Tortosa

Notícia

Esquerra-Tortosa Sí reclama la nul·litat de la sentència i la llibertat dels presos i les preses polítiques

El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha registrat avui una moció a l’Ajuntament perquè es debati en la pròxima sessió plenària en què reclama al Tribunal Suprem que aplique la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i, en conseqüència, anul·le la sentència del judici de l’1 d’octubre. “Amb el reconeixement de la immunitat d’Oriol Junqueras, tot el procediment posterior és nul”, ha manifestat el portaveu d’Esquerra-Tortosa Sí a l’Ajuntament, Xavier Faura.
 
La moció presentada pel grup republicà reclama la llibertat immediata d’Oriol Junqueras i insta l’administració espanyola a aturar la repressió en totes les seues formes, com la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, per no traure una pancarta en suport als presos polítics. També demana l’alliberament immediat de tots els presos i preses polítiques, així com reconèixer els drets de la ciutadania que va exercir el seu vot a les passades eleccions europees del 26 de maig a opcions independentistes.
El grup d’Esquerra-Tortosa Sí proposa que la resta d’independentistes catalans que fins ara han vist negada la seua condició d’eurodiputats, Carles Puigdemont i Toni Comín, puguen adquirir-la de forma immediata, en virtut de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.