Tordera

Notícia

Esquerra Republicana de Catalunya – Gent de Tordera liderarem l’oposició a l’Ajuntament de Tordera

ERC + Gent de Tordera
ERC GdT

L’assemblea d’Esquerra Republicana – Gent de Tordera hem decidit liderar l’oposició amb esperit de diàleg i acord, però amb la voluntat ferma de seguir plantejant una alternativa per Tordera en un futur ben proper. Per altra banda, garantirem que els vots d’ERC – GdT sempre sumaran amb qui calgui per garantir una majoria independentista al Ple de Tordera, essent els més crítics amb les formes de concebre l’organització del consistori local i les formes de fer ràncies i antiquades.

Durant aquestes dues setmanes, ERC – GdT hem mantingut intenses negociacions amb tots els grups polítics excepte amb el Partit Popular.

Per una banda, hem negociat fins a últims detalls amb els grups de SOM i el PSC amb l’objectiu de conformar un govern sòlid que permetés tirar endavant un programa electoral amb el qual ens havíem compromès. No hem arribat a acords consistents per fer encaixar les formes de treballar i la visió que tenim cada opció política de l’Ajuntament de Tordera. A l’hora de formalitzar els acords ha estat impossible poder-los tancar. Ha mancat cohesió entre els tres grups polítics.

Per altra banda, hem estat negociant amb l’equip de Convergència i Unió i no hem pogut fer efectiu el canvi que va demanar una gran part de Tordera el passat 24 de maig. Tot i haver perdut la majoria absoluta, CiU no ha acceptat la nostra proposta que implicava menys quota de poder, menys dedicacions exclusives i  reducció de salaris dels càrrecs electes. Volem fer públic, també, que no hem rebut cap contraoferta per part de CiU.

En conclusió, treballarem per la independència de Catalunya amb els partits sobiranistes del poble, alhora que combatrem al màxim les polítiques de manca de participació, transparència, sous desmesurats i excés de dedicacions exclusives.