix Xavi Matilla i el fins fa poc alcalde de Terrassa)
 
Amb el PSC podem guanyar temps, llençar la pilota endavant, però la ciutat no pot perdre 18 mesos més. Fins i tot respecte a la feina feta, a la bona feina feta per nosaltres (ERC-MES, però també CUP i TeC) d’oposició constructiva durant aquests darrers dos anys.
 
La legislatura no ha acabat. Hi ha molta feina a fer. Venen els mesos més trascendentals del mandat.
 
Això no va de canviar un alcalde per un altre. El canvi no és “surt tu que m’hi poso jo”, és crear una proposta política nova que resituï la ciutat tan des de l’àmbit local com des del nacional.
 
El canvi no és fàcil. Ho sabem. El canvi a la ciutat no es fa des de la comoditat. Sabem que el pacte que proposem no és còmode, però pensem que és el moment. Demanem responsabilitat i generositat.
 
Des d’ERC-MES estem disposats a tot... Som i serem facilitadors del canvi. Per nosaltres no serà. No dimitirem mai de fer possible el canvi. Ho vam fer el 2015, ho fem al 2017 i ho farem al 2019.
 
No estem en la campanya electoral del 21D, estem decidint el futur de la ciutat. En realitat estem parlant de cap on va aquesta ciutat, estem posant els fonaments, obrint la porta del que ha de ser aquesta ciutat després de les eleccions municipals del 2019.
 
És més, per nosaltres aquesta és l’oportunitat de les oportunitats. Perquè esperar al 2019 si ja podem començar ara?