Tortosa

Totes les notícies

Josep Monclús, Marc Puigdomènech, Marià Martínez, Maria Jesús Viña, Universitat, URV

Monclús proposa incrementar l'oferta en formació professional i universitària en l'àmbit agroalimentari

La candidatura d'ERC-Tortosa ha anunciat aquest dijous les principals propostes en educació, i en particular respecte la formació professional i universitària. La presentació ha tingut lloc davant del campus de la Universitat Rovira i Virgili (URV), recordant la contribució d'ERC perquè els estudis universitaris que es feien a Tortosa s'adscriguessin a la URV (passant així a ser públics), en la construcció del campus, i en la implantació dels estudis d'educació infantil i primària. Monclús ha volgut destacar que "des d'ERC estem molt satisfets de la contribució que vam tenir perquè Tortosa assolís aquesta fita, però cal aprofundir-hi: invertir en educació és el millor sistema de protecció i promoció social per donar un futur digne als nostres fills i néts"   L'alcaldable d'ERC ha recordat les dificultats que pateixen els jóvens i les seves famílies per estudiar fora del territori, degut als costos de les matrícules, el transport, el pis o residència, motiu pel qual "cal agumentar l'oferta d'estudis a la nostra ciutat, ja que moltes vegades aquesta marca la diferència entre poder estudiar o no". En aquest sentit, pel que fa als graus i màsters, Monclús ha alertat que cal ser prudents, perquè malauradament queda molta feina per fer a nivell institucional, tant amb la pròpia URV com amb la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat, però "apostem per estudis vinculats a la indústria agroalimentària, un dels principals pols d'especialització del nostre territori, i en concret per Veterinària o Ciència i tecnologia dels aliments".   Pel que fa a cicles formatius, el candidat d'ERC ha remarcat que cal acordar la línia a seguir tant amb els instituts d'educació secundària com amb la indústria territorial, però en qualsevol cas aposta per la formació dual. Per Monclús, l'objectiu és "que els alumnes compaginin la formació a l'aula i a l'empresa, en un model que ja existeix amb èxit en alguns estudis, i en concret estem interessats en els CFGS de Ramaderia i assistència en sanitat animal, el de Processos i qualitat en la indústria alimentària o el CF agroalimentari".

ERC, RENFE, ADIF, Tren, Tortosa

Monclús renegociarà el conveni pels terrenys de RENFE i reivindica millores en el servei ferroviari

  El candidat a l'alcaldia de Tortosa, Josep Monclús, ha presentat avui les propostes d'ERC en matèria d'urbanisme, tot i que abans ha insistit en la necessitat “que Ferran Bel no s'amagui, i demani disculpes a la ciutadania per la destrucció de la piscina municipal ara fa quatre anys, perquè els tortosins i les tortosines almenys mereixen això”. ERC ha anunciat que no deixarà de reclamar-li-ho en tota la campanya, fins que demani disculpes davant dels mitjans.    Monclús ha fet aquestes declaracions davant dels terrenys abandonats de la RENFE, on ha explicat algunes de les propostes programàtiques d'ERC en urbanisme i mobilitat, entre les quals l'aprofitament de l'esplanada al costat de l'estació de ferrocarril. Monclús ha recordat que l'alcalde del PSC, Joan Sabaté, va signar l'any 2006 un conveni per a la cessió d'aquests terrenys a l'Ajuntament de Tortosa, segons el qual la ciutat hauria de pagar 3 milions d'euros, a més de 2,6 per a costejar la reforma de l'estació. Pel candidat d'ERC, “aquest conveni és inassumible, i ha convertit l'esplanada, que divideix la nostra ciutat, en un niu de rates i males herbes”. Monclús ha denunciat que “durant tots aquests anys, malgrat tenir a Madrid un exalcalde senador del PSC i un alcalde senador de CiU, han estat incapaços de desencallar el conveni”. Per això, ERC es compromet a renegociar les condicions del conveni amb ADIF i a impulsar l'esplanada per a equipaments, usos comercials i espai públic, perquè serveixi de nexe i no de divisió de la ciutat.   Monclús també ha aprofitat per a demanar un servei de ferrocarril digne per a Tortosa i les Terres de l'Ebre, en la línia del que ha reivindicat ERC durant aquest mandat. El candidat d'ERC ha denunciat que, “com en la piscina o en els terrenys de la RENFE, en el transport ferroviari l'alcalde també ha badat i no ha reivindicat prou la millora de la línia Barcelona-Tortosa”. En aquest sentit, l'alcaldable republicà ha recordat que la R16 és líder en incidències a Catalunya, i duplica la segona línia amb més problemes, la R3, fins al punt que durant aquest any 2015 han arribat més de 200 tren en retard.

