Torelló

Notícia

ERC-JpT proposa cinc línies d'actuació en l'àmbit de l'oci nocturn i les festes populars

El Grup Municipal d'ERC-JpT, davant les decisions unilaterals i precipitades adoptades per l'equip de govern en l'àmbit de l'oci nocturn, que són una continuitat de diferents actuacions, també censurades per ERC-JpT, com ara l'atac a entitats que organitzen esdeveniments populars a Torelló, ha proposat al regidor de Joventut, que és el qui lidera política la Taula Nits Q (Espai de diàleg i treball amb participació de l'ajuntament, Generalitat, entitats i locals d'oci nocturn, per treballar per un oci nocturn i unes festes populars de qualitat), un seguit de propostes basades en fomentar el diàleg, el civisme i la formació per tal de trobar un punt de trobada entre l'oci nocturn i les festes populars i el descans dels veïns.
Per ERC-JpT, la Taula Nits Q, que es va crear en el passat mandat i va ser liderada pel regidor Xevi Lozano, llavors regidor de Joventut, és una bona eina i l'espai adient per treballar per un oci nocturn i unes festes populars de qualitat, però que demana lideratge polític i voluntat de diàleg i consens.
Les propostes, que la voluntat dels republicans és poder-les presentar a la Taula Nits Q, són les següents:
1er. ESPAI DE DIÀLEG: AJUNTAMENT, LOCALS I VEÏNS: Que l'alcalde i el seu govern faci un pas enrere en la decisió de restringir els horaris, i que s'estableixi un espai de diàleg entre ajuntament, locals/entitats i veïns de les zones afectades. Aquesta és una indicació explícita del Síndic de Greuges en el seu darrer informe sobre l'oci nocturn.
2on. RESPECTAR EL TEU BAR/LA TEVA FESTA, COMENÇA PER RESPECTAR ELS VEÏNS: Una campanya de llarg recorregut per tal de conscienciar als clients dels locals i als participants dels esdeveniments, que respectar la festa, primer de tot passa per respectar els veïns.
3er. PERSONAL I FORMACIÓ: Cal posar tots els elements necessaris, per part de l'ajuntament contractant, ja sigui directament o a través d'una entitat, persones que facin de gestors comunitaris en aquests espais d'oci, a més d'editar material i fer tallers en centres educatius i formacions en el personal dels locals i entitats organitzadores d'esdeveniments.
4rt. NO FER PAGAR JUSTOS PER PECADORS: Les actituds incíviques d'uns, no poden fer-se pagar a tots, l'espai públic és responsabilitat de l'ajuntament, no dels locals privats, l'ajuntament compta amb una Ordenança de Civisme que ha d'aplicar-se a qui no respecti el comú.
5è. S'HA DE POSAR EN VALOR L'OCI NOCTURN COM UN ESPAI DE RELACIÓ SOCIAL: Qualsevol iniciativa al respecte, ha de comptar indispensablement amb la creença de l'ajuntament, com a institució central del nostre poble, que l'oci nocturn i les festes populars no són un problema sinó un espai de desenvolupament humà i de relacions socials. Ocinocturn i festes populars no són borratxeres ni aldarulls, com algú ha semblat voler fer veure en algun moment, és relacions entre persones i, aquestes, si no ho troben a Torelló aniran a altres llocs (amb el fet d'haver de fer servir el cotxe). No cal oblidar que l'oci nocturn, forma part de l'entremat d'espais de socialització en base el dia a dia i l'oci, com pot ser el comerç de proximitat i la restauració. Quan es parla del perill d'esdevenir una població dormitori, és això, un poble on només hi anem a dormir i on la gent no s'interrelacioni.


(foto: www.el9nou.cat)
Mots clau
: Oci Nocturn