Tiana

Notícia

Discurs Jordi Gost al Ple de constitució

Excel•lentíssima Alcaldessa, Benvolguts Regidors i Regidores electes, conciutadans i conciutadanes:
Per segona vegada tinc l’honor de ser anomenat Regidor d’aquest ajuntament en representació dels electors de Tiana que han confiat en el projecte d’esquerra per Tiana. Aquest cop, però, és una mica diferent a l’anterior. En aquesta ocasió el meu grup ha obtingut uns bons resultats que s’han traduït en l’obtenció d’un segon regidor, el company i amic Ricard Fabra que compartirà amb mi aquesta nova etapa.
Vull aprofitar la ocasió per compartir aquest honor amb totes les persones que, des de la secció local d’esquerra, han contribuït de forma desinteressada i sovint anònima, a assolir aquest èxit que avui celebrem: Xus i família, Eva, Gemma, Judith, Miquels (els 3), Ferran, Meritxell, Marta, Joan, Mª de Gàdor. També vull agrair a tots aquells i aquelles que, sense formar part de la secció local ens han ajudat durant tota la campanya sense rebre res a canvi: amics tots.
Val a dir que el nostre col•lectiu està format per persones que han estat sempre disposades a treballar per construir un poble millor des de les idees del republicanisme nacional català i d’esquerres. Durant la campanya he tingut la gran sort de poder comptar amb la col•laboració dels meus companys Eva i Ricard que m’han brindat el seu suport incondicional en tot moment. També vull fer especial esment del nostre President, en Miquel Navarro, que porta molts anys (he intentat comptar-los però no me’n surto) treballant pel poble i pel projecte d’esquerra, inicialment des de la primera línia com a regidor, tant a govern com a l’oposició, per després passar a actuar com el pal de paller de la nostra secció local:
Gràcies Miquel i Joana (que se que has patit sovint en silenci), per tots aquests anys d’esforç i dedicació a la nostra causa, avui és un dia per gaudir dels resultats d’aquesta feina, sens dubte, ben feta.
També vull parlar avui dels nostres electors, de tots aquells que, malgrat el nostre partit no es troba en un dels seus millors moments, han confiat en el nostre projecte. La lectura que fem dels resultats dels comicis municipals a Tiana des d’esquerra és ben clara per nosaltres:
Els tianencs i tianenques volen que els diferents grups polítics ens posem més d’acord i consensuem tot allò que és important per la nostra vila. S’ha parlat del tarannà i del clima polític dels darrers anys, dels quals jo personalment també n’he estat partícip i creiem que el desig de molts és un canvi.
Un canvi no només de govern sinó de maneres de fer i governar. Nosaltres ho hem volgut explicar durant tota la campanya electoral: Volem estendre la mà a tots els grups i als ciutadans per escoltar a tothom i incorporar totes aquelles aportacions i diferents sensibilitats que puguin ajudar a fer un poble millor i contribuir d’aquesta manera a una societat democràtica més justa i socialment equilibrada. Durant tot el procés per negociar el nou govern la voluntat ferma d’esquerra ha estat intentar un govern que, al marge de l’aritmètica, inclogués el màxim de l’espectre polític de la vila perquè creiem que els ciutadans així ens ho demanaven.
No ha estat possible per diverses raons que ja tindrem temps per explicar i valorar amb detall. Però vull manifestar que esquerra a Tiana té un projecte per al nostre poble i creu fermament que pot contribuir a governar des de la nostra sensibilitat política i incorporant d’altres que realment vulguin construir. No tanquem la porta a ningú, la nostra porta restarà sempre oberta per a tots aquells que vulguin consensuar, acordar, pactar, escoltar, parlar...
De totes les formes d’energia que coneixem i que ens mouen cap al futur, n’hi ha una que amb tota certesa és inesgotable: la imaginació. També n’hi ha una altra: l’amor, amor per la família, els amics, els veïns, el poble.
Els infants tenen una capacitat il•limitada per imaginar; són capaços de veure, sentir i creure en allò que als adults sovint ens costa. Per això cal, sovint, recuperar aquesta capacitat per adonar-nos que si som capaços d’imaginar les coses som capaços de fer-les.
Ara estem preparats per continuar treballant des del Govern, comptant amb tothom (partits, associacions, entitats, ciutadania...) i fent-ho des d’un punt de partida comú: imaginant i estimant Tiana, perquè no hi ha millor proposta que aquella que sorgeix del cor.
Gràcies Tiana.