Tordera

Totes les notícies

La candidatura d'Esquerra

Esquerra presenta una candidatura jove i renovada amb l'objectiu d'ampliar representació i trencar la majoria absoluta

La candidatura que encapçala en Xavier Pla en aquestes eleccions municipals s'ha fixat com a objectiu ampliar la representació i trencar la majoria absoluta de CiU. La llista republicana manté un perfil jove i renova la seva capçalera amb la incorporació, acompanyant al candidat, de Jordi Romaguera, Joan Costas, Teresa Pera, Isabel González i Jordi Tresserras. El conjunt de la llista d'Esquerra és el següent:  1.Xavier Pla i Bancells   2.Jordi Romaguera i Restudis  3.Joan Costas Pascual  4.Teresa Pera Hospital  5.Isabel Gonzalez Mira  6.Jordi Tresserras Romaguera  7.Josep-Oriol Romaguera Restudis  8.Joaquim Marques Sagrera  9.Marina Restudis Gironès 10.Marina Agell Viñolas 11.Ernest Anguera Puigvert 12.Josep Maresma Surós 13.Gemma Anguera Viladot 14.Marta Sebastián Serra 15.Joan Perez Grau 16.Marta Erena Sebastián 17.Josep Garcia Morató Suplent: 1.Bernat Costas Castilla

La candidatura d'Esquerra es presenta a la Fira Mercat del Ram

La candidatura d'Esquerra, amb en Xavier Pla al capdavant, ha estat present amb un estand a la Fira Mercat del Ram. Els membres de la llista han aprofitat el certamen per parlar amb tota la gent de Tordera que s'ha apropat a visitar el recinte firal i han intercanviat opinions sobre les propostes electorals republicanes. El diumenge al migdia, la gent d'Esquerra va comptar amb la visita de l'Anna Simó, portaveu del partit al Parlament de Catalunya, que va visitar els diferents estands del recinte i va encoratjar la candidatura en la recta final dels comicis del 22 de maig.

RCat

Sumem un nou suport, ampliem la xarxa

La candidatura d'Esquerra a Tordera ha estat treballant per tal d’ampliar la nostra xarxa local. Fruit d’aquest esforç ha estat possible poder disposar del suport de Reagrupament per les properes eleccions del 22 de maig. Això ha estat factible gràcies a la coincidència programàtica, especialment en l’objectiu d’aconseguir la independència del nostre país, tal com ja vàrem demostrar ambdues organitzacions en la participació en la consulta independentista Tordera Decideix del 25 d’abril de 2010. Per tant, seguim treballant en força i sumant persones per Tordera!

Bernat Costas presenta el projecte per crear un mercat al Veïnat de Sant Pere

Aquesta tarda, el regidor de Promoció de la Vila, Bernat Costas, ha presentat a la Comissió Informativa de l'Ajuntament de Tordera la proposta de reglament que regularà el funcionament del nou mercat de marxants del veïnat de Sant Pere. Aquest mercat, que es celebrarà els dijous al matí, donarà servei a unes 3.000 persones i permetrà impulsar l'economia del veïnat. El mercat començarà a funcionar el mes de setembre, un cop resolts tots els tràmits legals. El mercat de marxants de Sant Pere es situarà als carrers Emili Vendrell i Passatge Jardí, a l'entorn del parc; i això permetrà que funcioni molt proper a la majoria de comerços del barri, així com evitar grans tallades de trànsit cada setmana. La posada en funcionament del mercat de marxants al veïnat de Sant Pere és un compromís assolit pel regidor d'Esquerra després de la petició dels veïns de Sant Pere i de comprovar els beneficis que produirà en l'economia del veïnat i la capacitat de l'Ajuntament de gestionar-lo sense produir dèficit.

