Tordera

Notícia

La feina d’Esquerra Maresme dóna fruits. L’acord de mobilitat i reducció dels peatges a la comarca és el que nosaltres proposàvem

Esquerra és qui ho ha aconseguit. S’ha de dir així de clar perquè no hi ha volta de full. Durant molts anys els homes i les dones d’ERC són els qui han encapçalat el discurs de la mobilitat a la nostra comarca. Ara fa dos anys, tornàvem a donar força al nostre posicionament respecte de la mobilitat a la nostra comarca i iniciàvem aleshores una campanya comunicativa sota el títol “Per un nou model de mobilitat al Maresme”. Quan les altres formacions polítiques parlaven únicament de construir calçades laterals a l'autopista com a solució als problemes de mobilitat, des d'Esquerra vam proposar que la mobilitat s'havia d'afrontar de manera global, parlant del transport públic ferroviari i per carretera, de bonificacions als peatges i de com havien de ser les noves infraestructures viàries si calien. El primer èxit aconseguit per Esquerra va ser que la resta de formacions polítiques assumissin el nostre posicionament, i que el debat sobre aquesta qüestió s'hagi produït sota els paràmetres que nosaltres vam fixar.

Després de llargues negociacions amb la resta de formacions polítiques en l'àmbit de la Comissió de Mobilitat del Consell Comarcal del Maresme i amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat HEM ACONSEGUIT TANCAR UN ACORD QUE RECULL EL QUE NOSALTRES PROPOSÀVEM.

1-) MILLORES EN LA MOBILITAT: L’acord parla d'inversions i actuacions en matèria de transport ferroviari a curt, mig i llarg termini, de transport públic per carretera amb l'objectiu de millorar-ne la seva xarxa a tota la comarca, s'ha elaborat un estudi complert sobre la mobilitat i sobre les diferents alternatives i escenaris de futur, i s'ha aconseguit que haguem passat d'un plantejament inamovible per part de l'administració de l'Estat i de la Generalitat de calçades laterals a la C-32 ràpides pensades com a infraestructura de pas, a una via que ha de relligar tots els municipis del baix Maresme i millorar-ne la connexió i els moviments dels seus ciutadans.

2-) ELS PEATGES: El darrer punt era la consecució de bonificacions en els peatges per als veïns i veïnes del Maresme, en aquest cas s'ha aconseguit que ja el segon semestre d'enguany s'implanti un sistema de bonificacions que permetran fins a un 65% d'estalvi per als usuaris habituals de les barreres de Vilassar de Dalt, tant el troncal com la sortida, sota els criteris del 25% per recurrència de més de 16 viatges al mes en dies laborables, el 20% per a vehicles amb tres o més ocupants i el 20% per vehicles ecològics. Aquests descomptes arribaran fins al 85% abans de dos anys: 25% per recurrència de 16 viatges i 35% per a 24 viatges (35% o 25% recurrència+25% alta ocupació+25% ecològics) i en el moment que es comenci a construir la nova via per recurrència de 24 viatges es podrà arribar al 100% (50% o 25% recurrència+25% alta ocupació+25% ecològics) i tots els trànsits intracomarcals en aquestes barreres seran gratuïts sempre que compleixin algun dels requisits. També s'ha aconseguit que el peatge de Santa Susanna no es vegi incrementat en el 30% del seu import per als moviments amb origen o destí en la sortida de Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera.


NO N’HI HA PROU

Malgrat haver assolit tot això, ERC continua treballant des del govern de la Generalitat per tal d'aconseguir un nou model de peatges per a Catalunya per implementar en tots els peatges del Maresme.

Aquest dimarts dia 16 el Consell d’Alcaldes i al Ple del Consell Comarcal del Maresme ha donat aprovat a aquest acord. El president d’Esquerra Maresme, Andreu Francisco, ha dit: “Cal felicitar-nos doncs, per haver afrontat una problemàtica endèmica de la nostra comarca de manera global i haver conduït un procés que millorarà la qualitat de vida dels maresmencs i maresmenques.”