ERC, piscines

Monclús: “Cal que Ferran Bel demani disculpes a la ciutadania per l'enderroc de les piscines”

Aquest matí, a l'estadi municipal, ha tingut lloc la presentació de les propostes d'ERC-Tortosa en esports.  Coincidint amb la presentació, davant de les piscines destruïdes ara fa quatre anys, el candidat a l'alcaldia per ERC-Tortosa, Josep Monclús, ha denunciat la nefasta gestió del govern de CiU i ha instat l'actual alcalde a retre comptes del que va fer en l'anterior campanya electoral: “Cal que Ferran Bel demani disculpes. No davant d'ERC per haver dit, fa quatre anys, que el seu era l'únic projecte esportiu seriós. Volem que es disculpi davant de tots i cadascun dels ciutadans de Tortosa que durant tot aquest temps s'han vist perjudicats per una acció imprudent, electoralista i molt cara, com va ser la destrucció de les piscines”.    En aquest sentit, Monclús ha destacat que les campanyes electorals serveixen també per a retre comptes davant de la ciutadania, i ha recordat que “molts tortosins encara tenim gravades les imatges de les màquines destruint el patrimoni de tots el dia que Ferran Bel feia la roda de premsa per parlar d'esports”. Per això, des d'ERC s'insta el candidat de CiU que, abans de res, demani disculpes: “els tortosins i les tortosines almenys mereixen això, i ja l'avisem que des d'ERC no pararem en tota la campanya fins que ho faci”.   ERC es fixa les noves piscines com una prioritat que afrontaran des del primer dia, apostant per la construcció d'un projecte que doni resposta a les necessitats existents i sostenible econòmicament. Monclús ha anunciat que “promourem una piscina multiús que permeti tant la competició oficial com l'entrenament, els cursets i els espais esportius d'oci, que sigui econòmicament sostenible i de gestió pública”. ERC s'oposarà a qualsevol possible privatització i insisteix que “la gestió ha de continuar essent municipal, a càrrec de les persones que actualment hi treballen, que durant molts anys han demostrat la seva professionalitat ensenyant a nedar a tants tortosins”.

Josep Monclús celebra que CiU copiï les propostes d'ERC

Aquest dissabte a la tarda ha tingut lloc l'acte central de campanya d'ERC-Tortosa, celebrat a la Cambra de Comerç. L'acte ha estat presentat i conduït per Alícia Gamundi, regidora i consellera comarcal en aquest mandat, que ocupa el lloc 21 de la candidatura. Gamundi ha destacat el compromís de Josep Monclús amb la ciutat de Tortosa, i amb la gestió pública per a la millora de la qualitat de vida de les persones. L'acte ha comptat amb la presència d'Anna Simó, Vicepresidenta del Parlament de Catalunya que ha recordat el caràcter municipalista d'ERC, el treball diari per canviar pobles i ciutats, i ha destacat també la importància que té el procés d'independència de Catalunya per a Tortosa i les Terres de l'Ebre, perquè rebin el tracte i el reconeixement que mereixen.    Josep Monclús per la seva part, ha fet un anàlisi de la situació de Tortosa, en què es percep que la ciutadania demana un canvi a l'Ajuntament, per fer front a l'estancament dels darrers quatre anys. Monclús ha recordat que, a través d'una consulta ciutadana i gràcies a les aportacions de la ciutadania en els darrers mesos, “ERC compta amb un programa de govern per al proper mandat, i una candidatura de 31 persones preparades per al canvi a l'Ajuntament de Tortosa i als pobles”.   Monclús ha repassat les principals mancances i reptes que té la ciutat, i ha celebrat que altres partits copiïin les propostes que ERC fa temps que ve defensant tant al ple muncipal com en el programa. Monclús ha que “algunes de les propostes que CiU ha assumit com a pròpies, ja les proposàvem fa molt temps, com la millora del pont de l'Estat o la instal·lació d'escales mecàniques per accedir a l'Hospital de Tortosa. Celebrem que finalment s'hagin adonat de la seva necessitat, però l'única garantia que es facin realitat és ERC”.    Durant l'acte, Monclús ha cridat un a un els 31 candidats de la llista perquè pugessin a l'escenari, indicant els compromissos electorals pels que vetllarà cadascun durant el proper mandat, els quals feien referència a tots els àmbits de la gestió municipal.

