Torelló

Notícia

L'equip de govern tomba una proposta d'ERC-JpT per la reposició immediata dels contenidors malmesos

El Grup Municipal d'ERC-JpT va presentar en el Ple de Juliol una moció per tal que l'ajuntament fes una reposició immediats dels contenidors que estiguessin malmesos, la qual va ser rebutjada per l'equip de govern, en veu de David Forcada.
Aquesta moció, anava dirigida a donar resposta a una problemàtica que s’ha fet molt evident en el darrer mes, que és la manca d’agilitat i rapidesa en la reposició de contenidors malmesos, en aquest cas per haver estat cremats. Per l’època que estem, "tot fa imaginar que ha estat per incivisme, que han estat cremats no per accident, cosa que condemnem i celebrarem si es sanciona els autors", va dir Jordi Casals, portaveu d'ERC-JpT.
El republicà va argumentar que "si comptem que la recollida de contenidors és de sis dies a la setmana en els contenidors multiproducte i de rebuig, i de quatre dies a la setmana el d’orgànica, podem veure els problemes que comporta a la ciutadania, en un mes, a l'hora de llençar les deixalles i més, fer-ho de forma fraccionada". "Els ciutadans de Torelló paguen una taxa de deixalles i tenen dret a tenir els contenidors en bon estat", va reblar Casals.  
Finalment, el portaveu republicà va afegir que "ja es pateix prou degradació de l’espai públic amb la concentració de trastos al costat de contenidors, com per a més afegir-hi contenidors cremats i malmesos que no es reposen".
L'equip de govern va fer referència a què ja havien transmès a l'empresa del Consell Comarcal d'Osona, que s'encarrega de la recollida de residus, per tal que es fes la substitució, però que han anat tard. És en aquest moment, que Casals va fer referència al document de la web de l'ajuntament del catàleg de serveis que fa referència al servei de la recollida de residus, on s'hi diu que "Des de l’Ajuntament també es vetlla pel manteniment i substitució dels contenidors". (www.ajtorello.cat/frontal/salt/recursossalt.php?codi=3331)
Forcada, va argumentar que hi votarien en contra perquè l'ajuntament ja està fent la reposició, Casals va enfatitzar que la moció reclamava "que és fes la reposició immediata, que aquesta immediatesa és el què el govern de Torelló no volia garantir".