El Republicà del Ges 2.0
Torelló
20.06.2017 . Número 50
actualitat
Casals: "S'ha d'actuar perquè el camp del Montserratí no es converteixi en un pipi can"
En el torn de precs i preguntes del Ple de març, el portaveu d'ERC-JpT, Jordi Casals, va recordar a l'equip de govern que un dels acords en el darrer pressupost va ser el de fer una campanya al llarg del 2017 sobre els excrements de gossos, que suposés un salt qualitatiu respecte a les anteriors. El republicà va dir que encara no se'n sabia res d'aquesta campanya, però que esperava que s'hi estigués treballant. Assumint a possibilitat que s'hi estava treballant, Casals va reclamar a l'equip de govern que s'actués en zones que es van degradant últimament fruit dels amos incivics de gossos, com són alguns parcs infantils i el camp del Montserratí, que per decisió del govern local s'ha tret les tanques i amb elles les senyals d'ús de l'espai, entre elles les de restricció d'entrada de gossos.
Retards en les actuacions en el clavegueram per solucionar problemes d'inundacions
En el Ple del mes de març, Lluís Sabatés, regidor d'ERC-JpT, va demanar pel retard en l'actuació a la zona de Can Jaumira i del Castell, per tal de millorar el clavegueram, que han de donar solució als problemes d'inundacions al centre i a la zona de darrera l'estació de tren, quan hi ha episodis de pluges intenses. Sabatés va lamentar que "s'acosta la temporada de pluges torrencials i ens temem que aquestes actuacions arribaran tard".
Jordi Casals i Xevi Lozano amb una urna del procés
S'aprova una moció d'ERC-JpT de mesures sobre els habitatges desocupats

En el Ple de maig de l'ajuntament de Torelló, tots els grups municipals van recolzar una moció d'ERC-JpT perquè es detectin els habitatges desocupats a Torelló i perquè en les properes Ordenances Fiscals s'aprovin «mesures a l’abast de l’ajuntament per tal de fer aflorar els pisos desocupats i promocionant, prioritàriament, la incorporació d’aquests a la Borsa d’Habitatge de Torelló». Segons va dir el portaveu dels republicans, Jordi Casals, l'objectiu d'aquesta moció és que s'aprovés per tal que el Ple prengui el compromís de cara a l'aprovació de les ordenances fiscals, per la moció no compta amb mesures concretes, ja que aquestes s'hauran d'aprovar després del debat i negociacions en els propers mesos, fins que s'aprovin les ordenances.

Lluís Sabatés denúncia el silenci administratiu i la demora en la resposta de les instàncies de ciutadans de Torelló

El regidor d'ERC-JpT, Lluís Sabatés, va explicar en el darrer Ple de Torelló, que hi ha diferents veïns que li han fet arribar que tenen instàncies pendent de respondre per mes de tres mesos i algunes, fins i tot, de més de sis mesos. El regidor republicà va manifestar que cal complir terminis de resposta i que el silenci administratiu com a resposta és "una manca de respecte als ciutadans". En aquest sentit, Sabatés va reclamar als regidors que facin un seguiment de les instàncies i que s'assegurin que es responen en els terminis adients.

Lluís Sabatés, instàncies
El govern de Torelló no aplicarà la tarifació social en les escoles bressol, malgrat haver-se aprovat en els pressupostos
el regidor republicà Lluís Sabatés va demanar al regidor d'Ensenyament, Marc Fontserè (FEM), si s'aplicaria la tarifació social en la matrícula i la quota mensual de les escoles bressol municipals, després que s'hagués implementat en el servei de menjador. El regidor d'Ensenyament, malgrat valorar positivament la implmentació en el servei de menjador, va anunciar que no s'aplicaria al curs que ve la tarifació social en la matrícula de les escoles bressol.
Sabatés i Fontserècampanyes

Butelltí d'ERC Torelló
C/ Ges Avall, 5, 1er
08570 Torelló
T.