II Calçotada Independentista

Les JERC organitzen la segona calçotada independentista de Tordera

Les JERC de Tordera organitzen aquest dissabte 5 de març al migdia la II Calçotada Independentista al Parc de la Sardana. En l'acte hi intervindran el portaveu de les JERC de Tordera, Marcel Montes, el primer candidat de les JERC a llista municipal d'Esquerra, Jordi Romaguera, i el cap de llista republicà, Xavier Pla. L'àpat consta d'un menú de 7 euros amb calçots, butifarra, beguda, pa i postres, i els tiquets es poden reservar amb prèviament a tordera@jerc.cat

Xavier Pla

Xavier Pla encapçalarà la candidatura d’Esquerra a Tordera

La secció local d’Esquerra a Tordera ha designat Xavier Pla i Bancells com a cap de llista per a les propers eleccions municipals. En Xavier Pla té 39 anys i és enginyer industrial. Està casat i té una filla.Milita a Esquerra Republicana de Catalunya des dels 21 anys i ha exercit diversos càrrecs orgànics i institucionals. Actualment és el president de la Secció Local d’Esquerra Tordera. En Xavier Pla assumeix el repte de liderar Esquerra a Tordera, encapçalant un projecte de renovació que ha farà créixer la presència independentista al ple municipal i reforçarà el vessant social en l’acció política municipal. “Tordera està esgotant un cicle” afirma en Xavier Pla, que explica que “els propers cinc anys volem portar Esquerra Tordera a bastir un projecte col·lectiu de transformació social de Tordera: volem ser el motor del nou Tordera”. Amb la presentació d’en Xavier Pla, Esquerra inicia la recta final per construir un projecte que es guanyarà la confiança de moltíssimes persones que volen veure com Tordera millora i progressa, que trenca amb les maneres de fer de sempre, però que treballa amb seny, responsabilitat i sense estridències. Xavier Pla relleva a Bernat Costas com cap de llista d’Esquerra a Tordera que va encapçalar la llista d’ERC els any 2003 i 2007.

modificacions inditex

Esquerra recolza la inversió d'Inditex a Tordera

El gegant de la moda Inditex vol ampliar les seves instal·lacions a Tordera per donar cabuda a un gran magatzem logístic de 100.000 metres quadrats per assumir la distribució de totes les seves marques en les vendes des d'Internet. La modificació urbanística permetrà reestructurar el sòl industrial i comercial que ocupava Fibracolor, i possibilitarà la creació del nou magatzem, les sitges intel·ligents, la unió de dos dels edificis existents del grup i la redefinició de l'espai comercial entre l'antiga Fibracolor i la N-II. Esquerra donarem suport a la modificació de planejament proposada. És una actuació de responsabilitat que suposarà la possibilitat d'acollir una inversió de llarga durada que generarà un nombre gens menyspreable de llocs de treball.

Pere Aragonès presenta la proposta de PL de dació

El Ple de l'Ajuntament de Tordera aprova per unanimitat una moció d’Esquerra que demana modificar les lleis espanyoles que regulen l’execució hipotecària per a les famílies amb dificultats econòmiques

Esquerra de Tordera va aconseguir que el Ple de l’Ajuntament aprovés ahir una moció en la qual es proposa que el Congrés de Diputats espanyol aprovi la dació en el pagament de les hipoteques i l’eliminació de les clàusules de sòl.  La primera de les mesures regula la dació en el pagament de les hipoteques. Actualment quan no es pot fer front al pagament de la hipoteca s’embarga l’habitatge, però continua pendent el deute. La proposta d’Esquerra és que amb el lliurament de l’habitatge als bancs i caixes quedi saldat tot el deute. El text va ser assumit per tots els grups torderencs, tot i que els govern català i espanyol hi mostren reserves. El Govern de la Generalitat de Catalunya (CiU) i el govern espanyol (PSOE) argumenten en contra d'aquesta mesura, permetent que les entitats financeres continuin imposant les regles del joc del mercat immobiliari. Aquest mateixa qüestió s'ha de debatre al Parlament de Catalunya, a instàncies del diputat maresmenc Pere Aragonès, que va presentar aquesta proposta per ser debatuda al Congrés com a proposició de llei.

Trobada d'Esquerra i les JERC de Tordera per fer el tret de sortida per les municipals

L'any 2011 comença políticament per la militància republicana de Tordera fent el tret de sortida per les eleccions municipals del 22 de maig. Aquesta tarda, les seccions locals d'Esquerra i les JERC de Tordera treballen per definir quines seran les línies mestres de la proposta electoral per les properes eleccions municipals. L'experiència de govern d'aquest mandat i la il·lusió per un projecte ambiciós per Tordera ambiciós són les bases sobre les que els republicans torderencs estem construint la nostra proposta. Alhora, la trobada serveix també per passar revista als projectes municipals en curs i a l'actualitat política municipal.