Terrassa

Totes les opinions

Carles Caballero. Regidor i president d'ERC Terrassa

La fi del feudalisme, una aspiració moderna i de ciutat

aigua, Terrassa

Molt s'ha parlat ja, i molt es parlarà encara, del final de la concessió per al suministrament de l'aigua a Terrassa. Aquesta concessió va ser adjudicada a l'empresa privada Mina l'any 1941 per un període de 75 anys. No és objecte d'aquest article tractar sobre les condicions en que l'administració pública de l'any 1941 concedia concessions de serveis públics. Més que revisionisme històric, el que cal és construïr present i futur.

Isaac Albert i Agut - Candidat a l'Alcaldia per ERC de Terrassa

Parlem dels pressupostos de Catalunya...

Pressupostos 2014 de Catalunya

... i del vot favorable d’ERC. Ho faig amb tranquil·litat, sense por, sense apriorismes, sense prejudicis i acceptant les crítiques, les ideològiques, les sentimentals, les interessades, així com també la manca de propostes i alternatives viables que no sigui, és clar, sumar amb el PSC, PP i C’s per fer caure el Govern Mas i bastir un “nou futur” amb ells. Per parlar-ne, no podem oblidar el moment polític, econòmic i social que vivim, ni les complicacions de quadrar uns números allunyats, la majoria de vegades, de les necessitats reals de la gent.

Isaac Albert i Agut

UN PROJECTE RADICALMENT DEMOCRÀTIC

Referèndum 09/11/2014: Sí i Sí.

Dijous dia 12 de desembre hem viscut un moment històric per al país i, evidentment, també per a Terrassa. Tenim data i pregunta. El 9 de novembre de 2014 els catalans tenim la cita que la Història ens deu i som convocats a votar la independència.   L'acord no era fàcil i cal reconèixer l'esforç de tots els partits signants (CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP). És un gran acord, fruit de la unitat i del moment polític i social que vivim.

Carles Codina Verdaguer - Conseller nacional d’ERC pel Vallès Occidental, membre de la sectorial de política internacional i de l’executiva local d’ERC-Terrassa

JOSEP MARIA TERRICABRAS, EL MILLOR CANDIDAT PER LES EUROPEES

Josep Maria Terricabras

Aquest darrer dissabte la secretària general d’ERC, l’advocada i diputada Marta Rovira, va presentar el candidat dels republicans per a les eleccions europees en el transcurs del Consell Nacional que vam celebrar a la seu del partit al carrer Calàbria. La direcció havia informat poca estona abans a l’Executiva Nacional que Josep-Maria Terricabras seria qui representaria Esquerra Republicana en la primera de les conteses electorals que s’esdevindran en breu, les eleccions europees del maig del 2014.

Carles Caballero - President d'ERC-Terrassa

La República que volem, la ciutat que volem

Al començar a escriure aquestes línies fa tot just una setmana i escaig que les companyes i companys d’ERC de Terrassa em van atorgar la responsabilitat de representar-los com a president i alhora van escollir l’alcalde que volem per Terrassa a partir del 2015. No hi ha dubte que els noms i les persones importen, però més important que aquests noms i aquestes persones és el que bonament volen o podran fer al capdavant d’una o altra responsabilitat, jo mateix inclòs.

Isaac Albert i Agut

SMART?!

Si vols demostrar al món que estàs a la moda has de parlar d’Smart Cities (Ciutats intel·ligents). Si vols demostrar al món que ets un Alcalde “guai del paraguai” has de tenir, almenys, tres projectes Smart a la teva ciutat... És evident que, en les últimes dècades, les ciutats han tingut un paper fonamental en el desenvolupament socioeconòmic al concentrar-se població i activitat econòmica als nuclis urbans.

Isaac Albert i Agut

Cinisme...

El Cínic, deixant de banda la definició més filosòfica, és la persona que actua amb desvergonyiment, sense ocultar-se ni sentir vergonya. Em sap greu, però després de llegir l’article del Sr. Rull al Diari de Terrassa, defensant el contrari del que defensava fa 4 dies en relació al peatge de Les Fonts, és el primer que vaig pensar. Justificar la recuperació del peatge com una decisió indispensable per la situació financera de la Generalitat, això si, per culpa de l’anterior Govern, després d’haver eliminat l’impost de successions és simplement cinisme.

Isaac Albert i Agut

Implacables amb els febles, porucs amb els poderosos

No es pot generalitzar el possible frau d'una minoria amb la necessitat imperiosa d'una majoria.

Fa uns mesos, CiU, amb el suport entusiasta del PP, suprimia l'Impost de Successions per als més acabalats. El 6% de la població catalana, les rendes més altes, es veien així afavorides tot i un context de retallades generalitzades i restriccions creixents. Fins i tot CiU, a través del conseller d'Economia, va amagar amb rebaixar el tipus impositiu a les rendes més altes, adduint que aquesta era una mesura que havia d'incentivar l'economia.

Màrius Massallé i Bainad

Terrassa es mou massa?

Un vehícle elèctric a Terrassa

Terrassa és una ciutat compacta i complexa, i volem que ho continui sent. El nostre planejament urbanístic preveu seguir creixent, si cal, cap endins de la ciutat, aprofitant la transformació dels antics vapors en àrees de desenvolupament urbà que combinin els usos residencials, comercials, recreatius, d’equipaments (cívics, educatius,...). També volem que els nous barris que es puguin desenvolupar mantinguin aquest caràcter de ciutat compacta i de diversitat d’usos.