Torelló

Totes les notícies

Els tres regidors d'ERC-JpT, pel referèndum i pel Sí

Els motius dels regidors d'ERC-Junts per Torelló per anar a votar l'1 d'octubre

En el Ple de Torelló, tots els regidors del consistori van raonar sobre la participació en el referèndum de l'1 d'octubre. Els regidors republicans van exposar el següent: Jordi Casals: "Jo aniré a votar al referèndum de l'1 d'octubre pels principis de l'internacionalisme, la fraternitat i la justícia, perquè només des de la llibertat es pot ser internacionalista, fraternal i viure en justícia. Però cal advertir que quan construïm la República Catalana, tenir present que sense justícia social, no es pot ser lliure. A més vaig prendre el compromís amb la ciutadania en la meva promesa en la presa de possessió com a regidor de l'ajuntament prometent el següent:

La Plaça Vella, escoltant els regidors d'ERC-JpT

ERC-JpT fa balanç de la feina feta

Els tres regidors d'ERC-JpT, Jordi Casals, Lluís Sabatés i Xevi Lozano, van passar comptes de la feina feta per part del grup municipal durant en aquest mandat, on desenvolupen el seu paper com a principal partit de l'oposició. L'acte es va fer a la Plaça Vella i va ser en format conversa amb la participació de dues veïnes de Torelló, la Maria Camprubí i la Cristina Sala. També es va comptar amb la participació de la membre de la Mesa del Parlament, Anna Simó. A l'inici de l'acte, Jordi Casals, portaveu dels republicans, va mostrar la voluntat de ser propositius i constructius, presentant mocions i propostes a les ordenances fiscals o al pressupost, que a vegades s'accepten, "com en els darrers pressupostos aprovats, on es van incorporar nou propostes d'ERC-JpT", i a vegades no. Però "no desistirem en fer propostes pel poble ni plantar cara quan creguem que es prenen decisions que no creiem correctes ni encertades", va reblar Casals. Durant l'acte, es va parlar de l'oci nocturn, on Jordi Casals i Xevi Lozano van apostar pel diàleg i van anunciar que presentarien una proposta d'actuació que voldrien presentar a la Taula Nits Q, espai que per Lozano, el qui el va impulsar en el passat mandat, hauria de ser "l'idoni per tractar l'oci nocturn, amb tota la representació social i política que hi ha", però "l'alcalde no es creu aquest espai", va dir Lozano. Per altra banda, Sabatés i Lozano van parlar de la relació de l'actual ajuntament amb les entitats. "A vegades sembla que fan nosa les entitats i les seves activitats", va dir Sabatés; i Lozano es va mostrar contrariat perquè l'alcalde ha atacat públicament a entitats del poble. Tant Cristina Sala com Maria Camprubí, van mostrar-se molt preocupades per la situació actual. Sala va mostrar la preocupació de la relació amb les entitats i l'ajuntament, perquè es pot acabar amb el dinamisme socials que caracteritza el nostre poble. Per part de Camprubí, que participa en diferents entitats, es va mostrar molt contrariada i també va demanar concretament per la possibilitat que es pugui dormir als caus dels escoltes.

Lozano, Sabatés

Lluís Sabatés i Xevi Lozano seran els representants d'ERC-JpT al Consell Escolar Municipal

Els regidors Lluís Sabatés i Xevi Lozano van ser nomenats membres del Consells Escolar Municipal en representació d'ERC-JpT.  Sabatés va ser regidor d'Educació en el passat mandat i continua molt actiu en l'àmbit educatiu de Torelló, participant, per exemple, en la Xarxa de Debat Educatiu. Per la seva part, Xevi Lozano és mestre, té experiència en l'àmbit de l'Educació en el Lleure i va ser regidor de Joventut i Infància i responsable del Consistori Infantil durant el passat mandat. El Consell Municipal Escolar és l'òrgan de participació de l'àmbit educatiu del poble. 

regidors, sabatés, casals, lozano, torelló

ERC-JpT demana per la pudor de l'aigua i per l'apagada de llum al centre

El grup municipal d'ERC-JpT es va preocupar en el darrer Ple de maig per l'episodi de pudor a l'aigua a algunes zones de Torelló i pel tall d'electricitat al més passat al centre de Torelló que va durar fins a 7 hores. Xevi Lozano va ser qui va demanar pel tema de l'aigua, deixant clar que coneixien que el motiu era per una microalga (Geosmina) que apareix al riu quan està net i en èpoques com la primavera. La intervenció del regidor van anar encaminada a la previsió del que va succeïr, "el mateix que va passar a Orís quan va subministrar aigua de la potabilitzadora i prou", va recordar Lozano. En canvi a Masies de Voltregà no han tingut aquest problema perquè van barrejar d'un bon inici l'aigua de pou i el de la potabilitzadora. És per això que Xevi Lozano va demanar que s'hauria d'haver previst aquesta situació al decidir donar aigua només de la potabilitzadora i haver avisat que això passaria, i al no haver fet ni barrejat d'un inici l'aigua de pou i de la planta potabilitzadora ni haver avisat abans del que passaria, s'hauria hagut d'informar a la població un cop van sorgir les primeres queixes i demandes d'informació. L'alcalde va dir que s'havia informat per Twitter, per la web i per comunicat de premsa "què més podíem haver fet?", es va preguntar. Xevi Lozano li va respondre que una bustiada als veïns afectats. Per la seva banda, Jordi Casals va demanar sobre quines gestions havia fet l'ajuntament amb Endes arran de l'apagada al centre de Torelló. L'alcalde va manifestar que Endesa tenia un problema de no transperència i que se li reclamava un número real d'atenció als ajuntaments. Casals va dir que hauria calgut informar al llarg de ltall de llum des de l'ajuntament a la ciutadania, ni que fos per xarxes socials, tal com s'havia fet en el passat mandat en episodis com les inundacions i apagades de llum, i que a més de denucniar l'opacitat d'Endesa, "s'hauria d'informar als veíns, comerços i empreses de quin tipus d'accions poden emprendre vers Endesa pel perjudici de tantes hores sense llum".

Xevi Lozano mostra preocupació pel futur del Carnaval de Torelló

El regidor d'ERC-JpT, Xevi Lozano, va mostrar en el darrer Ple la preocupació del seu grup pel futur del Carnaval. "Ja estem a les portes de l'estiu i encara no tenim novetats sobre com s'encararà la propera edició del Carnval", va dir el regidor, recordant que només s'havia fet una reunió sobre Carnaval amb tots els grups i que no hi havia hagut cap tipus de retorn. L'alcalde va admetre que no han trobat encara a ningú que vulgui assumir el lideratge del Carnaval i que si hi haguessin novetats ja informaria a la resta de grups. Lozano va reiterar l'oferta de mà estesa per treballar conjuntament pel futur del Carnaval, tal com el grup municipal d'ERC-JpT ha reiterat en diverses ocasions, "una col.laboració que també pot servir per buscar algú que vulgui liderar el Carnaval", va emfatitzar el republicà.