Maria Jesús Viña, José Luis Cervera i Josep Monclús

ERC presenta el programa per a Jesús i es compromet amb el finançament de les EMD

Coincidint amb una de les parades informatives que ERC ha organitzat en els darrers dies, ERC ha presentat avui el programa per al poble de Jesús. José Luis Cervera, candidat a la Presidència de l'EMD, ha detallat les diferents propostes d'ERC-Jesús per al poble, començant pel compromís amb la participació ciutadana i la transparència. En aquest sentit, Cervera ha indicat que «des d'ERC ens comprometem a impulsar una administració propera als veïns i associacions, aplicant la màxima transparència per facilitar l'accés de tots els veïns a la gestió municipal». El candidat d'ERC s'ha compromès a crear un espai de participació ciutadana abans de cada ple, on els veïns siguin protagonistes del dia a dia del poble, i a establir les prioritats d'inversió a través de pressupostos participatius, d'acord també amb les entitats.   A més de l'establiment de l'espai de participació ciutadana, el programa d'ERC per a Jesús compta amb propostes prioritàries, com el canvi d'ubicació del consultori mèdic, per al qual es proposa la cessió d'un espai a l'Hospital de la Santa Creu, perquè el servei sigui digne i accessible a tots els veïns. ERC també proposa optimitzar les línies de bus urbà, ampliant-les i facilitant l'accés des de la zona del camp de futbol, millorant el servei els caps de setmana, i fixant una política de preus més adequada, en la línia del que proposa ERC per al conjunt del municipi.   Cervera també ha volgut destacar diverses propostes en relació a la millora de l'entorn urbà, com la millora de la neteja, la necessitat de fer complir les normes de civisme, l'ampliació de les places de l'escola bressol, o l'aprofitament del pati de l'escola per tal que pugui ser utilitzat pels xiquets i xiquetes com a espai de joc en horaris extraescolars, caps de setmana i vacances. ERC-Jesús també proposa l'establiment de zones wifi en els equipaments municipals, amb la impartició de formació per a l'aprofitament de les noves tecnologies.

Josep Monclús

Monclús anuncia que si és elegit alcalde renunciarà a nomenar membres del Consell de Ciutat

