Tordera

Notícia

Xavier Pla i Jordi Romaguera prometràn "per imperatiu legal" en la seva presa de possessió com a regidors de l'Ajuntament de Tordera

Demà dissabte a les 12 del migdia es celebrarà el Ple de constitució de l'Ajuntament de Tordera, tal i com marca la llei. En aquest ple, els nous regidors del consistori prendran possessió dels seus escons i escolliran el batlle de l'ajuntament. 

Els regidors republicans, Xavier Pla i Jordi Romaguera, han fet públic que votaran en blanc a l'elecció del nou alcalde. Segons Xavier Pla, "Nosaltres entenem que els torderencs i torderenques han donat la majoria a CiU, és per tant que entenem que són ells els legitimitats per governar Tordera, però com que no coïncidim en el seu projecte hem decidit votar en blanc".

Així mateix, els regidors que integraran en grup municipal d'Esquerra, Xavier Pla i Jordi Romaguera ja han avançat que, en el moment legal de manifestar l'adhesió al rei i a la constitució espanyola, ho faran amb la fòrmula de la promesa "per imperatiu legal", remarcant precisament el caràcter obligatori de tal manifestació, però manifestant el rebuig a la monarquia i el text legal suprem espanyols.