Torelló

Notícia

Es tracten temes com la tarifa integrada i les estacions, entre d'altres.

La reunió de dijous dels alcaldes, regidors, i presidents dels Consells Comarcals d'Osona i el Ripollès amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, per debatre sobre la línia 3 de Rodalies, de Barcelona a Puigcerdà, va ser "positiva" i "receptiva" segons l'alcalde de Torelló, Santi Vivet. La trobada amb Santi Vila va servir per posar sobre la taula la tarifa integrada, el projecte per desdoblar la via i la gestió de la màquina de venda de bitllets de l'estació per a poder pagar en efectiu. Des del consistori, també es va posar de manifest la manca de combois en la línia 3 de Rodalies, i es va exposar que aquesta qüestió era prioritària "pel desdoblament de la línia entre Vic i Ripoll", segons explica, Santi Vivet, alcalde del municipi.

Pel que fa la tarifa integrada, Santi Vila es va comprometre a plantejar un tipus de descompte al bitllet pels usuaris de la línia de Rodalies fins a Ripoll abans de Nadal i davant la insistència dels alcaldes en agilitzar la proposta d'integració tarifària a tot Catalunya, va anunciar que "possiblement" arribarà el 2014 o el 2015". Per Jordi Casals (ERC-JpT), és "necessari trobar una solució transitòria" en les tarifes, fins que no s'arribi a aplicar el nou model de la T-Mobilitat.

Una altra qüestió que es va debatre va ser el funcionament de la màquina automatitzada de venda de bitllets. Santi Vila es va mostrar "molt sorprès" que la màquina no permeti fer el pagament en efectiu, i va assegurar que traslladarà les esmenes de la reunió en una trobada amb el Ministeri de Foment.
Bloc de Jordi Casals: Ple d'ordenances i dos consellers, pels empresaris i el tren
Osona.com: Territori rebaixarà els bitllets dels usuaris habituals del tren
El 9 Nou: El Conseller Vila rep ajuntaments i consells comarcals d'Osona i el Ripollès per parlar del tren

(font: www.radioona.com)