Torelló

Notícia

Esquerra decebuda amb la negativa sociovergent a l'adhesió de Torelló al manifest de l'11 de setembre d'Omnium

bassas, franch, sociovergencia
Lluís Bassas (CiU) i Miquel Franch (PSC)
Òmnium Cultural va fer arribar una petició per tal que l'ajuntament s'adherís al manifest de l'11 de setembre que pren l'esperit de la manifestació del 10 de juliol. El grup municipal d'ERC-AM Torelló va mostrar la seva predisposició a que l'ajuntament s'adherís al manifest, a l'igual que també va fer ICV. L'equip de govern, en Junta Local, va desestimar l'adhesió amb una oposició clara del PSC i una manca de voluntat de CiU de desmarcar-se del seu soci de govern.
Des del grup independentista es lamenta que en l'equip de govern sociovergent prevalgui sempre el tacticisme i l'equilibri intern que els posicionament propis i legítims de cada grup, sobretot en el cas de CiU.
El portaveu d'Esquerra, Jordi Casals ha volgut mostrar la seva "decepció perquè l'ajuntament de Torelló no ha tornat a estar a l'alçada a nivell nacional, tal com va passar amb la consulta del 13D", però ara, a més, d'una manera agreujada pel fet que Omnium és una entitat significativa en el catalanisme i el manifest recull l'esperit d'una manifestació que tots els partits representats a Torelló s'hi van adherir obertament i proactivament.
El grup municipal republicà s'adherirà al manifest, malgrat no tenir la rellevància institucional de l'adhesió de l'ajuntament, que representa tot el poble de Torelló.
Per acabar, Jordi Casals ha fet una crida a la participació a la manifestació de l'11 de setembre que es farà a Torelló i en els actes institucionals per "mostrar l'adhesió ciutadana a la diada nacional de Catalunya en els dies tant importants que viu el país"