Tordera

Notícia

Un nou compromís del pacte govern es compleix: estem recuperant el poble pels vianants

aparcament, centre vila, obres, peatonalització
Aparcament centre vila
La zona de vianants del centre urbà deTordera és ja gairebé una realitat. Les obres de pavimentació dels aparcamentsdel centre vila estan en la seva fase final i aquests ja són plenament utilitzables. I lafeina d'instal·lació de pilones, acordar la reglamentació d'ús i repartiment detargetes està en marxa.
Aquest projecte és un dels principals motius pels quals vam fer l'acord de govern amb CiU, i serà, després de moltsanys de retard, una realitat. Les regidories de Promoció de la Vila i de ParticipacióCiutadana ja tenen a punt un esborrany de reglament que, aquests dies, es discutirà iacordarà amb veïns i comerciants afectats.La zona de vianants alliberarà de trànsit rodat els carrers estrets del centre ipermetrà convertir l'espai en un lloc de passeig durant l'horari comercial. Elspropers passos seran acordar els horaris de funcionament i, especialment, regular el funcionament del sistema d'accessos.
Cal acordar quantes targetes d'accés espodran tenir per habitatge o local comercial, si seran per propietaris ollogaters o tots dos, com hi accediran els vehicles de serveis i d'emergència, i els proveïdors de les botigues, etc.Amb aquesta actuació es resoldrà una demanda històrica de molts veïns, i s'aconseguirà un centre vila més segur i atractiu comercialment que servirà, també, per lluitar contra la desertització comercial que està patint els darrersanys.Aquesta mesura és un primer pas d'un projecte molt més ampli i ambiciós, que podrà ser una realitat quan es completi la ronda de circumval·lació deTordera. En aquell moment, es podrà descarregar el Camí Ral del trànsit depassada que ara obligatòriament ha de circular pel centre de Tordera, i es podràendegar una ampliació de voreres i un conjunt d'obres d'amabilització delscarrers que l'envolten per convertir-lo en el gran eix comercial de Tordera.La zona de vianants del casc antic i la creació de l'eix comercial al llarg delCamí Ral és un projecte que ve d'antic.
Però només ha entrat en les prioritatsmunicipals amb Esquerra al govern. Aquesta és una de les grans raons deser del pacte de govern actual: recuperar el nucli urbà per les persones.