Tortosa

Notícia

El ple de l’Ajuntament aprova la moció d’Esquerra perquè es faci complir el contracte de recollida de residus i neteja

El ple de l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat per unanimitat la moció d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí perquè l’Ajuntament faci complir el contracte de recollida i gestió de residus sòlids urbans i de realització de servei de neteja. “Agraeixo el suport de tots els regidors a la moció. L’empresa concessionària no està complint el contracte i és evident que hi ha un problema amb el servei del qual no es pot responsabilitzar la ciutadania”, ha manifestat el portaveu d’Esquerra-Tortosa Sí, Xavier Faura.
 
La moció reclama que s’identifiquen els sistemes de control previstos per a l’adequada prestació del servei, així com que quan els serveis d’inspecció acrediten les infraccions en el servei públic s’inicie l’obertura del procediment sancionador a la concessionària. En aquest sentit, la inadequació en la prestació del servei pot comportar una infracció greu, penalitzada amb una multa de 18.000 euros.
D’altra banda, el ple de l’Ajuntament ha rebutjat la moció d’Esquerra-Tortosa Sí perquè s’inicien les gestions amb el departament d’Educació perquè l’Escola de Cuina de les Terres de l’Ebre s’instal·le a l’antic col·legi Sant Josep. Una moció que s’ha rebutjat amb el vot de qualitat de l’alcaldessa, ja que ha obtingut deu vots a favor (Esquerra, Movem i la CUP) i deu en contra (Junts per Tortosa i el PSC) i una abstenció (Ciutadans). De fet, l’aliança de Junts per Tortosa amb el PSC s’ha repetit en diversos punts del plenari.
Finalment, Esquerra-Tortosa Sí s’ha abstingut en l’aprovació d’una operació de crèdit a llarg termini a l’Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP) de 400.000 euros per finançar diverses obres. Des del grup d’Esquerra Tortosa Sí lamenten que no es contemple cap inversió al poble de Campredó, a més consideren perillós que es financen les inversions amb un préstec.