Tortosa

Totes les notícies

Josep Monclús, Marc Puigdomènech

Presentació del nou PAM de Tortosa 2015-2019

Presentat el Pla d'Actuació Municipal, negociat amb el govern municipal tal com preveia l'acord d'estabilitat subscrit a principi de mandat. El nou PAM, que temporalitza 424 actuacions fins al 2019, incorpora els punts programàtics amb què ERC es va presentar a les eleccions municipals, com la reforma del pont de l'Estat, el programa d'aliments frescos, la rebaixa del bus urbà, la millora de carrers i voreres, la nova piscina i l'oficina integral per al comerç, entre molts d'altres. Podeu consultar-lo al document pdf adjunt a aquesta notícia, i us animem a fer-ne el seguiment durant tot el mandat municipal com a eina per fer balanç del seu compliment.

Tortosa

ERC aprova amb el govern de Tortosa un pressupost social per a 2016

En el plenari d'avui dilluns, 30 de desembre, ha tingut lloc l'aprovació del Pressupost de l'Ajuntament de Tortosa per a l'any vinent. Aquest ha estat treballat durant setmanes de forma conjunta per ERC i el govern municipal, incloent les mesures previstes en l'Acord de governança estable signat a principi de mandat. Per Josep Monclús, portaveu d'ERC, “el resultat ha estat molt satisfactori, ja que ha permès incloure totes les prioritats marcades per ERC, tenint en compte les limitacions derivades del gran deute municipal”. ERC ha volgut destacar que la despesa social d'atenció directa s'incrementa de forma substancial, més d'un 76%, passant de 114.080 a 201.180€. En aquest sentit, s'ha creat una nova partida de 50.000€ per a un programa d'aliments frescos (Tiquet Fresc), en el que era un compromís electoral d'ERC per fer front a la situació de dificultats econòmiques que pateixen moltes famílies en l'actual situació de crisi. Així mateix, els pressupostos preveuen partides per ampliar el menjador escolar als diferents períodes vacacionals, ampliant el que s'oferia fins ara el mes de juliol, així com per a un programa d'intervenció comunitària. Pel que fa a les inversions, la més destacada per a 2016 serà la reivindicada reforma del Pont de l'Estat, que ERC portava al programa electoral des de 2010. Es tracta d'un obra de ciutat, que es podrà tirar endavant gràcies a una subvenció finalista de 900.000€ de la Diputació de Tarragona. Així mateix, s'incrementen les partides en vials i espai públic fins als 237.974€, per a millora de carrers i voreres, creant partides específiques per a millora de la senyalització dels passos de vianants i per al manteniment dels parcs infantils. Pel que fa a la nova piscina, si bé no s'inclou partida específica, es preveu iniciar-la durant el segon semestre de 2016, amb la possibilitat que s'hagi de modificar el pressupost o que els primers pagaments no s'efectuïn fins el 2017. PAM 2015-2019 Simultàniament a la negociació dels Pressupostos 2016, ERC i el govern municipal han estat treballant el Pla d'Actuació Municipal 2015-2019, que haurà de ser aprovat properament pel Ple.

Pas de vianants, Tortosa

ERC porta al Ple una proposta de millora dels passos de vianants de Tortosa

El mes de gener d'enguany, Tortosa va aprovar per unanimitat una moció d'ERC per a la pacificació del trànsit i la millora dels passos de vianants, que preveu diverses mesures a aplicar als passos de la ciutat, des d'un estudi per a millorar-ne la visibilitat mitjançant diferents mesures, fins al repintat dels mateixos, millora de la il·luminació, senyalització, etc. Aquestes mesures s'han d'incloure en un Pla de Pacificació del Trànsit, però la seva redacció és complexa i algunes mesures no poden esperar a la seva finalització. Per aquest motiu, en el ple del proper dilluns 2 de novembre, ERC presenta una bateria de mesures per a millorar la seguretat viària dels vianants en zones concorregudes, particularment les properes a equipaments escolars. Tal com ha recordat Josep Monclús, «aquesta moció té com a objectiu l'acompliment d'un dels compromisos electorals d'ERC, i del propi acord de governança estable subscrit amb CiU per aquest mandat municipal» En aquest sentit, i sempre que compti amb els informes tècnics favorables, es proposa convertir en passos elevats els següents passos de vianants de la ciutat: -Avinguda de l'Estadi, abans d'entrar a la plaça Joaquin Bau. -Carrer Juan Sebastián Elcano, davant escola Cinta Curto. -Carrer Enric d’Ossó, a l’alçada de Lamote de Grignon, darrera col·legi Teresià. -Carrer Ramon Berenguer IV, a l'alçada del número 48. -Avinguda Catalunya, cruïlla amb carrer València. -Rambla Felip Pedrell, davant del Museu de Tortosa. Així mateix, ERC proposa revisar les bandes reductores de velocitat existents, instal·lant-ne de noves en punts on s'ha detectat una perillositat potencial: -Inici de l’Av. de l'Estadi, abans del primer pas de vianants, costat IES Joaquin Bau. -Rambla Catalunya, a l’alçada del carrer Francisco Pizarro, costat IES de l’Ebre. -Carrer Rosselló, al costat de la parada autobús, davant del Col·legi Teresià. -Avinguda Canigó, a l'alçada del carrer d'en Rubí, accés escola de Sant Llàtzer.

