Tordera

Totes les notícies

La feina d’Esquerra Maresme dóna fruits. L’acord de mobilitat i reducció dels peatges a la comarca és el que nosaltres proposàvem

Esquerra és qui ho ha aconseguit. S’ha de dir així de clar perquè no hi ha volta de full. Durant molts anys els homes i les dones d’ERC són els qui han encapçalat el discurs de la mobilitat a la nostra comarca. Ara fa dos anys, tornàvem a donar força al nostre posicionament respecte de la mobilitat a la nostra comarca i iniciàvem aleshores una campanya comunicativa sota el títol “Per un nou model de mobilitat al Maresme”. Quan les altres formacions polítiques parlaven únicament de construir calçades laterals a l'autopista com a solució als problemes de mobilitat, des d'Esquerra vam proposar que la mobilitat s'havia d'afrontar de manera global, parlant del transport públic ferroviari i per carretera, de bonificacions als peatges i de com havien de ser les noves infraestructures viàries si calien. El primer èxit aconseguit per Esquerra va ser que la resta de formacions polítiques assumissin el nostre posicionament, i que el debat sobre aquesta qüestió s'hagi produït sota els paràmetres que nosaltres vam fixar. Després de llargues negociacions amb la resta de formacions polítiques en l'àmbit de la Comissió de Mobilitat del Consell Comarcal del Maresme i amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat HEM ACONSEGUIT TANCAR UN ACORD QUE RECULL EL QUE NOSALTRES PROPOSÀVEM. 1-) MILLORES EN LA MOBILITAT: L’acord parla d'inversions i actuacions en matèria de transport ferroviari a curt, mig i llarg termini, de transport públic per carretera amb l'objectiu de millorar-ne la seva xarxa a tota la comarca, s'ha elaborat un estudi complert sobre la mobilitat i sobre les diferents alternatives i escenaris de futur, i s'ha aconseguit que haguem passat d'un plantejament inamovible per part de l'administració de l'Estat i de la Generalitat de calçades laterals a la C-32 ràpides pensades com a infraestructura de pas, a una via que ha de relligar tots els municipis del baix Maresme i millorar-ne la connexió i els moviments dels seus ciutadans.

En agraïment al comportament ciutadà

La secció local d'Esquerra de Tordera volem agrair a la ciutadania de Tordera el seu exemplar comportament en els moment més complicats provocats per la nevada. Tordera ha estat un dels municipis més afectats pel temporal de neu i, encara avui, algunes zones del nostre poble (Mas Mora i Sant Daniel) es troben sense electricitat. Tots els serveis públics han estat treballant intensament per poder fer front a les conseqüències del temporal, especialment per poder obrir passos per tal que algunes urbanitzacions del municipi deixessin d'estar aïllades. Tot i les dificultats, i la situació caòtica en les carreteres d'accés al nostre poble, la ciutadania de Tordera ha mantingut una conducta exemplar, i volem fer-nos-en ressò. Moltes gràcies a tothom.