En la darrera sessió del mandat, el Ple de Tortosa ha aprovat definitivament el Reglament Municipal de Participació Ciutadana. La gran majoria de les al·legacions presentades per ERC-Tortosa han estat rebutjades pel govern municipal de CiU, per la qual cosa no hi podem donar suport. Malgrat això, 4 propostes d'ERC han estat incorporades al text, entre les quals la rebaixa del 3 al 2% de signatures necessàries per a convocar audiència pública, i l'augment de 3 a 5 membres del Consell de Ciutat escollits aleatòriament entre la ciutadania.    El portaveu d'ERC, Josep Monclús, ha valorat positivament aquestes incorporacions, malgrat ser insuficients, i ha anunciat l'abstenció del grup municipal en la votació, en la línia de la resta de l'oposició municipal. Per Monclús, “des d'ERC no ens oposem a un reglament que representa un pas endavant en participació ciutadana, però tampoc podem donar suport a text que manté prerrogatives a l'Alcalde que haurien de ser per al Ple municipal, com el de nomenar directament membres del Consell de Ciutat”. Per tant, per aplicar el reglament de forma més transparent i democràtica, Monclús es compromet a no fer ús d'aquesta prerrogativa si és escollit alcalde després de les properes eleccions municipals del 24 de maig: “Si la ciutadania ens dóna la seva confiança, com a Alcalde renunciaré a nomenar membres del Consell de Ciutat, delegant el seu nomenament al Ple municipal, el màxim òrgan democràtic i representatiu de tots els tortosins i tortosines”. Tortosa, 4 de maig de 2015

Josep Monclús, Maria Jesús Viña, Marià Martínez, Marc Puigdomènech, ERC-Tortosa

ERC-Tortosa presenta el programa per al mandat 2015-2019

ERC ha presentat aquest dimarts el programa electoral amb el qual es presenta a les properes eleccions municipals Tortosa. Es tracta d’un document que incorpora el compromís amb la transparència i la participació ciutadana, inclòs un mecanisme per a l’aprovació de pressupostos participatius en inversions per als barris i pobles del municipi. Tot seguit, es detallen 40 punts programàtics englobats en tres àmbits: social, econòmic i d’espai cívic. El candidat d’ERC a l’alcaldia de Tortosa, Josep Monclús, ha volgut destacar que “el programa és fruit de les aportacions de centenars de tortosines i tortosins, als quals agraïm la seva participació i esperem fer-lo realitat amb el seu suport”. L’apartat de Promoció Econòmica ha estat detallat per Marià Martínez, número 3 de la candidatura, i preveu crear una Taula Local per a l’Ocupació, integrada per empresariat, sindicats, agrupacions de comerciants i universitat, entre d’altres, que elabori i impulsi un Pla Local d’Ocupació per fer front l’atur. Així mateix, es proposen mesures per a facilitar l’establiment de noves empreses, la defensa del comerç urbà i l’impuls d’un centre de transferència i innovació de la indústria agroalimentària. Martínez ha volgut destacar la importància d’aquesta indústria per a Tortosa, “com també del turisme, que cal aprofitar mitjançant la creació de producte, aprofitant les potencialitats patrimonials, culturals i naturals del municipi”. En l’àmbit de Cohesió Social, Maria Jesús Viña, número 4 de la candidatura, ha explicat que el programa aposta per la defensa de la sanitat, impulsant l’Hospital de Tortosa com a referent regional, i per l’educació pública, en què s’aposta per potenciar la formació professional i ampliar l’oferta en graus i postgraus. ERC preveu també incrementar els mitjans per garantir l’accés de la població a una alimentació adequada, especialment dels infants, i promoure polítiques d’igualtat.

Josep Monclús, Marc Puigdomènech, Marià Martínez, Maria Jesús Viña, Cristina Girón, Montserrat Andreu

