Torelló

Notícia

ERC-JpT fa balanç de la feina feta

La Plaça Vella, escoltant els regidors d'ERC-JpT
La Plaça Vella, escoltant els regidors d'ERC-JpT
Els tres regidors d'ERC-JpT, Jordi Casals, Lluís Sabatés i Xevi Lozano, van passar comptes de la feina feta per part del grup municipal durant en aquest mandat, on desenvolupen el seu paper com a principal partit de l'oposició.
L'acte es va fer a la Plaça Vella i va ser en format conversa amb la participació de dues veïnes de Torelló, la Maria Camprubí i la Cristina Sala. També es va comptar amb la participació de la membre de la Mesa del Parlament, Anna Simó.
A l'inici de l'acte, Jordi Casals, portaveu dels republicans, va mostrar la voluntat de ser propositius i constructius, presentant mocions i propostes a les ordenances fiscals o al pressupost, que a vegades s'accepten, "com en els darrers pressupostos aprovats, on es van incorporar nou propostes d'ERC-JpT", i a vegades no. Però "no desistirem en fer propostes pel poble ni plantar cara quan creguem que es prenen decisions que no creiem correctes ni encertades", va reblar Casals.

Durant l'acte, es va parlar de l'oci nocturn, on Jordi Casals i Xevi Lozano van apostar pel diàleg i van anunciar que presentarien una proposta d'actuació que voldrien presentar a la Taula Nits Q, espai que per Lozano, el qui el va impulsar en el passat mandat, hauria de ser "l'idoni per tractar l'oci nocturn, amb tota la representació social i política que hi ha", però "l'alcalde no es creu aquest espai", va dir Lozano.
Per altra banda, Sabatés i Lozano van parlar de la relació de l'actual ajuntament amb les entitats. "A vegades sembla que fan nosa les entitats i les seves activitats", va dir Sabatés; i Lozano es va mostrar contrariat perquè l'alcalde ha atacat públicament a entitats del poble. Tant Cristina Sala com Maria Camprubí, van mostrar-se molt preocupades per la situació actual. Sala va mostrar la preocupació de la relació amb les entitats i l'ajuntament, perquè es pot acabar amb el dinamisme socials que caracteritza el nostre poble. Per part de Camprubí, que participa en diferents entitats, es va mostrar molt contrariada i també va demanar concretament per la possibilitat que es pugui dormir als caus dels escoltes. Xevi Lozano la va respondre dient que "en el passat mandat ja vam posar damunt de la taula com fer-ho possible, però l'alcalde s'hi va negar. Mentre hi hagi aquest alcalde, no es podrà dormir als caus".
La mobilitat i la deixades del poble també va centrar bona part de l'acte. Els tres regidors van posar damunt de la taula els cops que havien demanat posar solució, per exemple, al problema dels trastos vells que s'amunteguen al costat de contenidors o pel mal estat d'aquests. Casals també es va voler aturar en explicar l'episodi en què bona part de Torelló es va anar quedant a les fosques, ja que l'alcalde va deidir en el seu moment cancel.lar el contracte de manteniment de l'enllumenat públic, sense que entrés en vigència un de nou. "Que Torelló estigués a les fosques no va ser fruit de la mala sort, va ser a causa d'una decisió de l'alcalde".
També es va parlar d'Educació i de Comerç, on els anterors responsables de les màteries, Lluís Sabatés i Jordi Casals, respectivament van mostrar la manca de projecte estratègic per part de les dues regidories en aquest mandat.
Finalment, els regidors van mostrar la voluntat d'ERC-JpT de prosseguir el que queda de mandat amb el mateix tarannà propositiu i de defensar el propi model de poble i d'ajuntament, agradi o no agradi a l'actual govern municipal, i sent conscients que moltes de les propostes seran rebutjades. Concretament, Casals va voler cloure dient que en els propers dos anys de mandat haurem de treballar pel present del nostre municipi, però paral.lelament per construïr una proposta política que permeti un altre ajuntament millor del que lidera l'actual govern local".
Després de les intervencions dels regidors, Anna Simó va parlar del referèndum, aclarint dubtes que poguessin sorgir, i llançant un missatge clar: "donarem la veu a la gent".

Fotos de l'acte
Mots clau
: Casals Lozano Sabatés