Tortosa aprova 4 resolucions: accessos a l'Hospital, N340-A7, Correllengua i suport als encausats pel 9N

En el plenari d'aquest dilluns, 5 d'octubre, s'ha aprovat la moció popular per a la millora dels accessos a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, amb el suport de tots els grups municipals de l'Ajuntament de Tortosa. ERC hi ha donat suport perquè, com ha recordat el portaveu Josep Monclús, "és un dels principals compromisos electorals amb els quals ens vam presentar a les eleccions, i forma part dels punts pactats amb CiU en el marc de l'acord d'estabilitat municipal". Monclús ha recordat que hi ha un punt que no és competència municipal, atès que afecta una línia de bus de titularitat autonòmica, però ha insitit que "malgrat això treballarem perquè s'hi doni compliment". En el mateix sentit, ERC ha aprofitat una moció presentada pel grup socialista per anunciar que s'ha avançat substancialment en relació als nous preus per al servei de bus municipal, que tindrà una important reducció. S'està treballant en una reorganització de les línies, per arribar a més barris, que es farà compatible amb una baixada de tarifes que preveu situar el preu del bitllet normal a un màxim d'1€ (des de 1,45 actuals), amb preus inferiors per a abonaments de 10 viatges, estudiants i jubilats. El plenari havia començat amb l'aprovació d'una resolució de suport a les mesures urgents per combatre l'accidentalitat a la N-340, amb el desviament bonificat de vehicles pesants per l'AP7 (com es fa a Girona des de fa més de dos anys), la gratuïtat per al tram ebrenc de l'autopista, i la reivindicació de la finalització de l'A7 entre la Jana i l'Hospitalet de l'Infant. Es tracta d'una moció acordada pels alcaldes del territori, que està previst aprovar arreu de les Terres de l'Ebre, i que ha comptat amb el suport de CiU, ERC, Movem, PSC i PP. El plenari també ha aprovat una moció de suport al Correllengua 2015, presentada per ERC, que ha rebut el vot de tots els regidors excepte el PP. I finalment, també s'ha aprovat una moció de suport al President Mas, l'exvicepresidenta Ortega i la consellera Rigau, davant les seves imputacions per al 9N.

Josep Rodríguez, Josep Monclús, Maria Jesús Viñas, Marià Martínez, Cristina Girón, Alícia Gamundi

Ofrena d'ERC-Tortosa a l'alcalde Josep Rodríguez

En motiu de la commemoració de l'Onze de Setembre, ERC-Tortosa ha volgut recordar la figura de Josep Rodríguez, alcalde de Tortosa entre 1936-1939, afusellat pel franquisme. El portaveu municipal d'ERC, Josep Monclús, ha reivindicat que "Josep Rodríguez representa els valors de les persones que al llarg de la història han lluitat per a la defensa de les llibertats del país i de la seva gent, fins al punt d'arribar a perdre la vida". Amb l'ofrena d'un ram de roses a la placa commemorativa al carrer que porta al seu nom, ERC ha volgut recordar així el compromís i sacrifici de Josep Rodríguez per les llibertats dels seus conciutadans.

