Tordera

Notícia

Tordera es declara Territori Català Lliure!

Municipis declarats Territori Català Lliure (30/10/2012)
Municipis declarats Territori Català Lliure (30/10/2012)
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i les JERC a Tordera vam presentar el passat dijous 25 d'octubre una moció al ple ordinari del municipi per tal que Tordera es declarés Territori Català Lliure. La moció es va aprovar gràcies als vots favorables d’ERC, CiU i una regidora del PSC. El PP hi ha votar en contra, en el mateix sentit que dos regidors socialistes. Un regidor del PSC es va abstenir.
Amb Tordera, actualment ja són més de 150 municipis que s'han declarat 'Territori català lliure'.

En Jordi Romaguera, regidor d'ERC i les JERC, justificà el per què de la presentació de la moció en aquest moment. Primerament, degut a l'àmplia majoria (96% dels vots) que va obtenir el "Sí"  a la consulta popular per la independència celebrada a Tordera l’abril de 2010; en segon lloc, perquè el 27 d'octubre de 2011 el ple de l'Ajuntament de Tordera es va adherir a l'Associació de Municipis per la Independència; i finalment, degut al moviment social i polític del passat 11 de setembre, on una gran majoria dels ciutadans de Catalunya van mostrar el seu suport a un estat català dins d’Europa.

Amb aquesta moció, s'acordà instar el Parlament de Catalunya a iniciar el procés de secessió de l’estat espanyol i fixar una estratègia per a la construcció de l’estat propi i la proclamació de la independència nacional en el marc de la Unió Europea. Per altra banda, s'emplaçà el Govern Municipal, com a mostra del suport de l’Ajuntament de Tordera al procés d’independència de la nació catalana, a instal•lar fins la proclamació de l’estat català una estelada en una zona pública (encara per determinar) de Tordera.

Visca Tordera! Visca la llibertat!