Torelló

Notícia

S’aproven els reglaments dels Consells Municipals amb esmenes presentades per ERC-AM

ERC-AM de Torelló ha aconseguit que s’acceptin 2 esmenes presentades a la proposta de reglaments dels Consells Municipals de Benestar Social i Salut Pública i de Seguretat Ciutadana i Mobilitat.
En sobresurt la que diu que les propostes que surtin dels Consells Municipals s’hauran de vehicular obligatòriament per incloure-les a l’ordre del dia del Ple. ERC-AM valora que és un salt qualitatiu en la política participativa, dotant de poder per fer propostes que no hauran de passar el filtre del regidor de torn, més o menys sensible a la política participativa.
També s’ha acceptat la que diu que el Consell Municipal haurà de participar en activitats per promocionar la participació ciutadana i d’intercanvi d’experiències amb altres municipis, una esmena proposada en vistes de l’aprofundiment en tasques de promoció de la cultura participativa en la política.
Tot i això, han quedat rebutjades esmenes que anaven encaminades a buidar de contingut partidista els Consells, buscant més protagonisme de la ciutadania.
ERC-AM celebra poder votar favorablement als reglaments, després d’haver negociat amb l’equip de govern, perquè els Consells Municipals siguin la primera passa cap a una política participativa rica i ambiciosa, que és la que proposa ERC-AM.