Tordera

Totes les notícies

Punt informatiu pel Mercat de Sant Pere - juny 2012

Per fi el mercat de Sant Pere serà una realitat!

Una de les peticions històriques dels veïns de Sant Pere era la posada en marxa d’un mercat de marxants al veïnat, reclam que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) vam acollir i que hem treballat amb constància perquè sigui una realitat, tot i els obstacles que hi ha hagut. Des d’ERC hem apostat des dels inicis de la proposta pel mercat, preocupant-nos per fer les coses bé i treballant-hi primer des de la regidoria de Promoció de la Vila i, posteriorment, des de l’oposició, pressionant al govern actual de CiU perquè engegui un projecte que es podria haver engegat fa més d’un any, i que era simple voluntat de fer-ho. I tenim pressa. Si volem avançar i canviar el rumb de la situació econòmica, les accions a favor del comerç i el benestar dels torderencs i torderenques han de ser ràpides i enèrgiques, dins del marc d’una política activa. El mercat de Sant Pere serà els dijous al matí (de 8.30 a 13.30h, a partir del proper 6 de setembre) i no només donarà vida als carrers Emili Vendrell i Passatge Jardí (carrers on hi haurà les parades), sinó a tota la zona. Serà un impuls important per a la reactivació de l’economia del barri, a més de facilitar als veïns la compra de productes d’alimentació i roba, sobretot. Per altra banda, la situació del mercat és estratègica: a part de proporcionar servei als habitants del barri, també té l’objectiu concret de donar cobertura als 1000 torderencs que diàriament porten els nens i nenes a l’escola de la Roureda i, també, als 3000 torderencs més que viuen a Agora Parc, Tordera Parc, Niàgara Parc i Terra Brava. Esquerra Republicana treballem pels mercats locals i, en general, pel comerç de proximitat. Creiem que aquest tipus de comerç té més garanties de seguretat alimentària que les que poden proporcionar moltes grans superfícies, ja que és més fàcil saber l’origen dels productes que es compren. Finalment, deixem palès que continuem treballant per Tordera i per la reactivació econòmica des de baix, és a dir, la reactivació econòmica amb unes bases sòlides que garanteixin la persistència de les accions, i que les conseqüències d’aquestes accions ens aportin un major benestar individual i col•lectiu.

Calçotada Popular a Tordera

El proper diumenge dia 11 de març, juntament amb les JERC Tordera, reclamarem la independència pel nostre país amb un acte ben nostrat i festiu: una calçotada al parc de la Sardana. Per 10€ es podrà gaudir de calçots, botifarres, postres, salsa pels calçots, aigua, pa i vi.   La calçotada, que començarà a les 2 de la tarda, comptarà amb els parlaments d’en Marcel Montes, l’actual portaveu de la secció local; en Jordi Romaguera, regidor per ERC i les JERC a l’Ajuntament de Tordera i en Gerard Gómez, el portaveu de les JERC d’àmbit nacional.   Si et vols assegurar no quedar-te sense calçots, recorda reservar els tiquets que necessitis a correu electrònic tordera@jerc.cat.   I si no ets de Tordera, recorda que durant tot el matí hi haurà mercat municipal: aprofita-ho i vine a passar el matí al poble!

Esquerra i les JERC de Tordera en contra de les retallades en educació i sanitat

Esquerra i les JERC Tordera hem volgut fer incís en buscar alternatives a les retallades en Sanitat i Educació que el govern convergent està aplicant. Des de Tordera apostem per un estat del benestar sòlid i, malgrat que sabem que en temps de crisi cal ser més curós encara amb les finances públiques, creiem que no es pot fer pagar els mals del sistema als baluards més dèbils de la societat. Per denunciar les retallades indiscriminades del govern, hem penjat cartells en contra les retallades davant del CAP i la bibloteca/institut de Tordera. Més informació a la web d'Esquerra Nacional: http://www.esquerra.cat/retallemeldeficit/index.html

Esquerra votarà en blanc en el ple d'investidura

Demà dissabte a les 12 del migdia es celebrarà el Ple de constitució de l'Ajuntament de Tordera, tal i com marca la llei. En aquest ple, els nous regidors del consistori prendran possessió dels seus escons i escolliran el batlle de l'ajuntament.  Els regidors republicans, Xavier Pla i Jordi Romaguera, han fet públic que votaran en blanc a l'elecció del nou alcalde. Segons Xavier Pla, "Nosaltres entenem que els torderencs i torderenques han donat la majoria a CiU, és per tant que entenem que són ells els legitimitats per governar Tordera, però com que no coïncidim en el seu projecte hem decidit votar en blanc". Així mateix, els regidors que integraran en grup municipal d'Esquerra, Xavier Pla i Jordi Romaguera ja han avançat que, en el moment legal de manifestar l'adhesió al rei i a la constitució espanyola, ho faran amb la fòrmula de la promesa "per imperatiu legal", remarcant precisament el caràcter obligatori de tal manifestació, però manifestant el rebuig a la monarquia i el text legal suprem espanyols.

