Tordera

Notícia

El ple es celebrarà el proper dijous, 25 d'octubre.

VotaIndependència
VotaIndependència
El proper dijous, 25 d'octubre, des d'ERC presentarem una moció al ple de l'Ajuntament perquè Tordera es declari "Territori Català Lliure". Els municipis i comarques de Catalunya adherits a aquesta moció són aquells en els quals regeixen de manera provisional la legislació i els reglaments d'abast espanyol, a l'espera que el Govern i Parlament de Catalunya dictin les noves lleis catalanes. Amb aquestes lleis s'assolirà la sobirania nacional de Catalunya, convertint-la en un Estat.

Des d'ERC creiem que hem de presentar aquesta moció al ple per diversos motius: primerament, perquè en la consulta popular per la independència celebrada al nostre municipi, el "Sí" a favor de la independència va tenir una àmplia majoria (96% dels vots); en segon lloc, perquè el 27 d'octubre de 2011 el ple de l'Ajuntament de Tordera es va adherir a l'Associació de Municipis per la Independència; i finalment, perquè amb el moviment social i polític del passat 11 de setembre els ciutadans de Catalunya vam dir amb veu molt alta, clara i pacífica, que JA N'HI HA PROU! i que no volem viure regits per unes decisions imposades que impedeixen el nostre creixement social, econòmic i cultural com a persones i com a país.

Per tant, l'objectiu de la moció és que l'Ajuntament de Tordera, oficialment, insti al Parlament de Catalunya a iniciar la secessió de l'estat espanyol i el camí cap a la independència de Catalunya per poder ser el proper Estat d'Europa.