Torelló

Totes les notícies

Els tres regidors d'ERC-JpT, pel referèndum i pel Sí

Els motius dels regidors d'ERC-Junts per Torelló per anar a votar l'1 d'octubre

En el Ple de Torelló, tots els regidors del consistori van raonar sobre la participació en el referèndum de l'1 d'octubre. Els regidors republicans van exposar el següent: Jordi Casals: "Jo aniré a votar al referèndum de l'1 d'octubre pels principis de l'internacionalisme, la fraternitat i la justícia, perquè només des de la llibertat es pot ser internacionalista, fraternal i viure en justícia. Però cal advertir que quan construïm la República Catalana, tenir present que sense justícia social, no es pot ser lliure. A més vaig prendre el compromís amb la ciutadania en la meva promesa en la presa de possessió com a regidor de l'ajuntament prometent el següent:

La Plaça Vella, escoltant els regidors d'ERC-JpT

ERC-JpT fa balanç de la feina feta

Els tres regidors d'ERC-JpT, Jordi Casals, Lluís Sabatés i Xevi Lozano, van passar comptes de la feina feta per part del grup municipal durant en aquest mandat, on desenvolupen el seu paper com a principal partit de l'oposició. L'acte es va fer a la Plaça Vella i va ser en format conversa amb la participació de dues veïnes de Torelló, la Maria Camprubí i la Cristina Sala. També es va comptar amb la participació de la membre de la Mesa del Parlament, Anna Simó. A l'inici de l'acte, Jordi Casals, portaveu dels republicans, va mostrar la voluntat de ser propositius i constructius, presentant mocions i propostes a les ordenances fiscals o al pressupost, que a vegades s'accepten, "com en els darrers pressupostos aprovats, on es van incorporar nou propostes d'ERC-JpT", i a vegades no. Però "no desistirem en fer propostes pel poble ni plantar cara quan creguem que es prenen decisions que no creiem correctes ni encertades", va reblar Casals. Durant l'acte, es va parlar de l'oci nocturn, on Jordi Casals i Xevi Lozano van apostar pel diàleg i van anunciar que presentarien una proposta d'actuació que voldrien presentar a la Taula Nits Q, espai que per Lozano, el qui el va impulsar en el passat mandat, hauria de ser "l'idoni per tractar l'oci nocturn, amb tota la representació social i política que hi ha", però "l'alcalde no es creu aquest espai", va dir Lozano. Per altra banda, Sabatés i Lozano van parlar de la relació de l'actual ajuntament amb les entitats. "A vegades sembla que fan nosa les entitats i les seves activitats", va dir Sabatés; i Lozano es va mostrar contrariat perquè l'alcalde ha atacat públicament a entitats del poble. Tant Cristina Sala com Maria Camprubí, van mostrar-se molt preocupades per la situació actual. Sala va mostrar la preocupació de la relació amb les entitats i l'ajuntament, perquè es pot acabar amb el dinamisme socials que caracteritza el nostre poble. Per part de Camprubí, que participa en diferents entitats, es va mostrar molt contrariada i també va demanar concretament per la possibilitat que es pugui dormir als caus dels escoltes.

Sabates, Fontsere

El govern de Torelló no aplicarà la tarifació social en les escoles bressol, malgrat haver-se aprovat en els pressupostos

En el Ple Municipal d'abril de Torelló, el regidor republicà Lluís Sabatés va demanar al regidor d'Ensenyament, Marc Fontserè (FEM), si s'aplicaria la tarifació social en la matrícula i la quota mensual de les escoles bressol municipals, després que s'hagués implementat en el servei de menjador. El regidor d'Ensenyament, malgrat valorar positivament la implmentació en el servei de menjador, va anunciar que no s'aplicaria al curs que ve la tarifació social en la matrícula de les escoles bressol. Seguidament, Sabatés va recordar que en el Ple dels pressupostos, es va aprovar que s'implementaria la tarifació social en la matrícula i quota de les escoles bressol enguany, en l'inici del curs 2017-18, tot lamentant la manca de respecte a aquest acord entre ERC-JpT, que és qui ho va proposar, i el govern de CiU-FEM que ho va acceptar, i que es va aprovar per Ple. Pel grup municipal d'ERC-JpT, és del tot insuficient l'aplicació de la tarifació social sols en el servei de menjador, ja que la primera frontera social és el cost en la matrícula i en la quota mensual. Propostes d'ERC-JpT al pressupost 2017 aprovades en el Ple (Foto: Twitter Setmanari Torelló)

