Torrelles de Llobregat

Notícia

EL 8 DE MARÇ, LA IGUALTAT PENDENT

Llibertat, 8 de març, igualtat, Torrelles de Llobregat, Secretaria de la Dona, Baix Llobregat
El 8 de març tornarem a commemorar el Dia Internacional de les Dones; una reivindicació ja centenària que, malauradament, encara avui significa persistir en la lluita per a la igualtat de gènere.
 
Al món lliure occidental, aquesta lluita pren diferents vessants i una de les més esteses fa referència a la bretxa salarial, una realitat volgudament invisibilitzada que afecta totes les dones, sigui quina sigui la seva professió i sigui quin sigui el seu nivell de responsabilitat dins l’organigrama: les dones cobrem menys. Aquesta diferència salarial arriba, de mitjana general a Catalunya, al 23,9% menys que els seus companys masculins; o sigui, que exercint la mateixa tasca professional les dones cobrem només per 6h de cada 8h treballades.
 
Tot i l’evidència inqüestionable de les dades recollides pels diferents ens públics, encara hi ha partits que neguen aquest fet. Així s’entenen les recents declaracions de Maria Jesús Botella, regidora pel PP a l’ajuntament de Còrdova i germana de l’ex-alcaldessa de Madrid Ana Botella, qui adduïa aquesta diferència a “la manca de preparació [de les dones]”. Fins i tot, el president del govern espanyol, M. Rajoy, preguntat pel tema en una entrevista a Onda Cero responia un lacònic “No nos metamos en eso”. Atès que les cotitzacions dels homes son més llargues i les bases de cotització més altes que les de les dones, la bretxa de gènere castiga també durament les pensions, arribant a una diferència del 37.5%.
 
Una altra de les vessants de lluita més punyents és l’anomenat sostre de vidre, un obstacle ben present que impedeix les dones assolir tasques directives a les organitzacions. Podem agafar com exemple la situació del Banco de Santander, on el 55% del personal és femení, però només un 20% exerceixen d’alts càrrecs, inclosa la presidenta general de l’entitat. L’arrelada creença que la criança i la cura de la família és cosa de dones fa que, moltes de nosaltres, no partim en igualtat de condicions que els homes per assumir responsabilitats directives. Aquest marc mental de la nostra societat, també assumit per nosaltres, ens porta a que el 90% de les excedències, reduccions de jornada i jornades a temps parcial per tenir cura dels fills, que es van donar fins al setembre del 2017 les havíem sol·licitat dones.
 
Les dones que decidim ser mares ens veiem perjudicades en el sou que percebem, en la nostra carrera professional i, finalment, també en la nostra pensió. Mentre que la paternitat no afecta els homes, en les entrevistes laborals a l’home no se li pregunta si te intenció de ser pare, a la dona sí, sempre és una pregunta recurrent.
 
La pròpia Comissió Europea va recomanar, al 2014, que els estats membres desenvolupessin lleis per evitar aquesta desigualtat; l’Estat espanyol, no cal dir-ho,  no ha fet mai cas d’aquesta recomanació. Tanmateix, alguns països socialment més avançats sí han solucionat aquesta discriminació, equiparant el temps de baixa obligatòria igual per al pare que per a la mare i prohibint les diferències salarials, com és el cas d’Islàndia i que prenem com a referència. Islàndia és el primer país on s’ha legislat per acabar amb la bretxa salarial, des de principis d’aquest any penalitzen econòmicament les empreses que no puguin demostrar que paguen el mateix salari a homes que a dones.
 
Per aquestes raons, el 8 de març també s’ha cridat a  les dones a fer una vaga laboral i de cura. Les entitats organitzadores ens demanen que les dones deixem de tenir cura de la família i la casa, per fer palesa la doble jornada que exercim les dones (una d’elles no remunerada) i que no se’ns reconeix. Us emplacem a participar en la manifestació que es farà a Barcelona, 18.30h, on les dones serem les protagonistes i se sentirà el nostre crit a l’uníson, reclamant la normalització d’una situació que ja es fa insostenible.
 
En suport d'aquesta reivindicació, a ERC-Torrelles ens agradaria proposar a les diferents forces polítiques municipals que presentin i aprovin, en el proper Ple, una moció per a la igualtat salarial, que insti al Parlament de Catalunya a promoure les accions legislatives necessàries per a facilitar l’aprovació d’una llei específica d’igualtat salarial entre dones i homes, i que hi hagi una observació i aplicació d’aquesta en l’àmbit local per part del consistori.
 
Ainoa Olza
Secretaria de la Dona
ERC Torrelles de Llobregat