ERC presenta una resolució perquè es plantin 400 arbres a Tortosa

En el plenari municipal del proper dilluns, 14 de setembre, ERC-Tortosa presenta quatre propostes de resolució: en suport als refugiats de conflictes bèl·lics, en defensa del cabal ecològic del riu, una proposta perquè es plantin més arbres a la ciutat, i una moció conjunta amb CiU per tal de millorar l’atenció a la comissaria de la Policia espanyola a Tortosa. Així mateix, i fora de l'ordre del dia previst, Josep Felip Monclús insta també l'Ajuntament de Tortosa ‘a liderar les mobilitzacions per al desdoblament de la N-340, defensant la gratuïtat de l'AP7 mentre aquesta no sigui una realitat’. Monclús ha recordat que ‘aquesta és una reivindicació del territori que, per desgràcia, cada nou accident permet constatar com n'és, de necessària’..   Moció de suport a l’acollida de refugiats de conflictes bèl·lics. Per tal de donar resposta al drama humà provocat per diversos conflictes armats a la Mediterrània, i en particular a la guerra de Síria, ERC presenta una moció proposada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. El text sol·licita demanar una major dotació de recursos per als refugiats, augmentar les places d’asil, i donar suport als municipis acollidors, entre d’altres mesures coordinades amb les diferents institucions.   Moció de en defensa del cabal ecològic de l’Ebre. Un cop aprovat el Pla de Conca de l’Ebre, que segueix en la mateixa línia d’espoliació de l’aigua, el territori no es pot quedar de braços creuats. Per això, ERC presenta una moció manifestant el suport de l’Ajuntament de Tortosa a les conclusions i propostes de cabals ecològics per a l’Ebre i el Delta, elaborades per la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre. Així mateix, el text preveu donar suport a les accions que la Generalitat i altres institucions efectuïn davant de la Comissió Europea en defensa dels cabals ecològics.   Moció per a millorar l’espai urbà mitjançant una plantada de 400 arbres.

ERC, Font

CiU i ERC acorden reobrir fonts i instal·lar-ne de noves en diversos espais públics de Tortosa

En el marc de l'acord d'estabilitat a l'Ajuntament de Tortosa, els grups municipals de CiU i ERC hem pactat la reobertura de fonts públiques situades a la plaça de la Immaculada, al passeig de Ribera i a la ronda Reus / carrer Despuig (costat de l'estació de Renfe). Així mateix, se n'instal·laran de noves a la plaça dels Dolors, a la plaça de l'Escorxador, a la plaça Mestre Monclús i al carrer Migdia. Aquest era un dels punts programàtics que ERC venia reinvindicant des de l'anterior mandat. Tortosa, 11 d'agost de 2015

DNI, Passaport

Moció conjunta de CiU i ERC per millorar l'atenció a la comissaria de la Policia espanyola a Tortosa

Els grups de CiU i ERC a l'Ajuntament de Tortosa presenten al proper plenari municipal una moció per instar el govern de l'Estat a millorar l'atenció ciutadana a la comissaria de la Policia espanyola. En aquest sentit, es demana que es trobin solucions immediates i permanents per a les constants cues que afecten la ciutadania, tant les persones estrangeres com de nacionalitat espanyola, degut a les mancances en personal i al fet de no donar cites prèvies. Tot seguit s'inclou el text complet de la moció: –- Meritxell Roigé i Pedrola, regidora i portaveu del Grup Municipal de Convergència i Unió (CiU) i Josep Felip Monclús i Benet, regidor i portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), a l’Ajuntament de Tortosa, presenten per al seu debat al Ple la següent MOCIÓ La Comisaría de la Policía Nacional a Tortosa presta servei a molts municipis més enllà del nostre i no sempre en les millors condicions. Al llarg dels últims anys la tramitació de documents als estrangers no s’ha prestat de forma adient i les solucions adoptades han estat conjunturals. Aquesta situació s’acostuma a produir coincidint amb el període de l’estiu, quan es registra un increment significatiu de sol·licituds. La falta de personal i el fet de no donar cita prèvia provoca un dèficit en el servei. Malgrat que des de la mateixa Comissaria s’ha intentat resoldre aquesta situació, la realitat ha demostrat que ha estat insuficient. Des de l’Ajuntament de Tortosa s’ha donat trasllat a les instàncies policials i del Govern de l’Estat de la infradotació de personal per prestar el servei de manera correcta, així com la necessària reorganització i racionalització d’aquest servei no només per a les persones estrangeres que tramiten la seva documentació, sinó també per a les persones de nacionalitat espanyola que efectuen els seus tràmits. És per aquests motius que els grups municipals de CiU i d’ERC proposen al Ple de l’Ajuntament l’adopció dels següents acords: PRIMER.

ERC i CiU acorden millores en la cobertura alimentària en període de vacances escolars

ERC ha arribat a un acord amb el govern municipal de CiU per tal que des de l'Ajuntament de Tortosa es cobreixi també durant el mes d'agost les necessitats alimentàries dels xiquets i xiquetes en situació de risc d'exclusió, mitjançant una aportació suplementària a les famílies a través de les entitats socials que gestionen el Banc d'Aliments. Alhora, s'està treballant per tal d'incloure al PAM i als pressupostos de 2016 l'ampliació del servei de campus de cara al proper estiu, així com la cobertura de les necessitats alimentàries dels infants per als diferents períodes fora del calendari escolar. Tortosa, 6 de juliol de 2015