Torelló

Notícia

El Ple de Torelló es posiciona a favor de fer efectiva la República Catalana i rebutja el 155

Llibertat Jordis
Llibertat Jordis
El Ple de Torelló va ratificar una moció de l'ACM i AMI a favor de fer efectiva la República Catalana i derebuig del 155, que s'havia aprovat la setmana passada en Junta de Gover. Tots els grups municipals, a excepció del PSC que s'hi va oposar, hi van votar a favor.
En la seva intervenció, Jordi Casals, portaveu d'ERC-JpT, va manifestar que "el 155 és un cop d'Estat del PP contra les institucions polítiques elegides democràtiques pels catalans, en un context de repressió que inclou presos polítics", també va afegir que estem en un escenari complexe després de la declaració de la República Catalana i va reclamar mantenir la unitat, a més que el món local continuï essent protagonista i "l'ajuntament de Torelló hem de tenir la voluntat de ser-ho".
En quan al posicionament del PSC, Casals s'hi va dirigir dient que "el PSC ha passat de cridar "libranos de Rajoy" a ser complices del 155 i de fer-se selfies amb Albiol".
Finalment, el portaveu republicà va demanar no oblidar els presos polítics, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i va reclamar a l'equip de govern que es facin accions perquè la ciutadania de Torelló no oblidi als Jordis. L'alcalde va acceptar i va dir que en parlaria amb els grups.
Mots clau
: Jordis República