ERC-Tortosa signa el compromís per la independència impulsat per l'ANC i l'AMI

En la reunió d'executiva local oberta celebrada avui dimecres, 8 d'abril, ERC-Tortosa ha acordat subscriure íntegrament el document impulsat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) que compromet la candidatura municipal en el procés d'emancipació nacional de Catalunya. Amb la seva signatura per part del candidat a l'alcaldia de Tortosa, Josep Monclús, en representació de tota la llista, ERC es compromet a tirar endavant les mesures que siguin necessàries per impulsar al camí cap a la Independència, d'acord amb la voluntat que expressin els ciutadans democràticament. Monclús ha volgut "agrair la perseverança i el treball realitzat per la societat civil, i en particular l'ANC, a la qual ens comprometem a respondre amb el màxim compromís des de l'Ajuntament de Tortosa, si la ciutadania ens atorga la seva confiança". Tot seguit s'inclou el text de la declaració subscrita: ELS AJUNTAMENTS PER LA INDEPENDÈNCIA Compromís de les candidatures que concorren a les eleccions municipals del 24/05/2015 La candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya del municipi de Tortosa és conscient del repte políticament transcendent que viu el país arran del procés per constituir un nou Estat independent per a Catalunya. També és sabedora del paper especialment important que hi tenen ets municipis, així com de la necessitat d'impulsar des dels ajuntaments les accions que corresponguin per continuar donant fortalesa, legitimitat í suport al procés. Per això, els/les integrants d'aquesta candidatura, en el cas de ser elegits com a regidors/es, alcalde o alcaldessa del nostre ajuntament, ens comprometem a: 1. Proposar al primer Ple municipal ordinari l'adhesió o continuïtat del nostre ajuntament a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a tenir-hi un paper 2. Promoure campanyes des del nostre grup municipal per contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari, i que les guanyin les forces que incloguin el full de ruta cap a la constitució d'un Estat independent en el seu programa.

Josep Monclús, Marc Puigdomènech, Marià Martínez, Maria Jesús Viña, Cristina Girón, Montserrat Andreu, Felip Monclús, Ismael Eixarch, Georgina Salvador, Mercè Forcada

ERC aprova la candidatura per al canvi a l'Ajuntament de Tortosa

En una assemblea extraordinària de la militància, ERC-Tortosa va aprovar dimarts per unanimitat l'equip que presentarà a les eleccions del 24 de maig. La candidatura està formada per 31 persones, ja que s'hi ha afegit 10 suplents com a llista de suport, el màxim que permet la llei electoral. Els seus membres combinen experiència amb renovació: 20 integrants són noves incorporacions, mentre que 11 repeteixen respecte les eleccions municipals anteriors.   ERC es presenta com a alternativa a l'actual govern de CiU, impulsant el canvi a l'Ajuntament de Tortosa amb persones preparades per a formar un nou equip de govern. Compten amb formació especialitzada en gestió pública i privada, i experiència en múltiples àmbits: economia i promoció econòmica, serveis socials, educació, sanitat, gestió territorial, habitatge, cultura, esports, etc. Alhora, es tracta de gent implicada en tot tipus d'associacions de la ciutat, i compromesa amb la reivindicació nacional, no només a través d’ERC sinó també d’altres entitats. En relació a l'actual grup municipal, cal destacar que Alícia Gamundi no continua com a número 2, si bé participarà en la campanya electoral ocupant la posició simbòlica número 21. Així mateix, la llista de suport és encapçalada per Josep Rodríguez, nét de l'alcalde republicà durant el període 1936-1939, afusellat pel franquisme. En conjunt, la candidatura té un 45% de dones i un 55% d'homes, una mitjana d'edat de 41 anys, i compta amb una important participació de membres de les Joventuts d'ERC.    Els primers llocs són ocupats per Josep Monclús Benet (metge, actual portaveu municipal d'ERC i candidat a l'alcaldia de Tortosa), Marc Puigdomènech Ramió (politòleg, especialitzat en direcció pública i tècnic del Consell Comarcal del Baix Ebre), Marià Martínez Hierro (economista, amb llarga experiència financera en empreses multinacionals), Maria Jesús Viña Ariño (economista, copropietària d'una gestoria laboral, fiscal i comptable de Jesús des de fa 23 anys), Cristina Girón Carrillo (politòloga, especialitzada en gestió pública), Montserrat Andreu Pons (diplomada en Treball Social, administrativa de la Generalitat), Felip Monclús Arasa (professor de secundària i batxillerat, especialitzat en direcció i gestió de centres docents), Ismael Eixarch Queralt (psicòleg i educador social, director tècnic dels serveis socials de l'Ajuntament de Tortosa), Georgina Salvador Franch (portaveu de les Joventuts d'ERC, estudiant de Geografia a la UAB) i Mercè Forcada Lleixà (tècnica d'Educació Infantil, veïna de Bítem).