LLuís Sabatés

Retards en les actuacions en el clavegueram per solucionar problemes d'inundacions

En el Ple del mes de març, Lluís Sabatés, regidor d'ERC-JpT, va demanar pel retard en l'actuació a la zona de Can Jaumira i del Castell, per tal de millorar el clavegueram, que han de donar solució als problemes d'inundacions al centre i a la zona de darrera l'estació de tren, quan hi ha episodis de pluges intenses. Sabatés va lamentar que "s'acosta la temporada de pluges torrencials i ens temem que aquestes actuacions arribaran tard". Fa més d'un any, al principi del manda, que Sabatés va demanar per aquestes actuacions i en aquell moment va proposar les obres de la canalització dels tubs de l'aigua de la potabilitzadora per començar actuar a la zona del Castell, cosa que el regidor Forcada (FEM) va rebutjar. Lluís Sabatés posa damunt de la taula actuacions de clavegueram a Can Jaumira, Av.Castell i Placeta Pujol Podeu veure la notícia que en va fer El 9 TV:  

Lozano, Sabatés

Lluís Sabatés i Xevi Lozano seran els representants d'ERC-JpT al Consell Escolar Municipal

Els regidors Lluís Sabatés i Xevi Lozano van ser nomenats membres del Consells Escolar Municipal en representació d'ERC-JpT.  Sabatés va ser regidor d'Educació en el passat mandat i continua molt actiu en l'àmbit educatiu de Torelló, participant, per exemple, en la Xarxa de Debat Educatiu. Per la seva part, Xevi Lozano és mestre, té experiència en l'àmbit de l'Educació en el Lleure i va ser regidor de Joventut i Infància i responsable del Consistori Infantil durant el passat mandat. El Consell Municipal Escolar és l'òrgan de participació de l'àmbit educatiu del poble. 

El Punt Diari informa del debat sobre la gestió de l'aigua a TorellóAvui

El diari El Punt Avui ha fet una notícia sobre el debat sobre la gestió de l'aigua de Torelló. En el marc de la notícia, Lluís Sabatés explica el punt de partida del grup municipal d'ERC-JpT així: “Volem ser pragmàtics i realistes en la decisió” Des d'ERC, Lluís Sabatés deixa molt clar que l'aigua és un bé públic, i més enllà de la gestió que se'n faci, “el control en el darrer moment sempre ha d'estar en mans de l'Ajuntament”. Pel que fa al tipus de gestió, explica que seran “pragmàtics i realistes” en la decisió: “Hem tingut responsabilitats en aquesta àrea i hi ha pros i contres en tots els sistemes. El que volem és un bon debat i que hi hagi acord perquè segurament és una decisió que afectarà Torelló més enllà d'aquest mandat.” Podeu llegir tota la notícia en aquest enllaç: Torelló inicia el debat de la gestió de l'aigua

Lluís Sabatés, d'ERC

ERC s'oposa, de nou, al sistema de subvenció a les AMPA

Lluís Sabatés, regidor d'ERC va tornar a fer palès l'oposició a un sistema de subvencions a les AMPA que va introduir Flora Vilalta fa uns mesos, on suposava un sobre esforç, difícilment exigible als membres de les AMPA, i un finançament sols fins a un 50% del cost total, que suposa que les AMPA s'espavilin per aconseguir finançament extern o que el 50% restant l'hagin d'assumir els propis pares. Els regidors republicans, a més, van gesticular que no amb el cap quan Flora Vilalta va afirmar que aquesta proposta estava consensuada amb les AMPA, tal com ja va dir quan va introduir el nou sistema de subvenció, i que no va ser així. ERC es va quedar sola oposant-se a la mesura de Vilalta (PSC).