Tona

Totes les notícies

Acte de presentació del llibre Tornarem a véncer d'Oriol Junqueras i Marta Rovira

El proper dissabte 19/09/2020 a les 12:30  a la Plaça Major de Tona, tindrà lloc l'acte de presentació  del llibre  Tornarem a véncer escrit per els dos màxims dirigents d'ERC, Oriol Junqueras i Marta Rovira, l'un des de la presó de Lledoners i l'altra des de l'Exili de Ginebra, concreten en aquest llibre l'estratègia per a aconseguir la independència. Presentaran l'acte Judit Sardà Tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de Tona i Mirella Cortés Diputada. 

Diada Nacional de Catalunya 2020

Una altra diada Nacional de Catalunya, aquest any una mica diferent, però també especial.  Moltes gràcies a totes les tonenques i els tonencs per seguir dempeus i mobilitzats, lluitant per aconseguir crear un futur millor per la terra que estimem!

Diana Riba en la trobada virtual

Trobada virtual amb Diana Riba i Isaac Peraire

Aquesta tarda des d'ERC Tona en col•laboració amb ERC Osona hem fet una trobada virtual amb la Diana Riba i l’Isaac Peraire. Entre altres temes, hem parlat de l’actualitat europea davant la sacsejada de la COVID-19 i de la retallada de competències per part de l’Estat i que caldrà recuperar. #SavançaPerLEsquerra #TonaRepublicana #connectemnos​

Carta de la Secció Local d'ERC a Dolors Bassa i Carme Forcadell

Benvolgudes Carme i Dolors,   Des de la secció local ERC Tona us escrivim aquesta carta amb una única intenció, traspassar els murs de la presó per uns moments i apropar-nos a vosaltres perquè sentiu que no esteu ni estareu mai soles.   No sabem si coneixeu Tona, per això us diem que és un poble del Sud d’Osona més que bonic, ple d’història i tradicions. El llibre Tona. Mil cent anys d’història, del doctor Antoni Pladevall és una valuosa obra on s’explica la nostra història local.   El ric teixit d’entitats del poble s’ha encarregat de conservar les nostres tradicions i transmetre-les de generació en generació. Així, per exemple, a l’Aplec de la Rosa a Lurdes i al Castell que se celebra cada any durant la 2ª pasqua hi trobem àvies, avis, netes i nets ballant el ball de gitanes. El mateix passa al Pessebre Vivent, que durant totes les festes nadalenques es representa a la falda del turó del Castell de Tona. Per altra banda, al 2018, vam celebrar els 40 anys d’una de les fites històriques més recordades, la proclamació el 1978, com a Ciutat Pubilla de la Sardana.   Les arrels de Tona també estan relacionades amb la pagesia (més d’una desena de masos ens n’expliquen la història) i amb la indústria (la tèxtil, la de la fusta i del moble, com les cadires, la d’embotits, la de components i sistemes hidràulics). Tona també està molt relacionat amb l’estiueig. A finals del segle XIX, gràcies al descobriment d’aigües sulfuroses considerades medicinals, Tona es convertí en un destí per a moltes persones que buscaven la millora als seus problemes de salut, fos quina fos la seva condició econòmica.   A Tona també hi podem trobar un jaciment arqueològic-museu anomenat el Camp de les Lloses, un dels primers assentaments romans a Catalunya.   Doncs bé, Tona és tot això i molt més. I tot això que som, una identitat personal i nacional, la vivim com una mena de reivindicació permanent a causa de la repressió que l’Estat Espanyol exerceix sobre el poble català en tots els sentits, sobretot el últims temps.

Contra les violències masclistes propostes feministes

El passat 22 de novembre la sociòloga i professora de la Universitat de Girona Cristina Sanchez Miret va fer una xerrada a la sala de plens de l'Ajuntament de Tona a l'entorn de les violències masclistes. En un to distès i amb el seu habitual sentit de l'humor va anar desgranant aquelles situacions de la vida quotidina, a la feina, a la família,  que constitueixen greuges envers les dones i que sovint passen inadvertits. Les seves explicacions varen fer amenes les dades que podreu veure en el document adjunt.