Esquerra defensa la zona de vianants del centre vila i en lamenta el retard en la seva aplicació

L’impuls de la zona de vianants del centre vila ha estat una de les grans àrees de treball d’Esquerra el mandat actual i serà una condició sine qua non per a qualsevol acord de govern. “Després de vint anys de paràlisi, Esquerra hem fet realitat la zona de vianants. I ara o estem disposats a veure com es fa marxa enrere”. Amb aquestes paraules, el candidat d’Esquerra a l’Alcaldia de Tordera, Xavier Pla, fixa la posició de la candidatura republicana sobre la zona de vianants del centre vila.. Esquerra defensa aquest projecte al costat dels comerciants i dels veïns que volen veure un centre del poble més segur i atractiu. La candidatura d’Esquerra serà aquest dijous al matí a la plaça de Rabert per explicar als veïns la proposta de la zona de vianants, i alhora repartirà un butlletí específic que resumeix la posició republicana sobre aquesta qüestió.

Esquerra reivindica el mercat de Sant Pere

“Reivindiquem el mercat de Sant Pere. Serà molt positiu pel veïnat i, per tant, serà bo per Tordera”. Amb aquestes paraules, el candidat d’Esquerra a l’Alcaldia de Tordera, Xavier Pla, resumeix la posició de la candidatura “Especialistes en Tordera” sobre la creació del noumercat del veïnat de Sant Pere. El mercat de Sant Pere és una reivindicació històrica dels veïns del barri, que després d’anysignorada, ha estat recollida per l’Ajuntament gràcies a la feina feta per Esquerra. Afirma Xavier Pla que “altres no volien el mercat al barri. Nosaltres ens hi hem compromès i hem estirat el projecte fins avui. Ara toca fer-lo realitat, i només Esquerra hi estem plenament decidits”. La candidatura d’Esquerra serà aquest dimarts a la tarda al Passatge Jardí del veïnat de Sant Pere per explicar als veïns la proposta del mercat, i alhora repartirà un butlletí específic queresumeix la posició republicana sobre aquesta qüestió.

La campanya "Especialistes en Tordera" organitza un vermut a la plaça de la sardana

Aquest dissabte al matí (des de les 11 fins les 2), la candidatura d'Esquerra serà fent un vermut a la Plaça de la Sardana. Amb aquest acte, la candidatura "Especialistes en Tordera" vol continuar amb la fórmula de trobar-se amb al ciutadania a peu de carrer i compartir projectes, idees i suggeriments. El candidat d'Esquerra, Xavier Pla, ha expressat la voluntat de continuar parlant ambla gent, dient que "estem molt contents de la resposta de la ciutadania. La nostra presència a la Fira i ara en carrers i places ens està servint per poder explicar de tu a tu les nostres propostes". Pla ha afegit "no volíem fer els clàssics mítings on tots sabem que no venen els militants. Volíem parlar amb la gent, i ho estem aconseguint". El vermut a la Plaça de la Sardana té també la finalitat de reivindicar la feina feta per l'acord de Govern municipal. A tocar de la plaça hi discórrer el passeig fluvial que Esquerra va incloure en l'acord de Govern, i que ha estat una realitat. "Estem satisfets de la bona feina feta. La reivindiquem i expliquem tot allò que farem si tenim la seva confiança", explica el candidat republicà.

Esquerra farà una campanya de proximitat i de contacte ciutadà, sota el lema “Especialistes en Tordera”

La candidatura d’Esquerra a Tordera, que encapçala en Xavier Pla, ja té la campanya a puntper arrencar. Sota l’eslògan “Especialistes en Tordera”, la campanya d’Esquerra dedicarà els màxims esforços a matenir un contacte molt proper amb la ciutadania. Esquerra realitzarà una vintena de parades, en tots els dies de la campanya, en espais públics de Tordera per aconseguir mantenir un contacte molt proper amb la ciutadania. Xavier Pla considera que “no té sentit gastar molts diners i bombardejar la ciutadania amb propaganda. Nosaltres volem parlar de tu a tu amb la gent, volem fer una campanya apeu de carrer”. Els diferents espais on s’ubicaran les parades serviran també de pretext per a poder explicarles diferents propostes programàtiques de la candidatura en cadascuna de les àrees del govern municipal. Esquerra, a més, compaginarà aquesta presència constant al carrer amb el repartiment a totes les cases de Tordera d’un butlletí amb un recull de les principals propostes programàtiques; iamb la celebració d’un nombre elevat de trobades ciutadanes amb aquelles persones que s’han mostrat interessades en el projecte d’Esquerra. La campanya d’Esquerra es complementa amb una forta presència a Internet, encapçalada pel web del candidat (www.xavierpla.cat). Aquest web es complementa amb una pàgina al Facebook (enllaç) i el hashtag de Twitter #especialistesentordera.