Torrelles de Llobregat

Notícia

ENS POSEM A DISPOSICIÓ DEL GOVERN DE TORRELLES

#EMQUEDOACASA
#EMQUEDOACASA
GRUP MUNICIPAL D’ESQUERRA | Torrelles de Llobregat
17 de març de 2020
 
El Grup Municipal d’Esquerra ens posem a disposició del Govern Municipal per ajudar en tot el que calgui en aquestes hores greus.

Ja els vam traslladar aquest oferiment en la reunió de tots els regidors i regidores del consistori on es va aprovar el Pla d'Emergència Local, que incorpora i segueix les indicacions del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc. La reunió es va fer el passat divendres 13 de març a la caserna de la Policia Local i es van dividir les funcions dels regidors en 6 àrees d'atenció; cadascuna d’aquestes àrees té un responsable directe –un dels regidors de Govern– i un substitut –un dels regidors de l’oposició–  i queden totes elles coordinades pel Director del Pla, que és l’actual alcalde.

Com és lògic, ens agradaria ajudar treballant de ferm per a la ciutadania i no només quedar-nos mirant com fan la feina els regidors i regidores de govern o esperant rebre les seves notícies. Aquest és l’oferiment, lluitar junts, treballar junts, més enllà de si uns són govern i altres restem a l’oposició. Quan tot això passi ja tornarem als rols que va determinar la majoria de govern actual; però, mentrestant treballem junts, colze a colze. L’Ajuntament som tots i potser és ara que la ciutadania ens ha de trobar com un únic ens preocupat pel benestar comú.

En aquest sentit de col·laboració proposem al Govern un seguit de punts d’actuació que creiem poden ser d’utilitat:

PROPOSTES DE MESURES MUNICIPALS PER REDUIR L’IMPACTE ECONÒMIC SOBRE FAMÍLIES I SECTOR ECONÒMIC LOCAL


     1- Modificació del calendari del contribuent per ajornar i/o fraccionar pagaments de famílies, autònoms i empreses sense costos financers.
     2 -Suspensió temporal de les quotes dels serveis municipals no prestats mentre s’allargui l’estat d’alarma. (serveis educatius, terrasses, preus públics, etc.).
     3- Congelació dels procediment de cobrament iniciats per la via executiva.
     4- Ajuts al lloguer per a famílies que puguin acreditar la reducció d’ingressos fruit d’una modificació de la seva relació laboral. Aplicable a lloguers entre particulars i a lloguers socials amb les diferents administracions.
     5- Avançaments a compte dels pagaments a proveïdors de serveis i obres amb contractes vigents per evitar que es trenqui la cadena de pagaments.
     6- Garantir la continuïtat en la contractació pública d’obres i serveis previstos per a l’exercici 2020.
     7- Ajuts destinats a cobrir la quota de l’IBI per al petit comerç que ha restat tancat mentre duri l’estat d’alarma.
     8- Recurs municipal que permeti centralitzar tots els ajuts econòmics de les diferents administracions destinats a famílies i empreses, en el marc de la crisi sanitària de la COVID-19.
     9- Compromís d’elaboració i aprovació d’un Pla de Reactivació Econòmica Local.

Mentrestant, és molt important ajudar totes i tots a no propagar el contagi.
Fem #EMQUEDOACASA