Anna Alabern, nova presidenta de la Secció Local d'ERC Tona

Tal com marquen els estatus d'Esquerra Republicana, aquest passat divendres 25 d'octubre, s'ha celebrat l'assemblea ordinària del partit a Tona per escollir la nova executiva local.  Encapçalada per Anna Alabern, aquest són els membres que en formaran part:  Presidència i Organització: Anna Alabern i Trabal (primera de l'esquerra) Secretari de Finances: Marc Crous i Carrilero Secretària de Comunicació: Olga Marmol i Homs Secretària de Política Municipal: Núria Siso i Vila Secretària de la dona:  Núria Carbonès i Paredes Portaveu del Grup Municipal: Judit Sardà i Cabero Representant del Jovent Republica:  Nil Nogué i Ges Sardà, que deixa la Secció Local en molt bones mans, ha valorat molt positivament la feina feta durant els darrers 4 anys,  cedeix pas a Anna Alabern que planteja l'esforç, una bona representació i fer créixer Esquerra Tona com els tres objectius principals de la nova executiva.  "Seguirem treballant de valent per sumar encara més, representant els valors republicans de partit i portant el nom d'Esquerra ben amunt", ha destacat.  Alabern també ha volgut dedicar unes paraules pels presos polítics, les preses polítiques i els exiliats i exiliades "per les quals seguirem lluitant fins a tenir-les a casa".

"S'avança per l'esquerra" lema de la presentació de la llista d'ERC a les municipals de Tona

“S’avança per l’esquerra”, aquest ha estat el lema de l'acte de presentació de la candidatura d' ERC Tona, el passat divendres 5 d’abril, amb una Sala d’Actes plena a vessar. La presentació del projecte de la corporació republicana d’Esquerra va comptar amb la presència de Mirella Cortés, portaveu del Senat d’Esquerra Republicana de Catalunya i ex-alcaldessa de Sallent, qui va apuntar la política municipal com “la que més il·lusiona”; i Pau Morales, portaveu del Jovent Republicà, que va destacar la importància d’encabir el jovent a la política municipal per teixir una xarxa sòlida i transversal. Judit Sardà, cap de llista, que es va definir com a “treballadora de naixement, sindicalista per decisió, catalana independentista i feminista per convicció” , va fer menció a la importància a la igualtat en el partit Republicà i en la pròpia candidatura, en la que el 50% són dones; destacant la sororitat entre les dones d’Esquerra d’Osona “que m’han donat molta força i seguretat per fer el pas”. Amb un equip que defineix com a “treballador, incansable i il·lusionat” va definir els dos puntals bàsics sobre els que es desenvolupa el projecte d’ERC Tona: la sostenibilitat i el manteniment de la vida, de manera que “tot el que fem, ho hem de fer per viure millor i donar resposta a les necessitats de la pròpia vida”. Per Sardà, “cal obrir portes i finestres, deixar corre l’aire, fer-ne entrar de nou i fer les coses millor” i va animar a tothom a participar “perquè estic convençuda que hi ha molt bones idees en aquesta sala i les hem de deixar sortir per fer-les realitat”. Mostrant-se una Judit propera i sincera en presentar la seva vida i la seva professió, va fer un incís especial a la importància de la cultura i de mantenir i recolzar els projectes i iniciatives populars, així com a la necessitat de crear espais per afavorir les relacions intergeneracionals al municipi. Durant l’acte, la resta dels membres de la  candidatura, varen anar presentant els principals eixos del projecte d’ERC Tona que és un projecte " viu i està obert a encabir-hi propostes”, dins de diferents àrees: comunicació i transparència, esports, desenvolupament econòmic, sostenibilitat-pagesia-urbanisme i habitatge, serveis socials i joventut, hisenda, cultura, educació i igualtat.